ΑΕΚ

"Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ"

"Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ"
Παπασταθόπουλος, Ριβάλντο, ΑΕΚ

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ

Για το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ...


"Δεν νομίζω ότι με γεμίζει άγχος η φετινή μου συμμετοχή στην ομάδα της ΑΕΚ. Περισσότερο θα το έλεγα χαρά, γιατί όλα τα παιδιά που έρχονται στο γήπεδο σου δείχνουν την αγάπη τους και σου συμπαραστέκονται. Κι εγώ κάποτε αναρωτιόμουν αν θα μπορέσω να παίξω αντίπαλος με παίκτες όπως ο Κακά. Τώρα που έπαιξα απέναντί του, όπως και με άλλους, και γενικότερα η συμμετοχή μου στο Τσάμπιονς Λιγκ, σήμανε την πραγματοποίηση ενός από τα όνειρά μου".



Η γνώμη του για το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ


"Την βραδιά του αγώνα μας με την Μίλαν, οι Ιταλοί δεν ήταν στα καλύτερά τους. Πλέον είναι μια διαφορετική ομάδα που στον τελικό θα είναι πολύ δυνατή. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι η Μίλαν είναι σε καλύτερη φόρμα από τη Λίβερπουλ".


Το ρόλο του Φερέρ για τη συμμετοχή στην ενδεκάδα...


"Ο κύριος Φερέρ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπήκα στην ενδεκάδα και έπαιξα σε κάποια σημαντικά παιχνίδια όπως σε αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι φυσιολογικό να επηρεάζομαι και να νιώθω κάποιον φόβο, γιατί πέρυσι είχα παίξει 13 παιχνίδια στην Β Εθνική και ξαφνικά το πρώτο ματς με την ΑΕΚ ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μίλαν. Έχω παίκτες δίπλα μου που με βοηθάνε και όταν έχεις και έναν τέτοιο προπονητή, νιώθεις παράλληλα και χαρά, επειδή δείχνουν να σε υπολογίζουν. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι συμπαίκτες μου. Που μου είπαν ότι πρέπει να το δω σαν ένα παιχνίδι και μην έχω άγχος. Όπως το ίδιο μου είπε και ο προπονητής".



Ο απολογισμός της χρονιάς



"Κάναμε μια πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάναμε και την πρώτη μας νίκη στην ιστορία της ομάδας και είχαμε μια καλή παρουσία. Αυτό είναι το σημαντικό πιστεύω και αυτό είναι που κρατάμε. Στη διακοπή των Χριστουγέννων υπήρχε μια κάμψη της ομάδας. Αλλά αυτό το παθαίνουν όλες οι ομάδες. Οι πολλοί τραυματισμοί επηρέασαν την απόδοσή μας και αυτός ήταν ο βασικός παράγοντας. Έτυχε να βγουν πολλοί τραυματισμοί, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω εξήγηση γιατί δεν ξέρω, δεν είμαι αρμόδιος. Γι' αυτό ξέρουν καλύτερα το ιατρικό και το προπονητικό τιμ. Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι φέτος, γιατί και με τον κύριο Σάντος η προπόνηση ήταν περίπου ίδια.


Το πρωτάθλημα χάθηκε σε εκείνη την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα. Στο δεύτερο γύρο. Κάναμε κάποια στραβοπατήματα τα οποία δεν έπρεπε. Και εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση, κέρδισε αυτά τα παιχνίδια, αλλά έτσι είναι. Σε λεπτομέρειες κρίθηκε".


Για τον Ριβάλντο...


"Ο Ριβάλντο είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Παγκόσμιας κλάσης. Προσωπικά θα ήθελα να έχω έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα και τον βλέπω σαν κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστή με όλα όσα έχει κάνει και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Τον είχα αφίσα στο δωμάτιό μου. Και από παίκτες της ΑΕΚ, αυτός που ξεχώριζε από παλιά είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος πέρασε και από τον Παναθηναϊκό. Είχε και έχει μια πολύ καλή καριέρα. Και όλοι οι άλλοι παίκτες που πήραν το Ευρωπαϊκό και αργότερα ήρθαν στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί τους".


Για την δημοσιότητα που απέκτησε...


"Σίγουρα όταν είδα την φωτογραφία μου σε εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων χάρηκα πολύ. Άλλαξαν πολλά πράγματα φέτος γενικά. Από εκεί που δεν με ήξερε κανένας, ξαφνικά με έμαθαν όλοι σε ελληνικό επίπεδο. Μετά είναι θέμα παιδιού και χαρακτήρα το πώς θα το διαχειριστεί ο καθένας. Ο κύριος Φερέρ και οι πιο παλιοί παίκτες με συμβούλευαν σε όλη αυτή τη διάρκεια".


Για τον Φερέρ...



"Με τον κύριο Φερέρ έχω μάθει να παίζω καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να ξέρεις ποδόσφαιρο και να ξέρεις μπάλα. Πήρα πιο πολλές εμπειρίες, έμαθα να στέκομαι καλύτερα μέσα στο γήπεδο, βελτιώθηκα μέσα από τις προπονήσεις, αλλά πάνω από όλα πήρα εμπειρίες. Ο κύριος Φερέρ είναι πολύ καλός προπονητής, δουλεύει με τους μικρούς και θέλει να αγωνίζονται στην ομάδα του μικροί σε ηλικία παίκτες.

Βέβαια ζητάει πολλά, αλλά αυτό είναι καλό, γιατί μαθαίνεις. Και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με έναν τόσο καλό προπονητή, γιατί αυτός με έχει βοηθήσει πιο πολύ από όλους για ότι έχω κάνει φέτος. Στις προπονήσεις δίναμε το 100%. Αυτό ζητούσε ο προπονητής. Υπήρχαν κάποιες μικροεντάσεις, οι οποίες ήταν μέσα στο πρόγραμμα".




Για τον Τσιρίλο...



"Ο Τσιρίλο είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Με βοήθησε που στάθηκα δίπλα του, γιατί μου έδωσε κάποια στοιχεία. Θα μου λείψει. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αμυντικός και του εύχομαι υγεία και να πάει σε μια ομάδα στην Ευρώπη, όπου να μπορέσει να παίξει ακόμη καλύτερα από ότι στην ΑΕΚ".


Για τον Αραουμπαρένα...


"Ο Αρουαμπαρένα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα και είναι πολύ σημαντικό που εγώ και κάποιοι άλλοι παίκτες που είναι μικροί σε ηλικία, βρίσκονται ανάμεσα σε τέτοια ονόματα, από τους οποίους μόνο να μάθεις μπορείς".


Για τις ευθύνες που μεγαλώνουν...



"Το ότι η πρώτη χρονιά για μένα ήταν μια χρονιά που θα έπρεπε να πάρω εμπειρίες και υπήρξε και από τον κόσμο μια ιδιαίτερη μεταχείριση προς τοπρόσωπό μου, σημαίνει ότι η επόμενη θα έχει περισσότερες ευθύνες. Και μακάρι να έχει, γιατί εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι βασικός. Υπάρχουν μεγάλοιπαίκτες στη θέση μου και μεγάλα ονόματα. Εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να προσφέρω στην ομάδα αυτή".


Η φετινή διαφορά με τον Ολυμπιακό...


"Η ηλικία πιστεύω δεν παίζει ρόλο. Ο Ριβάλντο είναι 35 και έβαλε 17 γκολ φέτος. Αν μπορεί ο κάθε 30αρης και 35άρης να κάνει τα πάντα για νακερδίζει η ομάδα του, τότε δεν υπάρχει η ηλικία στο ποδόσφαιρο. Εγώ αυτό πιστεύω. Αλλά η διαφορά μας με τον Ολυμπιακό φέτος δεν ήταν θέμα εμπειρίας. Σας είπα ότι ήταν κάποια στραβοπατήματα. Όπως το ίδιο έπαθε και ο Παναθηναϊκός, που έχασε βαθμούς σε ματς που δεν το περίμενε".



Ο στόχος της ΑΕΚ...


"Η ΑΕΚ κάθε χρόνο έχει στόχο το πρωτάθλημα. Και πέρυσι γι' αυτό πήγαμε αλλά χάθηκε στις λεπτομέρειες. Υπήρχε και ο καινούριος προπονητήςκαι ήθελε και χρόνο προσαρμογής. Φέτος όμως θα τα πάμε καλύτερα. Είναι λογικό ο κόσμος να ζητάει το πρωτάθλημα και εύχομαι τη νέα χρονιά να πάρουμε τον τίτλο. Θέλω τίτλους με την ΑΕΚ".


Οι δυσκολότεροι επιθετικοί...


"Οι δυσκολότεροι επιθετικοί που αντιμετώπισα ήταν αυτοί του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ο κύριος Ντέμης Νικολαΐδης είναι ένας πάρα πολύ καλός πρόεδρος, γιατί έχει παίξει μπάλα και ξέρει πώς να φερθεί στους παίκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό".



Για την σύγκριση με τον Μανωλά...


"Έχω ακούσει να λένε ότι είμαι ο νέος Μανωλάς. Θα έλεγα ότι υπερβάλλουν. Είναι νωρίς να με συγκρίνουν με ένα τόσο μεγάλο παίκτη και τόσο μεγάλο όνομα. Θα ήθελα να φτάσω κι εγώ κάποτε σε ένα τόσο μεγάλο επίπεδο, αλλά δεν θέλω να με συγκρίνουν με τον κύριο Μανωλά, επειδή ήταν η σημαία της ΑΕΚ και είναι προσβολή να γίνετε τέτοια σύγκριση πιστεύω".



Για τα προκριματικά...


"Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πιστεύω ότι αν εμείς είμαστε καλοί και παίξουμε το καλό ποδόσφαιρο που παίξαμε και φέτος, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στους ομίλους".



Για την φετινή χρονιά...


"Την φετινή χρονιά θα την χαρακτήριζα ως επιτυχημένη. Με όλα αυτά που συνέβησαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι πολλοί τραυματισμοί, ο νέος προπονητής με διαφορετική νοοτροπία. Θα έλεγα ότι ήταν επιτυχημένη".





















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ