CHAMPIONS LEAGUE

Tα σενάρια της πρόκρισης

Tα σενάρια της πρόκρισης
Ολυμπιακός

Ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός της Ευρώπης, επιθυμεί στο... νήμα της φάσης των ομίλων να γιορτάσει την πρόκριση στους "16"

Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να γράψουν ιστορία, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από μία σεζόν όπου ήδη έχουν καταφέρει να ξορκίσουν την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων και συνολικά με τις εμφανίσεις τους έχουν αναγκάσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί. Για να συμβεί αυτό, αρκεί να μην ηττηθούν στην "καυτή" τους έδρα από τη Βέρντερ Βρέμης μετά το σπουδαίο διπλό στη Ρώμη επί της Λάτσιο με τους Γερμανούς να παρατάσονται με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να "κλέψουν" το εισιτήριο από τον πρωταθλητή Ελλάδος.
Τα σενάρια της πρόκρισης

Οι Πειραιώτες κρατούν ουσιαστικά την τύχη στα χέρια τους καθώς από το αποτέλεσμα του δικού τους αγώνα απόψε στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" θα κριθούν όλα. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Αντίθετα σε περίπτωση ήττας τα πράγματα περιπλέκονται. Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί και η Λάτσιο την ίδια ώρα δεν επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, τότε οι "ερυθρόλευκοι" μένουν εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία μέσω του Κυπέλλου UEFA έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση του ομίλου τους.

Αν οι πρωταθλητές Ελλάδος χάσουν από τη Βέρντερ Βρέμης και η Λάτσιο νικήσει στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" την Ρεάλ θα παίξει ρόλο το σκορ με το οποίο θα επικρατήσουν οι Ιταλοί καθώς οι τρεις ομάδες(σ.σ η Βέρντερ θα είναι πρώτη) θα ισοβαθμίσουν στους οκτώ βαθμούς. Στην περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τρεις ομάδες θα έχουν από πέντε βαθμούς, οπότε ισχύει το επόμενο κριτήριο που είναι η διαφορά τερμάτων στα συγκεκριμένα ματς. Η Λάτσιο έχοντας κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει έστω τα ίδια γκολ υπέρ και κατά, ενώ οι Ισπανοί θα είναι στο συν ένα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν η Λάτσιο νικήσει με ένα γκολ διαφορά, η Ρεάλ θα είναι δεύτερη, οι Ιταλοί τρίτοι και ο Ολυμπιακό θα μείνει εκτός συνέχειας. Αν νικήσει με δύο γκολ διαφορά τότε, δεύτεροι θα είναι οι Ιταλοί, Τρίτη η Ρεάλ και τέταρτος ο Ολυμπιακός. Αν η Λάτσιο νικήσει με τρία γκολ διαφορά θα είναι δεύτερη και ο Ολυμπιακός με την Ρεάλ θα έχουν από μείον ένα στη διαφορά τερμάτων κάτι που σημαίνει ότι θα ισχύσει το επόμενο κριτήριο. Αυτό είναι τα εκτός έδρας γκολ στα συγκεκριμένα παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα, η Ρεάλ δύο οπότε σε αυτή την περίπτωση οι πρωταθλητές Ελλάδος θα είναι τρίτοι και η «Βασίλισσα» θα μείνει εκτός. Αν τέλος η Λάτσιο κερδίσει τη Ρεάλ με τέσσερα γκολ και πάνω διαφορά, η Ρεάλ εξαρχής μένει τέταρτη και ο Ολυμπιακός είναι τρίτος.

Η προϊστορία

Στο παιχνίδι της Βρέμης(3/10) ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 31 αγώνες με το τελικό 3-1.Οι Πειραιώτες υποδέχονται πλέον την Βέρντερ για πρώτη φορά στην έδρα τους και στην προϊστορία του με τις γερμανικές ομάδες εντός έδρας έχει μία νίκη και δύο ήττες.

Η επικράτηση ήταν εντυπωσιακή με 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Σεπτέμβριο του 2002 στο γήπεδο της Ριζούπολης το οποίο χρησιμοποιούσαν τότε ως έδρα οι Πειραιώτες και μάλιστα στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν και τότε ο Τάκης Λεμονής. Προηγήθηκαν η ήττα με 2-4 από την Μπάγερν Μονάχου στις 17 Σεπτεμβρίου του 1980 στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών αλλά και εκείνη με 0-4 από το Αμβούργο στις 3 Νοεμβρίου του 1982 και πάλι στο πλαίσιο του πρώην Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ο διαιτητής


Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γάλλος Λοράν Ντουαμέλ που έχει προϊστορία με την ελληνική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα είχε διευθύνει την αναμέτρηση των "ερυθρόλευκων" με αντίπαλο την Βαλένθια πέρυσι στις 22 Νοεμβρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ όπου οι "νυχτερίδες" είχαν επικρατήσει με 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

3ος όμιλος

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 5 10-8 8
2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 8-7 8
3 ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 5 8-10 6
4 ΛΑΤΣΙΟ 5 7-8 5






















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ