ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Θα παλέψουμε σαν τρελοί"!

Λεμονής: "Θα παλέψουμε σαν τρελοί"!
θρυλος για γκαρα

Βίντεο ντόπες εν όψει Βέρντερ από τον Λεμονή, που δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει σαν τρελός και παίρνει Σέζαρ (!) και Πατσατζόγλου στην αποστολή για το ματς της χρονιάς

Τι έκανε ο κόουτς των "ερυθρολεύκων"; Ζήτησε και πήρε τις βιντεοκασέτες όπου ο Δανός Γένσεν, αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Βέρντερ Βρέμης υποστηρίζοντας ότι "έρχονται στην Ελλάδα για να σπάσουν το αήττητο του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη".
Και επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, θα τις προβάλλει αμέσως μετά την ανάλυση του βίντεο του τρόπου με τον οποίο παίζουν οι Γερμανοί. Αφού οι ποδοσφαιριστές δουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στο χορτάρι του Καραϊσκάκη, θα ακούσουν και τους αντιπάλους τους να ... προαναγγέλλουν την νίκη τους μέσα στο Φάληρο.

Ο Λεμονής περιμένει την απάντηση των δικών του παικτών. Κι αν χρειαστεί θα ... ξαναπαίξει τις δηλώσεις, για να χαλυβδώσει τους "ερυθρολεύκους", ακόμη περισσότερο!

Όλοι μέσα...


Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Τάκη Λεμονή καθώς κανονικά χωρίς πρόβλημα προπονήθηκε τόσο ο Μίχαλ Ζεβλάκοβ, όσο και ο Πατσατζόγλου και όπως όλα δείχνουν θα συμπεριληφθούν κανονικά στην βασική ενδεκάδα στον αυριανό κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Βέρντερ.

Άλλη μια καλή είδηση από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι πως ο Ζούλιο Σέζαρ αφού αρχικά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην συνέχεια συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση της ομάδας και ο Τάκης Λεμονής τον συμπεριέλαβε στην 19μελη αποστολή για τον "τελικό" του "Καραϊσκάκη".

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με την προπόνηση που έγινε στις 19:00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Ο Νέ ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ενώ ο Κωνσταντίνου έκανε θεραπεία και ο Ρ. Μπράβο ακολούθησε ατομική προπόνηση με τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Ντομί ακολούθησε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Μετά την προπόνηση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι:

Νικοπολίδης, Σηφάκης, Αντζας, Χ. Σέζαρ, Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Μενδρινός, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Ματσούκας και Αρτσούμπι.

Έτσι λοιπόν απόντες από την μεγάλη "μάχη" θα είναι ο Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς λόγω καρτών και οι Μιχάλης Κωνσταντίνου, Ραούλ Μπράβο, Ντιντιέ Ντομί, Μάρκο Νε λόγω τραυματισμών.

"Χαρά στον κόσμο και σε μας"

“Είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε σαν τρελοι, βλέποντας την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Ρέντη το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και στους εαυτούς μας”, είπε ο Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου

"Υπάρχει μία ομοιότητα ανάμεσα σε Ντιέγκο και Λεντέσμα στο οργανωτικό κομμάτι. Ο Ντιέγκο είναι καλύτερος σκόρερ και κινείται σε άλλους χώρους από Λεντέσμα", υπογράμμισε αναφερόμενος στις δύο εκτός έδρας επιτυχίες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου κατάφεραν να περιορίσουν τους παίκτες-ηγέτες της μεσαίας γραμμής των Βέντερ και Λάτσιο, για να συνεχίσει:

"Κρατάμε την τύχη στα πόδια μας"

"Θα είναι πάντως λάθος να εστιάσουμε την προσοχή μας σε έναν παίκτη. Η Βέρντερ είναι πολύ καλή ομάδα και έχεις πολλούς παίκτες που θέλουν προσοχή. Είναι ωραίο να την παρακολουθείς, παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Μετά το ματς θα δούμε πως το διαχειρίστηκε η ομάδα. Η ομάδα μας δείχνει ότι έχει κάτι. Είναι ένα ματς-τελικός για την πρόκριση. Δεν μπορούμε να προδικάσοαυμε το αποτέλεσμα, καθώς είναι μέσα και το Κύπελλο UEFA. Κρατάμε την τύχη στα πόδια μας"



Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε καλή προσπάθεια. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και βλέπει ότι γίνεται μία υγιής προσπάθεια για να φτάξει ο Ολυμπιακός μία ωραία ομάδα.

Είναι επικίνδυνο να αγωνίζεσαι για δύο αποτελέσματα. Δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα απ'όσα έχουμε δείξει τώρα στα πρώτα 5 παιχνίδια. Πάμε για τη νίκη, είναι επικίνδυνο να σκοπεύεις την ισοπαλία".





Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο ζουν και αναπνέουν για το... ματς της χρονιάς με τη Βέρντερ, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει το αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πάρουν το εισιτήριο για την φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στις δηλώσεις του Τάκη Λεμονή, ο οποίος έκανε λόγο για... τρέλα για πρόκριση.

Πουλάει ακριβά το τομάρι του, όπως οι Γερμανοί...

"Ο Ολυμπιακός χτίζει τη φιλοσοφία του σε θέματα τακτικής. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το αμυντικό μας παιχνίδι, θα παλέψουμε για τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Ρέντη ότι θα παλέψουμε σαν τρελοί.

Το κάθε ματς είναι ξεχωριστό, είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί κυνηγούν μέχρι το τέλος τα παιχνίδια, όμως και εμείς έχουμε αποδείξει στα 5 προηγούμενα παιχνίδια ότι πουλάμε ακριβά το τομάρι μας

Έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε σε όλες τις φάσεις του αγώνα, είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε θετικά αν δεχτούμε πρώτοι γκολ και ότι θα μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος.

Οι φίλαθλοι έχουν γίνει ένα με την ομάδα, στις δύσκολες στιγμές μας βοηθούν πάντα, κσι στο παιχνίδι με τη Βέρντερ περιμένουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας.

Είναι μία σειρά 6 αγώνων, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να μιλήσεις για αδικία. Αγωνίζονται πολύ καλές ομάδες και τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες".

Αναφερόμενος στους στόχους που είχε με τον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα της σεζόν, τώρα που οι Πειραιώτες είναι απέναντι στην πρόκληση της εισόδου στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο Τάκης Λεμονής απάντησε:

Κοντά στην επίτευξη του πρώτου στόχου

"Από το καλοκαίρι, πρώτος στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μία διαφορετική ομάδα απ'ότι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο δεύτερος στόχος ήταν να βάλουμε προτεραιότητες.

Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι στόχοι αυτονόητοι για τον Ολυμπιακό από την ίδρυσή του, ενώ σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι να παίζουμε στην Ευρώπη και μετά το χειμώνα.



Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στον έναν από τους δύο στόχους που είχαμε οριοθετήσει στην αρχή της σεζόν. Είναι σημαντικό να προκριθούμε στους 16, θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και στους εαυτούς μας.

Δεν θα σταματήσω να το λέω, ότι η ομάδα που δημιουργούμε έχει καλό μέλλον. Θέλουμε να μην κάνουμε λανθασμένη διαχείριση είτε της επιτυχίας είτε σε περίπτωση αποτυχίας.



Εγώ έχω ζήσει τον Ολυμπιακό και θεωρώ πως είναι κλειδί πως θα γίνει η διαχείριση της επιτυχία ή της αποτυχίας. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τη σωστή δόση άγχους.



"Μεγαλύτερο το άγχος του προπονητή"

Το άγχος είναι καλό σε κάποια παιχνίδια αρκεί να μην είναι δυσβάσταχτο. Ως προπονητής δεν είναι δύσκολο να προετοιμάσεις ψυχολογικά την ομάδα σου για τέτοια παιχνίδια, γιατί θεωρώ δεδομένη την συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών.

Είναι η λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ, της κορυφαίας διοργάνωσης, που σε υποχρεώνει να παρουσιαστείς πανέτοιμος.

Θέλω από τον κόσμο να μπει στο ρυθμό της τακτικής μας, έχει καταλάβει την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα δώσει παρών στο γήπεδο για να μας βοηθήσει.

Ο βαθμός δυσκολίας σε τέτοια μας είναι μεγαλύτερος για τον προπονητή, γιατί πρέπει να έχει στο μυαλό του όλη την ομάδα, ενώ όταν είσαι παίκτης σκέφτεσαι τον εαυτό σου".






Όχι όπως με Λιόν και Λίβερπουλ

Στην τελευταία ερώτηση που έγινε στον τεχνικό των "ερυθρολεύκων", και η οποία αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει την αρνητική παράδοση που τον θέλει να αποκλείεται όταν δίνει αγώνα-πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Λιόν το 2001 και με Λίβερπουλ το 2005), ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας υποστήριξε:

"Οδηγός μας είναι να κάνουμε κάτι καλό στον αγώνα. Δεν σκέφτομαι την παράδοση γιατί δεν μας συμφέρει... Θα το δείτε στο γήπεδο αν γυαλίζει το μάτι των παικτών.

Νιώθω πολύ καλά γιατί πηγάινω κάθε ημέρα στου Ρέντη με ευχαρίστηση να κάνω προπόνηση. Ο Ολυμπιακός έχει πολλή πίεση ως σωματείο, όμως θεωρώ ευχαρίστησή μου να προπονώ την ομάδα".





"Δε φοβόμαστε κανέναν στην έδρα μας"

Για λογαριασμό των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος τόνισε ότι παρότι η ισοπαλία δίνει την πρόκριση στην ομάδα του, οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο τη νίκη.

"Είναι σημαντικό παιχνίδι, θα μπούμε όπως στα πέντε προηγούμενα, αυτοσυγκεντρωμένοι, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα μπούμε για τη νίκη, αν και η ισοπαλία δεν είναι κακή. Θα πρέπει όμως να μπούμε όχι για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη.

Δεν μας γεμίζει με άγχος ότι δεν έχουμε κερδίσει ακόμα στο Καραισκάκη, ο κόσμος μας είναι απαιτητικός και μας βοηθάει. Είναι κίνητρο για μας ότι δεν έχουμε νικήσει ακόμα εντός. Δε με πολυενδιαφέρει το πώς θα παραταχθεί η Βέρντερ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα μπούμε εμείς στον αγώνά και με τον κόσμο στο πλευρό μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν παίξουμε καλά, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα και ειδικά στην έδρα του.



"Και οι 11 παίκτες είναι τα... κλειδιά της πρόκρισης"

Το ηθικό μας είναι ανεβασμένο μετά την πολύ καλή παρουσία που έχουμε κάνει φέτος και πιστεύω ότι το λίγο άγχος μας κάνει καλό.

Πιστεύω ότι όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά, εκεί θα κριθεί το ματς. Θα κυριαρχήσει η δύναμη και τη διαφορά θα κάνουν οι παίκτες-κλειδιά των δύο ομάδων.

Δεν θα πω ονόματα. Θεωρώ ότι και οι 11 παίκτες είναι κλειδιά για την κάθε ομάδα, και αν οι δικοί μας 11 παίκτες βρεθούν σε καλύτερη βραδιά θα πάρουμε το παιχνίδι.

Ο Τζόρτζεβιτς είναι παίκτης-βαρόμετρο για την ομάδα, καθώς μας βοηθάει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά στο γήπεδο μέσα, ελπίζω ότι ο αντικαταστάτης του θα τον αντεπεξέλθει ισάξια ή ακόμα καλύτερα για να καλύψει το κενό του".



Η πρόκριση επισκιάζει τους... κατασκόπους

Όσο για το γεγονός ότι το ματς Ολυμπιακός-Βέρντερ θα παρακολουθήσουν πολλοί "κατάσκοποι" ευρωπαϊκών συλλόγων, με τις φήμες να αναφέρουν ότι έχει στο μάτι πολλών ομάδων (Μονακό, Μαρσέιγ, Μπλάκμπερν) ο πολυσύνθετος άσος των Πειραιωτών, δήλωσε:

"Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, το μυαλό μου είναι μόνο στο πώς θα πάρουμε την πρόκριση. Αν δε δω κάτι δεν το πιστεύω, έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, αυτό που θέλω είναι να τελειώσει το ματς, να έχουμε προκριθεί και τίποτα άλλο.

Δεν θέλω να το σκέφτομαι, κοιτάμε μόνο την πρόκριση, βέβαια όλα είναι μέσα στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, αν στραβώσει η πρόκριση κοιτάμε τη συνέχεια".

"Στηρίξτε την ομάδα...χωρίς παρατράγουδα"



Ανακοίνωση εξέδωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ προκειμένου να ενημερώσει του φιλάθλους του Ολυμπιακού να προσέχουν την συμπεριφορά τους και συμπαρασταθούν στην ομάδα όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Άλλωστε η συμπεριφορά ορσιμένων ανεγκέφαλων στέρησε από τον Ολυμπιακό τον κόσμο του στον αγώνα της πρεμιέρας του Champions League, κόντρα στην Λάτσιο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θέλουν να σκεφτούν το ενδεχόμενο νέας τιμωρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ

"Φίλαθλοι,

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υποδέχεται στο Γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" την Βέρντερ Βρέμης σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για το Champions League, στον οποίο θα έχει για μια ακόμα φορά και την δική σας πολύτιμη συμπαράσταση.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός της παρουσίας σας και της βοήθειάς σας τόσο σε αυτό το παιχνίδι, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο δίνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας στην έδρα του, το γήπεδο "Γ. Καραϊσκακης" και αυτό φάνηκε στον μοναδικό αγώνα, αυτόν με τη Λάτσιο, που έπαιξε η ομάδα μας φέτος χωρίς την παρουσία σας.

Στηρίξτε την προσπάθεια των παικτών μας, όπως μόνο εσείς ξέρετε, προστατεύοντας όμως παράλληλα την ομάδα μας και το δικαίωμα όλων των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, να βρίσκονται στις εξέδρες του "Καραϊσκάκη" σε κάθε αγώνα.

Μην επιτρέψετε, με τη συμπεριφορά σας, την τιμωρία της έδρας μας. ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η μεγαλύτερη Ελληνική ομάδα και οι φίλαθλοί του, ξέρουν να υποδέχονται και να φιλοξενούν όλες τις αντίπαλες ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους τους.



ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ".



*Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους που θα βρεθούν αύριο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Βέρντερ Βρέμης, ότι σε εφαρμογή σχετικού κανονισμού της UEFA, δεν θα επιτραπεί η είσοδος παιδιών (ανεξαρτήτως ηλικίας), χωρίς εισιτήριο.




































































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ