ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0
Κοβάτσεβιτς

Ο πρωταθλητής απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, συνέτριψε τον Λεβαδειακό (4-0) και πλέον περιμένει τη Βέρντερ

Οι ερυθρόλευκοι ήταν... καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βοιωτούς. Τα γκολ των νικητών, που πέτυχαν την έκτη νίκη τους στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, σημείωσαν οι Στολτίδης (23'), Κοβάτσεβιτς (35'), Τζόρτζεβιτς (52' πεν.), Μήτρογλου (63'). Στο 82' έχασε πέναλτι ο Πάντος, που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών ύστερα από... απαίτηση των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδας!
Oι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Μενδρινός, Τοροσίδης, Άντζας (67' Παπαδόπουλος), Πάντος, Λεντέσμα (55' Κατσικογιάννης), Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς (61' Μήτρογλου).

Λεβαδειακός (Ιβάνοφ Γκεόργκι Βασίλιεφ): Καρακώστας, Εμεράν (61' Μπασαλά), Παρασκευαΐδης (70' Ανδράλας), Άντερσον, Ποπόφ, Διαμάντης, Σίντζιελορτζ, Θεοδοσιάδης, Πιέτρ, Ρούσεφ (46' Λεονάρντο), Ντιμπαλά.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Βλάχος (Γρεβενών), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

Τέταρτος διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Παρατηρητής διαιτησίας: Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες κάρτες: Λεντέσμα στο 41' (Ολυμπιακός), Καρακώστας στο 51' (Λεβαδειακός)

Κόκκινες κάρτες: Καρακώστας στο 81' (Λεβαδειακός, δεύτερη κίτρινη κάρτα)
Με μια ματιά
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Την εστία της πειραϊκής ομάδας υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, με τον Μενδρινό στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Πάντο στο αριστερό και τους Τοροσίδη-Άντζα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Λεντέσμα και Στολτίδης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Τζόρτζεβιτς να αγωνίζεται μπροστά τους και να έχει τον επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι του πρωταθλητή. Ο Κοβάτσεβιτς αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Γκαλέτι δεξιά και τον Λούα Λούα αριστερά.

Aπό την πλευρά του, ο Γκεόργκι Βασίλιεφ παρέταξε τον Λεβαδειακό με το άκρως αμυντικογενές 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Καρακώστας, με τους Εμεράν, Παρασκευαΐδη, Άντερσον, Ποπόφ, Διαμάντη στην άμυνα. Οι Σίντζιελορτζ, Θεοδοσιάδης, Πιέτρ, Ρούσεφ έπαιξαν στο κέντρο και στην επίθεση αγωνίστηκε ο Ντιμπαλά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να φύγει το άγχος από τους παίκτες του. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με... άγριες διαθέσεις από την αρχή της αναμέτρησης και έπαιξαν τον Λεβαδειακό στο μισό γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Βοιωτίας στο 26ο λεπτό έκανε το πρώτο σουτ στην εστία του Νικοπολίδη, αλλά ο Σίντζιελορτζ ήταν απελπιστικός άστοχος έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Λούα Λούα ήταν αρκετά ορεξάτος και μόλις στο 1ο λεπτό δημιούργησε τον πρώτο κίνδυνο... Ο Κονγκολέζος επιθετικός επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά, αφού πρώτα ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Κοβάτσεβιτς έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 4', πάλι ο Λούα Λούα έβγαλε κάθετη πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Γκαλέτι δεν πρόλαβε τον Καρακώστα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επιθετικός και στο 10' έχασε μία ακόμα ευκαιρία... Ο Λούα Λούα τροφοδότησε τον Τοροσίδη, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε δεξί φαλτσαριστό πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 15', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βγήκε έξω στην κορυφή της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Λούα Λούα έκανε το δυνατό αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Τοροσίδη, ενώ αυτή κατευθυνόταν στο αντίπαλο τέρμα.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν... απόλυτη για τους γηπεδούχους, που πίεζαν αφόρητα την εστία του Καρακώστα, ο οποίος στο 19' μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Στολτίδη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς. Στο 23', όμως, ο πορτιέρο του Λεβαδειακού δεν ήταν σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα... Ο Μενδρινός ελίχθηκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Σίντζιελορτζ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, η οποία έφτασε στον Στολτίδη, που με αριστερό δυνατό σουτ-φωτοβολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής "έγραψε" το 1-0.

Στο 26', ο Λούα Λούα πάσαρε δεξιά στον Γκαλέτι, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Πάντος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά με το σώμα δεν κατάφερε να σκοράρει. Στη συνέχεια, ο Άντερσον απομάκρυνε την μπάλα μακριά... Οκτώ λεπτά αργότερα (34'), ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά την εστία του Ολυμπιακού. Ο Ρούσεφ έκανε το κοντρόλ με το αριστερό, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όμως το δεξί πλασέ που επιχείρησε ήταν άσχημο, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν ένα δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους και το πέτυχαν στο 35' με τον "Ντάρκογκολ". Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Κοβάτσεβιτς με το δεξί μηρό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το ένατο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Σέρβο επιθετικό, που έχει σκοράρει με όλους τους πιθανούς τρόπους!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ντιμπαλά είχε μία καλή στιγμή, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε το δεξί σουτ του επιθετικού της αντίπαλης ομάδας στο 46'.

Στο 51', τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό, που κέρδισε πέναλτι και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Καρακώστας ανέτρεψε τον Γκαλέτι, που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο Δαλούκας έδωσε σωστά το πέναλτι. Ο ρέφερι θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, αλλά τελικά παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον πορτιέρο των Βοιωτών. Ο Τζόρτζεβιτς, στο 52', ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, σημειώνοντας το 3-0. Στο 60', οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να σκοράρουν, αλλά το σουτ του Λεονάρντο από το ύψος του πέναλτι (μετά το γύρισμα του Σίντζιελορτζ από τα δεξιά) πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ο Λεμονής στο 55' αντικατέστησε τον Λεντέσμα, με τον Γιώργο Κατσικογιάννη να παίρνει τη θέση του Αργεντινού και στο 63' να δείχνει δείγματα του σπουδαίου ταλέντου του. Ο 19χρονος (05/09/1988) αμυντικός μέσος, που έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα, με ατομική ενέργεια τροφοδότησε τον Γκαλέτι, ο οποίος από τα δεξιά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το δεξί σουτ, ο Καρακώστας απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ο Μήτρογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε κενή εστία. Ο Έλληνας επιθετικός στο 61' αντικατέστησε τον Κοβάτσεβιτς και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να βρει δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στη Super League.

Στο 67', ο προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε έναν ακόμα πιτσιρικά, τον Παπαδόπουλο, που πήρε τη θέση του Άντζα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλα γκολ για να ευχαριστήσουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο τους και στο 81' είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν το δείκτη του σκορ.

Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Γκαλέτι, ο οποίος ανατράπηκε για δεύτερη φορά από τον Καρακώστα (σωστή κι αυτή η υπόδειξη) και ο Δαλούκας έδειξε το πέναλτι, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Ο "Τζόλε" είχε πάρει την μπάλα για την εκτέλεση, όμως ο κόσμος της πειραϊκής ομάδας ζήτησε επιτακτικά να εκτελέσει το πέναλτι ο Πάντος. "Τάσος Πάντος, οε οε", φώναζαν εκστασιασμένοι οι φίλαθλοι, επιβραβεύοντας τον Έλληνα αμυντικό, που πρόσθεσε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο Πάντος, τελικά, ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι ύστερα από συννενόηση Τζόρτζεβιτς-Λεμονή, αλλά ο Ανδράλας (ο Λεβαδειακός είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του) έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε στο 82'!

Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Μπασαλά μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ στο 86'.
Συνέντευξη Τύπου
Τάκης Λεμονής: " Ότι σχεδιάζαμε γι' αυτό το παιχνίδι έγινε πραγματικότητα. Η νίκη ήρθε νωρίς. Το γκολ του Στολτίδη "ξεκλείδωσε" το ματς και όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια. Ο Λεβαδειακός έπαιξε καθαρά και αυτό μας βοήθησε. Οι συνθήκες ήρθαν έτσι που μας υποχρέωσαν να χρησιμοποιήσουμε νεαρούς παίκτες. Έχουμε καλή συνεργασία με την ομάδα Νέων.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, δεν θέλω να πω κάτι τώρα γιατί είναι νωρίς. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα για τους διεκδικητές του τίτλου, που δεν θα τα περιμένουν και αυτά θα κρίνουν τον τίτλο.

Αιφνιδιαστήκαμε από το αμυντικό σχήμα του Λεβαδειακού. Δεν μας έκανε κακό, ξεκλειδώσαμε εύκολα την άμυνα και το έργο μας μετά έγινε πιο εύκολο. Έγινε ό,τι ακριβώς θέλαμε. Εξασφαλίσαμε νωρίς τη νίκη και δώσαμε την ευκαιρία σε παίκτες να ξεκουραστούν. Έγινε μία σοβαρή προσπάθεια χωρίς μεγάλη πίεση και είναι σημαντικό ότι η ομάδα της Λιβαδειάς έπαιξε πολύ καθαρά.

Ήθελα να το εκτελέσει ο Τζόρτζεβιτς (σ.σ. το πέναλτι στο 82'), αλλά ήταν θέμα επιβράβευσης των προσπαθειών αυτού του παίκτη. Σπάνια μιλάω για παίκτες μεμονωμένα, αλλά είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που παίζει ο Πάντος και πρέπει να επιβραβεύεται. Φώναζε και ο κόσμος το όνομά του και όταν με ρώτησε ο "Τζόλε" τι να κάνει, έδωσα την εντολή στον Πάντο.

Το ματς με τη Βέρντερ είναι το πιο καθοριστικό για το Champions League, όχι όμως για την προσπάθεια που κάνουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο κι αυτό φαίνεται. Το περιμένουμε πως και πως όλοι μας αυτό το ματς. Μου άρεσε πάρα πολύ η ατμόσφαιρα και ζητάμε από τον κόσμο μας κόντρα στη Βέρντερ να έχει ενεργή συμμετοχή, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι θα γίνει ένα παιχνίδι τακτικής.

Έχει παίξει σε όλα τα ματς βασικός ο Τζόρτζεβιτς και ξέρουμε την ποιότητά του. Είναι μειονέκτημα ότι δεν παίζει, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό και εύχομαι να πάνε όλα καλά









".

Γκεόργκι Βασίλιεφ: " Ήταν μία άσχημη ήττα για εμάς. Το παρήγορο είναι ότι προήλθε από μία δυνατή ομάδα, ώριμη, με μεγαλύτερες δυνατότητες από τη δική μας ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι οι δικοί μας παίκτες δεν είχαν επιθυμία, ότι δεν ήθελαν να παίξουν. Απλά, σε τέτοια ματς από πολλά λάθη, δεν μπορείς να προσανατολιστείς. Στα τέρματα που σημείωσε ο Ολυμπιακός ήμασταν απλοί παρατηρητές. Δείξαμε υπερβολικό σεβασμό στον Ολυμπιακό.

Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, δεν ψάχνουμε άσχημο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα. Είχαμε και την άσχημη στιγμή με τον Ανδράλα, που έπαιξε τερματοφύλακας κι έγινε το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον για τον κόσμο.

Θέλω να ευχηθώ στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία στον αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης. Ο αγώνας αυτός από ψυχολογικής πλευράς θα έχει μεγάλη ένταση. Η Βέρντερ εδώ θα είναι δυναμική, δεν έχουν και άλλο στυλ παιχνιδιού. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να αντιπαραθέσει τα φυσικά προσόντα, τότε θα έχει πλεονέκτημα στον τομέα της τακτικής



".

Ντάρκο Κοβάτσεβιτς: " Ήταν μία σημαντική νίκη. Βέβαια, το σημαντικότερο ματς είναι αυτό με τη Βέρντερ. Θέλω τη νίκη και την πρόκριση για την ομάδα μου. Δεν μας αρκεί η ισοπαλία, θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Σημασία δεν έχει ποιος βάζει τα γκολ, αρκεί να κερδίζει η ομάδα".

Λουτσιάνο Γκαλέτι: " Το παιχνίδι με τη Βέρντερ είναι "τελικός" για μας. Είμαστε σε καλή φόρμα και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Μακάρι να σκοράρω σε αυτό τον αγώνα".

Γιώργος Κατσικογιάννης: " Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Δεν φανταζόμουν ποτέ το καλοκαίρι που έκανα προετοιμασία ότι θα αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία".

*Ο Ιεροκλής Στολτίδης, που αναδείχθηκε Vodafone MVP της αναμέτρησης, δήλωσε: " Θέλω να σκοράρω κόντρα στη Βέρντερ και να προκριθεί η ομάδα. Δεν έχει σημασία η ήττα της στο γερμανικό πρωτάθλημα (σ.σ. 4-3 στο Αννόβερο). Είναι δύσκολο παιχνίδι και ελπίζω να πάνε όλα καλά για εμάς".

Όλα τα λεφτά
Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Το καλύτερο... τονωτικό εν όψει Βέρντερ!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Τάσος Πάντος ήταν εξαιρετικός. Η μπάλα, όμως, δεν του έκανε το χατίρι στο 82', στο πέναλτι που εκτέλεσε. Θα ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα αμυντικού στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Τί θα ξεχάσουμε; Την μπάλα που δεν μπήκε στα δίχτυα...
Το SPORT 24 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
*To επίσημο πρόγραμμα του αγώνα φιλοξένησε συνέντευξη του Κώστα Μενδρινού, ο οποίος βλέπει την προσπάθειά του να αναγνωρίζεται... Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του 23χρονου μέσου, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού:

" Σημαίνει πάρα πολλά για μένα αυτή η αναγνώριση της προσπάθειάς μου. Είναι, θα έλεγα, η ανταμοιβή για τη δουλειά που κάνω τόσα χρόνια. Ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω και πάντα πίστευα ότι κάποια στιγμή, εφόσον φυσικά το αξίζω, θα μου δοθεί η ευκαιρία. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι για μένα, που προέρχομαι από τις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού και είμαι σαν όλους τους άλλους φιλάθλους του και μάλιστα στο παρελθόν είχα την ίδια αγωνία μαζί τους στην κερκίδα, είναι σημαντικό το ότι παίζω σε αυτή την ομάδα".

" Θέλω με τη δουλειά που κάνω να παίξω στον Ολυμπιακό, όμως το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ο Ολυμπιακός ξέρει από την ίδρυσή του να κάνει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, δηλαδή να κερδίζει τίτλους".

" Πραγματικά ο Ολυμπιακός πρόσθεσε "νέο αίμα" στην ομάδα, στην οποία έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι παίκτες που συνδυάζουν την ποδοσφαιρική ποιότητα και τον καλό χαρακτήρα. Αυτό είναι το βασικό συστατικό του Ολυμπιακού φέτος και το αποτέλεσμα, που είναι το σύνολο, βγαίνει σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός διαμορφώνει σιγά-σιγά ένα χαρακτήρα ομάδας συνόλου. Βγάζει περισσότερο πάθος και θέληση για τη νίκη. Είμαστε, δηλαδή, μία ομάδα ενωμένη και δυνατή που θέλει να κερδίζει όπου κι αν παίζει".

*" Αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι οριστικό, πιστεύω ότι εμείς θα έχουμε βρεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στη θέση που μας αξίζει, ενώ πρώτος θα τερματίσει όποιος έχει μεγαλύτερη διάρκεια σαν ομάδα".

*Μπορεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να έκανε... μπόλικο κρύο, όμως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού φρόντισαν να... ζεστάνουν την ατμόσφαιρα, με φωνή και τραγούδι από το πρώτο λεπτό.

*Με την επίτευξη του δεύτερου τέρματος από τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, οι οπαδοί του Ολυμπιακού από το πέταλο της "Θύρας 7" φώναξαν: "Ντάρκο, γ... τη Βέρντερ την π...", ενώ το σύνθημα "Θρύλε, γ... τη Βέρντερ την π..." ακούστηκε ουκ ολίγες φορές στο φαληρικό γήπεδο. Ο Σέρβος επιθετικός γνώρισε την αποθέωση και κατά τη στιγμή της αλλαγής του στο 61ο λεπτό.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα, στο πέταλο απέναντι της "Θύρας 7" αναρτήθηκε ερυθρόλευκη φανέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

*"Θρύλε μπορείς, μπορείς να προκριθείς", φώναζε ο κόσμος προς τους παίκτες του Ολυμπιακού από το 80ο λεπτό και μετά...

*Κόπηκαν 17.096 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 262.180 ευρώ.






































































TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ