ΑΕΚ

Τα καλά της... Ένωσης!

Τα καλά της... Ένωσης!
ΓΙΑ ΗΛΙΑ

To SPORT 24 αποκαλύπτει πως οι Σκόκο Τζεμπούρ έφτασαν από τις μπουνιές στις αγκαλιές. Ο ρόλος Ντούσκο

Ο Σκόκο και ο Τζεμπούρ έκαναν επιτέλους αυτό που έπρεπε. Ουδείς ενδιαφέρεται η χολοσκά αν δεν είναι φίλοι ή αν δεν κάνουν παρέα έξω από το γήπεδο. Αδιάφορο είναι ακόμα και το αν ο ένας νιώθει αποστροφή για τον άλλον μετά από εκείνο το επεισόδιο. Σημασία έχει να είναι συμπαίκτες, να χαίρεται ο ένας για την καλή στιγμή του άλλου η οποία εν κατακλείδι ωφελεί την ομάδα. Το ότι αγκαλιάστηκαν και χάρηκαν μαζί τα τρία τέρματα που πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό αποδείχτηκε ευεργετικό για όλους.
Οι οπαδοί το απόλαυσαν περισσότερο και από τα γκολ, οι συμπαίκτες ανακουφίστηκαν βλέποντας επιτέλους ότι οι εγωκεντρικές συμπεριφορές παραμερίζονται και ο προπονητής ηρέμησε γιατί αυτό ήταν το μεγάλο (αγωνιστικό) βάσανό του εδώ και τέσσερις μήνες. Πως θα πείσει αυτούς τους δύο να ηρεμήσουν, να ξεχάσουν, να χαρούν το ποδόσφαιρο και να ανεβάσουν ένα επίπεδο την ομάδα. Διότι πλέον είναι απολύτως διαπιστωμένο ότι ο Σκόκο και ο Τζεμπούρ είναι (υπερ)πολύτιμοι για την ΑΕΚ.

Γι αυτό και το ερώτημα που θα έπρεπε να βασανίζει τη διοίκηση, τον προπονητή και τον Τύπο δεν είναι το ποιος εκ των δύο θα αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι ώστε να "αναπνεύσει" ο άλλος, αλλά το πως θα βρουν κώδικες επικοινωνίας ώστε να ωφεληθεί η ομάδα. Η οποία στο κάτω κάτω δαπάνησε περισσότερα από 6 εκατομύρια ευρώ για να τους αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ρόλος του Μπάγεβιτς

Ο προπονητής προσπάθησε με πολλούς τρόπους. Με φωνές, με παρατηρήσεις, με απειλές, με πρόστιμα. Τελικά τα κατάφερε με το φιλότιμο. " Εσείς δεν καταλαβαίνετε ότι όλοι συζητούν για αυτό το πράγμα; Δεν ασχολούνται με τα γκολ που βάζετε ή την απόδοσή σας αλλά με το αν ο ένας μιλάει στον άλλον ή αν δεν του δίνει επίτηδες τη μπάλα. Αυτό δεν είναι κακό μόνο για την ομάδα αλλά και για την καριέρα σας" είπε ο προπονητής στους Σκόκο και Τζεμπούρ και τελικά αυτό το επιχείρημα χτύπησε ευαίσθητες χορδές.

Τον ρόλο του έπαιξε και ο Μπλάνκο από τον οποίο ο Μπάγεβιτς είχε ζητήσει να μεσολαβήσει μετά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο Αργεντινός στο 88' του αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό. Κυρίως ζητώντας του να μιλήσει στον (συμπατριώτη του) Σκόκο ο οποίος σέβεται πολύ τη γνώμη του Μπλάνκο. Συνεισφορά στο να στηθούν γέφυρες ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές είχαν και οι ατζέντηδές τους οι οποίοι τους εξήγησαν ότι με τα καμώματά τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να βάζουν οι ίδιοι "τρικολοποδιές" στις καριέρες τους.

Το σχεδίαζαν

Ο Τζεμπούρ κι ο Σκόκο το είχαν αποφασίσει πριν από την έναρξη του ματς με τον Λεβαδειακό ότι πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα. Κυρίως για τον κόσμο της ΑΕΚ που είχε αρχίζει να πιστεύει ότι το χάσμα ανάμεσά τους θα παρέμενε αγεφύρωτο ως το τέλος της σεζόν. Και σε κανέναν δεν άρεσε να βλέπει τον Σκόκο να γυρνάει την πλάτη του στα γκολ του Τζεμπούρ, ή τον Αλγερινό να μην χαίρεται για τα γκολ που σημειώνει μοιάζοντας "ξένερωμένος" με την επιλογή του να πάρει μεταγραφή στην Ένωση.

Συζήτησαν και συμφώνησαν ότι οι προσωπικές διαφορές δεν πρέπει να επηρεάζουν τη συνεργασία τους ή να προκαλούν λανθασμένες συμπεριφορές εντός των αγωνιστικών χώρων. " Δεν είναι δυνατόν να ασχολούνται όλοι με αυτό κι εμείς να τους δίνουμε το δικαίωμα" συμφώνησαν και βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ είχαν στο μυαλό τους το πως θα εκμεταλλευτούν καλύτερο ο ένας τον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν ορισμένες φορές "μαγικό". Δύο ποδοσφαιριστές με σπάνια χαρίσματα συνεργάστηκαν χωρίς εγωισμούς και αρνητικές σκέψεις οδηγώντας την ΑΕΚ σε ακόμη μία άνετη νίκη. Και κυρίως επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν ότι μέσα από τη δική τους υγιή συνεργασία η Ένωση μπορεί να πετύχει πολλά στην τελική ευθεία αυτής της πολυτάραχης σεζόν.

Σκόκο: "Ήταν μια κακή στιγμή το επεισόδιο με Τζεμπούρ"


Μια κακιά στιγμή χαρακτήρισε το επεισόδιο με τον Τζεμπούρ ο Νάτσο Σκόκο, υπογραμμίζοντας πως ανήκει στο παρελθόν, ενώ αναφορικά με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό τόνισε πως ελπίζει να πάρουν ρεβάνς στο Κύπελλο.

Ο Αργεντινός επιθετικός σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό "Novasports 1" μίλησε μεταξύ άλλων για την θέση που του ταιριάζει, τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ, τον Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τον Γιώργο Δώνη και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Αναλυτικά:


Για τη θέση που του ταιριάζει: "Η θέση μου είναι δεύτερος επιθετικός. Από εκεί και πέρα το καλύτερο είναι να προσαρμόζεσαι εκεί που λέει ο προπονητής. Είναι καλό και να σκοράρεις και να δίνεις ασίστ...".

Για το αν είχε μιλήσει με Δώνη - Μπάγεβιτς για τη θέση που του ταιριάζει: "Είχα μιλήσει και με τους δύο για το που πρέπει να παίζω. Για μένα σημαντικό είναι να είμαι στην ενδεκάδα και να παίζω...".

Για το αν έχει ελευθερία κινήσεων: "Εξαρτάται από τη θέση που ξεκινώ. Άλλοτε έπαιζα ως δεκάρι, άλλοτε δεξιά... Εμένα μου αρέσει να παίξω πίσω από τον σέντερ φορ...".

Για το ότι έφυγε από την Αργεντινή για να έρθει στην Ευρώπη: "Είναι δύσκολο. Εξαρτάται πολύ από τον ίδιο το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστείς. Οι άνθρωποι και ο κόσμος της ΑΕΚ, με βοήθησαν να προσαρμοστώ γρήγορα...".

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα σε Έλληνες και Αργεντινούς: "Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο σε πολλά πρωταθλήματα είναι το ίδιο. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στο ιταλικό, το ισπανικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο...".

Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ: "Είμαι πολύ χαρούμενος που αποφάσισα να έρθω εδώ. Έχω όνειρα να παίξω στην Ιταλία, την Ισπανία ή την Αγγλία, αλλά πρώτα προέχει η ΑΕΚ...".

Για το αν θα πει "ναι" σε μία ενδεχόμενη πρόταση: "Εγώ νιώθω πολύ καλά στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή. Αν έρθει μία προσφορά τόσο σημαντική για μένα και την ΑΕΚ θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα συζητήσουμε...".

Τί έφταιξε και το πρωτάθλημα χάθηκε τόσο νωρίς και ποιός είναι ο στόχος πλέον: "Χάσαμε πολλούς σημαντικούς βαθμούς σε εκτός έδρας ματς και αυτό μας κόστισε. Τώρα στόχος είναι το Κύπελλο και δεύτερος η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Τί έχει αλλάξει με τον Μπάγεβιτς: "Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω καλά για τον έναν τεχνικό και άσχημα για τον άλλο. Στον πρώτο γύρο μπήκαμε στο πρωτάθλημα σαν κοιμισμένοι. Στο β' γύρο αλλάξαμε. Η ευθύνη είναι κυρίως δική μας".

Για το αν η διοικητική αλλαγή επηρέασε: "Έμείς δεν πρέπει να σχολούμαστε με τις διοικητικές αλλαγές. Προσωπικά είμαι ευγνώμων στον κ. Νικολαΐδη που με έφερε στην ΑΕΚ".

Για την κλήση του Εντίνιο στην Εθνική: "Για έναν ποδοσφαιριστή είναι υπέροχο να εκπροσωπήσει την πατρίδα του. Ο Εντίνιο είναι πολύ καλός παίκτης και καλό παιδί και του άξιζε αυτή η δικαίωση. Η Εθνική Πορτογαλίας είναι μία σπουδαία ομάδα και του εύχομαι να τα καταφέρει...".

Για το αν δικαιούταν περισσότερο χρόνο συμμετοχής: "Είναι καθαρά απόφαση του προπονητή. Εμείς δεν πρέπει να ανακατευόμαστε σε αυτές τις αποφάσεις".

Για την κόντρα του με τον Τζεμπούρ: "Η μοναδική σκέψη όλων όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν μετράει ποιός θα σκοράρει, αλλά να κερδίσει η ομάδα".

Για το τί θα έκανε αν γύριζε ο χρόνος πίσω και αν έχει μετανιώσει για κάτι: "Δεν αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε σε κάτι που αποτελεί παρελθόν. Ήταν σίγουρα μία κακή στιγμή".

Τί λέει με τους συμπατριώτες του για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Οι Αργεντίνοι αλλά και οι υπόλοιποι ξένοι στην Ελλάδα θεωρούν το πρωτάθλημα αρκετά καλό. Αρκετά πράγματα έχουν προοδεύσει ειδικά μετά την κατάκτηση του Euro. Εξάλλου μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα έχεις τη δυνατότητα να παίξεις και στις ευρωπαίκές διοργανώσεις".

Για τον αν ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα: "Εμείς φταίμε που κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Όταν είχαμε την ευκαιρία να μειώσουμε την απόσταση από την κορυφή δεν το κάναμε. Μακάρι να πάρουμε ρεβάνς στο Κύπελλο".

Για τη διαφορά ΑΕΚ - Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός ήταν πιο σταθερός από εμάς. Αυτή ήταν η κυριότερη διαφορά".

Για τον Μπελούτσι: "Είναι πολύ καλός μου φίλος. Τον πήρα να τον συγχαρώ".

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να πάρει τη 2η θέση από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: "Μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Όμως δεν εξαρτάται μόνο από εμάς...".

Για το ποιούς παίκτες έχει ξεχωρίσει: "Είναι πολλοί. Τόσο στην Εθνική, όσο και στην ΑΕΚ... Δεν θέλω να πω κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Ο Ταχτσίδης, ο Γκέντσογλου, ο παυλής έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους...".




























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ