SERIE A

Τα 24 πρόσωπα του calcio!

Τα 24 πρόσωπα του calcio!
Μίλαν-Μπόκα-Πανηγυρικό

Το SPORT 24 παρουσιάζει τα 24 πρόσωπα-γεγονότα που σημάδεψαν το ιταλικό ποδόσφαιρο το 2007!

Το σκάνδαλο calciopoli και η κατάκτηση του Μουντιάλ από τη "σκουάντρα ατζούρα" κλειδώθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η χρονιά που φεύγει υστέρησε σε θέματα συγκινήσεων και αξιοσημείωτων καταστάσεων.
Ίσα ίσα... Από πλευράς συλλόγων φρόντισαν να δώσουν χρώμα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα, Λάτσιο, Φιορεντίνα και Ουντινέζε, ενώ δεν είναι και λίγα τα πρόσωπα που ξεχώρισαν για τα ιστορικά ρεκόρ ή την... ακραία συμπεριφορά τους.

Πάολο Μαλντίνι, Φίλιπο Ιντζάγκι και Μάρκο Μπαλότα πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ, ενώ στην... ιστορία πέρασαν και οι Κασάνο, Μπαλντίνι, Ρονάλντο, Γκουιντολίν και πολλοί άλλοι.

Δυστυχώς το 2007 δεν είχε μόνο ευχάριστα ή ασυνήθιστα περιστατικά, αλλά και πολύ δυσάρεστα, όπως ο θάνατος της γυναίκας του Τσέζαρε Πραντέλι, καθώς και ο θάνατος του οπαδού της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι, από σφαίρα αστυνομικού, που δημιούργησε μία έκρυθμη κατάσταση στα γήπεδα της γειτονικής χώρας.

Το SPORT 24 ξεσκόνισε τα κιτάπια του και σας παρουσιάζει τα 24 σημαντικότερα γεγονότα-πρόσωπα της χρονιάς που σημάδεψαν το calcio. Αυτά λοιπόν είναι:

1. O Ρικάρντο Ίσεκσον ντος Σάντος Λέιτε, κατά κόσμον γνωστός ως Κακά. Σε μία εκπληκτική χρονιά για τη Μίλαν, που την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και του κόσμου, ο 25χρονος Βραζιλιάνος μέσος ήταν ο θεμέλιος λίθος στο οικοδόμημα του Κάρλο Αντσελότι, το Α και το Ω για τους "ροσονέρι".

Οι εμφανίσεις του μέσα στο γήπεδο είχαν ως αποτέλεσμα να κερδίσει την καθολικη αναγνώριση και αποδοχή, σαρώνοντας έτσι στις ατομικές διακρίσεις.

Στις 2 Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε επίσημα ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην ψηφοφορία που διοργανώνει το έγκυρο γαλλικό περιοδικό "France Football" (έγινε έτσι ο 8ος ποδοσφαιριστής της Μίλαν που πήρε το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας"), ενώ στις 17 Δεκεμβρίου έκανε "νταμπλ" ατομικών τίτλων, καθώς αναδείχτηκε και κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου από τη FIFA.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο "τρεκουαρτίστα" της Μίλαν άφησε δεύτερο στην ψηφοφορία τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

2. Η Μίλαν, η οποία με την επικράτησή της με 4-2 επί της Μπόκα Τζούνιορς στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων έφτασε τα 18 διεθνή τρόπαια και έγραψε ιστορία, καθώς ξεπερνώντας τη Μπόκα (έχει 17) έγινε η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις διεθνών τίτλων στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, κοσμούν την τροπαιοθήκη της στο Μιλάνο τα 7 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007), τα 2 Κύπελλα Κυπελλούχων (1968, 1973), τα 5 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (1989, 1990, 1994, 2003, 2007) και τα 4 Διηπειρωτικά/Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (1969, 1989, 1990, 2007).

3. Η ίδια ομάδα πάντως που κατέκτησε μέσα σε μία χρονιά Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Διηπειρωτικό, ενώ ταυτόχρονα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και προκρίθηκε πανηγυρικά στη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τη σεζόν 2007-08, δεν μπορεί να "σταυρώσει" νίκη στο γήπεδό της για το πρωτάθλημα.

Στα 7 ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο "Σαν Σίρο" για το φετινό Καμπιονάτο έχει τον τραγικό απολογισμό των 5 ισοπαλιών-2 ηττών, γεγονός που την έχει αφήσει 25 (!) πόντους μακριά από την κορυφή, πράγμα σπάνιο για μία ομάδα του βεληνεκούς των "ροσονέρι".

4. Ο Φίλιπο Ιντζάγκι. Μπορεί να έχει πατήσει τα 34 χρόνια, να μην προκαλεί... ενθουσιασμό στους φιλάθλους με τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, να έχει έναν από τους πιο... άχαρους πανηγυρισμούς των γηπέδων, όμως διαθέτει κάτι πολύ πιο σημαντικό:

Ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σχεδόν καλύτερα από τον καθένα. Η φετινή χρονιά ήταν σούπερ για τον "σούπερ-Πίπο", ο οποίος είναι σαν το παλιό καλό κρασί, όσο γερνάει τόσο ωριμάζει.

Ήταν αυτός που χάρισε το Τσάμπιονς Λιγκ στους "ροσονέρι" με τα δύο τέρματα που πέτυχε στον τελικό της Αθήνας κόντρα στη Λίβερπουλ τον περασμένο Μάη, αλλά και αυτός που έβαλε άλλα δύο στον τελικό με τη Μπόκα.

Ήταν ο παίκτης που σκόραρε κατά της Σεβίλλης στον τελικό του Μοντεκάρλο για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, αλλά και αυτός που... ξελάσπωσε τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι όταν ο τελευταίος τον "έβγαλε από τη ναφθαλίνη", σκοράροντας δύο φορές κατά των Νήσων Φερόε με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας.

Το κρεσέντο του όμως δεν σταματάει εδώ... Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις που υπάρχουν, ενώ θέλει ακόμα τέσσερα τέρματα για να ξεπεράσει τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

5. Ο Νταβιντ Τρεζεγκέ, ο οποίος είναι επικεφαλής στον πίνακα των σκόρερ του Καμπιονάτο με 13 τέρματα (μόλις 1 από το σημείο του πέναλτι), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τα δύο εξίσου "βαριά πυροβολικά" της, Ίντερ Ιμπραΐμοβιτς και Κρουζ, που έχουν σημειώσει από 9 τέρματα έκαστος.

Ο "Τρεζεγκόλ" είναι η πιο αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης της Γιουβέντους, με την διοίκηση να τον επιβραβεύει για την εκπληκτική του παρουσία ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2011. Σε περίπτωση που εξαντλήσει την... τετραετία, θα συμπληρώσει πάνω από μία δεκαετία με την ασπρόμαυρη φανέλα (αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2000).

"Είναι αναντικατάστατος. Θα μπρούσα χωρίς τον Τζίτζι Μπουφόν, όχι όμως και χωρίς τον Νταβίντ", τάδε έφη ο προπονητής του στη Γιουβέντους, Κλαούντιο Ρανιέρι.

6. Η... πυραυλοκίνητη Ίντερ, η οποία είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ιταλία μετά το σκάνδαλο calciopoli που ξέσπασε στη γειτονική χώρα το καλοκαίρι του 2006. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι πιο πλήρης από κάθε άλλη στη φετινή Serie A και βαδίζει ολοταχώς προς το τρίτο σερί σκουντέτο, έχοντας διαγράψει τα 17 χρόνια "ξηρασίας" από πλευράς τίτλων πρωταθλήτριας.

Τα ρεκόρ της τα λένε όλα αναφορικά με τη δυναμική της: Μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό Καμπιονάτο με 13 νίκες-4 ισοπαλίες και πρωτοπόρος, παρούσα στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα, μόλις 1 ήττα στο "Σαν Σίρο" για το πρωτάθλημα την τελευταία τριετία. Το μοναδικό κομμάτι που λείπει για να συμπληρωθεί το... παζλ της επιτυχίας είναι η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

7. Ο Πάολο Μαλντίνι, ο παίκτης-σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας της Μίλαν (αγωνίζεται αδιάλλειπτα σε αυτή την ομάδα από τις 20 Ιανουρίου 1985, όταν και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 17 ετών κόντρα στην Ουντινέζε για το πρωτάθλημα), που φαίνεται ότι δεν έχει... βαρεθεί καθόλου να κάνει άρση κουπών.

Μετά την κατάκτηση και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με αντίπαλο τη Μπόκα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με τους ανθρώπους των "ροσονέρι" να σχεδιάζουν ήδη τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τιμηθεί αυτή η ιστορική φυσιογνωμία του συλλόγου (το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποσυρθεί η φανέλα με το Νο 3 και θα επανέλθει μόνο αν ο γιος του φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της πρώτης ομάδας).

Μέχρι στιγμής πάντως ο 39χρονος άσος έχει κατακτήσει τον αριθμό-ρεκόρ των 26 (!) τίτλων με τη φανέλα των Μιλανέζων σε μία μακρά διαδρομή 22 χρόνων.

8. Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ξεπέρασε τον... εφιάλτη της Κωνσταντινούπολης και την απώλεια του τροπαίου από τη Λίβερπουλ στον συγκλονιστικότερο -κατά πολλούς- τελικό στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, και μετατράπηκε στον άνθρωπο με το... χρυσό άγγιγμα για τη χρονιά που μας αφήνει σιγά-σιγά.

Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ήρθε και το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο, με τον "Καρλέτο" να περνά στην ιστορία, έχοντας κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, και μάλιστα υπηρετώντας την ίδια ομάδα.

9. Ο Μίρκο Βούτσινιτς, ο οποίος έβγαλε αρκετές φορές τα κάστανα από τη φωτιά για τη Ρόμα, φροντίζοντας να μη φανεί τόσο το κενό από τον τραυματισμό και την απουσία του αρχηγού και ηγέτη των "τζαλορόσι", Φραντσέσκο Τότι.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός, για τον οποίο η ομάδα της "αιώνιας πόλης" έδωσε στη Λέτσε το καλοκαίρι το ποσό των 7,5 εκ.ευρώ για να αποκτήσει εξ ολοκλήρου τα δικαιώματά του, ανταποκρίθηκε άψογα στο ρόλο του φορ κορυφής, σκοράροντας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη σε μία κρίσιμη καμπή για την ομάδα του.

Στο Καμπιονάτο πέτυχε καθοριστικά τέρματα κόντρα σε Μίλαν και Λάτσιο που έδωσαν βαθμούς στην ομάδα του, ενώ το ίδιο έκανε και στο Τσάμπιονς Λιγκ στις αναμετρήσεις με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Ντιναμό Κιέβου, που σφράγισαν την πρόκριση της Ρόμα στην επόμενη φάση του θεσμού.

10. O Μάρκο Μπαλότα, το... ιερό τοτέμ της Λάτσιο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει τα 43 του χρόνια (γεννημένος στις 3 Απριλίου 1964) και βαδίζει αισίως προς τα 44 εξακολουθεί όχι μόνο να αγωνίζεται, αλλά κατέχει και τη θέση του βασικού γκολκίπερ στην ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η αποτυχία των "λατσιάλι" να φέρουν τον Αργεντινό γκολκίπερ, Καρίτσο, αυτό το καλοκαίρι, καθώς και το γεγονός ότι ο νεαρός Μουσλέρα είναι επιρρεπής στα λάθη, έχρισαν τον Μπαλότα βασικό και φέτος, με τον βετεράνο γκολκίπερ να κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη που έχει αγωνιστεί τόσο στη Serie A όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Στο Καμπιονάτο έσπασε πέρυσι το ρεκόρ του Ντίνο Τζοφ, ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έσπασε φέτος το Σεπτέμβριο το ρεκόρ του Αλεσάντρο Κοστακούρα.

Ο Κοστακούρτα ήταν 40 χρόνων και 211 ημερών όταν αγωνίστηκε στην ήττα της Μίλαν από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 (21 Νοεμβρίου 2006), ενώ ο Μπαλότα ήταν 43 ετών και 168 ημερών όταν έπαιξε κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη" (18 Σεπτεμβρίου 2007), συντρίβοντας το ρεκόρ του νυν βοηθού προπονητή του Αντσελότι στη Μίλαν.

11. Η Λάτσιο, που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια απουσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της κατάληψης της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα, και ως γνωστόν κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό αλλά και με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Βέρντερ Βρέμης.

Η φετινή εμπειρία πάντως των "λατσιάλι" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν... επώδυνη καθώς παρότι προέρχονταν από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε την 3η θέση που οδηγούσε στους "32" του Κυπέλλου UEFA.

Μόλις μία νίκη (επί της Βέρντερ στο "Ολίμπικο") πέτυχε στους 6 αγώνες που έδωσε, με την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι να ηττάται με 2-1 από τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι της, σε ένα ματς όπου με νίκη έβγαζε τον Ολυμπιακό από το παιχνίδικαι γινόταν φαβορί να περάσει εκείνη στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό με τους Ιταλούς είναι ότι σημείωσαν δύο αντικανονικά ματς στα ισάριθμα ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας (γκολ από θέση οφσάιντ του Τζάουρι και γκολ του Πάντεφ όπου η μπάλα είχε περάσει όλη εκτός τελικής γραμμής στο γύρισμα του Ρόκι), παρόλα αυτά είχαν απολογισμό 1 ισοπαλία-1 ήττα κόντρα στην ελληνική ομάδα.

12. Οι νεοφώτιστες Νάπολι και Τζένοα, οι οποίες δίνουν το παρών στα σαλόνια του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια αναμονής.

Οι "παρτενοπέι", οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ποδοσφαιρική επανάσταση του ιταλικού Νότου τη δεκαετία του '80 προβιβάστηκαν για πρώτη φορά μετά το 2001 και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν εξαιρετικά στη Serie A (είναι στην 7η θέση), ενώ η Τζένοα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία μετά από 12 χρόνια και όπως όλα δείχνουν θα δώση μάχη για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της παραμονής.

13. Η Ουντινέζε, η οποία αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η ευχάριστη αποκάλυψη του πρωταθλήματος στο πρώτο μισό της σεζόν 2007-08.

Με νέο τεχνικό (Πασκουάλε Μαρίνο) και τους Κουαλιαρέλα και Ντι Νατάλε να διέρχονται περίοδο μεγάλης φόρμας (ο καθένας έχει σημειώσει από 6 τέρματα στο πρωτάθλημα), οι "φριουλάνι" δείχνουν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους τα δύο προηγούμενα χρόνια μετριότητας και να ξαναγίνουν ανταγωνιστικοί.

Μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει σε υπερθετικό βαθμό, καθώς λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, καταλαμβάνουν την 4η θέση, όντας μπροστά από ομάδες όπως η Μίλαν, η Φιορεντίνα, η Παλέρμο και η Λάτσιο.

14. Η Φιορεντίνα, η οποία κατάφερε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου να είναι η μοναδική αήττητη ιταλική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις που έπαιρνε μέρος (πρωτάθλημα, Κόπα Ιτάλια και Κύπελλο UEFA), καθώς και μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ευρωπαϊκές ομάδες που είχαν τέτοιο ρεκόρ.

Το εκπληκτικό αήττητο σερί έλαβε τέλος στις 11 Νομεβρίου, όταν η Ουντινέζε πέρασε νικηφόρα από το "Φράνκι" επικρατώντας με 2-1, ενώ χρειάστηκε να περάσουν πέντε ματς χωρίς το "τρίποντο", πριν οι "βιόλα" σταματήσουν το αρνητικό αυτή τη φορά σερί, με το επιβλητικό 5-1 επί της ουραγού Κάλιαρι στη Φλωρεντία.

15. Ο Τσέζαρε Πραντέλι, με την μοίρα να στέκεται πολύ σκληρή απέναντί του, καθώς του πήρε ό,τι πολυτιμότερο είχε στη ζωή του...

Ο Ιταλός τεχνικός αποχωρίστηκε την αγαπημένη του γυναίκα, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο σε ηλικία 45 ετών, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στην Ελλάδα για το ματς Φιορεντίνα-ΑΕΚ, και το ματς Φιορεντίνα-Ίντερ να έχει έντονη συγκινησιακή φόρτιση για τον ίδιο, με ένα ολόκληρο γήπεδο να του συμπαρίσταται μέσα τραγουδιών, χειροκροτημάτων και πανό.

16. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που μετά από τον Παναθηναϊκό και την Ουντινέζε βρήκε τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη στην Τοσκάνη και στην ομάδα της Έμπολι.

Τα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και η όχι και τόσο καλη σχέση του με ορισμένους ποδοσφαιριστές οδήγησαν τη διοίκηση στην απόφαση να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του Τζίτζι Κάνι και να απευθυνθεί στη λύση του παλιού τεχνικού των "πρασίνων".

Τα πρώτα μάλιστα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας, όπως για παράδειγμα η νίκη επί της Γιουβέντους στο Κύπελλο και η "τεσσάρα" επί της Κάλιαρι, μίας ομάδας που έχει τον ίδιο στόχο με την Έμπολι, την αποφυγή δηλαδή του υποβιβασμού.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η ομάδα της Τοσκάνης μείνει στην κατηγορία, υπάρχει οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του 54χρονου Βερονέζου τεχνικού για έναν ακόμη χρόνο.

17. Ο Νίκολα Πότσι, ο οποίος έκανε όλη την Ιταλία να μιλάει για αυτόν στις 9 Δεκέμβρη, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα τέρματα της Έμπολι στην επικράτησή της με 4-1 επί της Κάλιαρι.

Ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 5 τέρματα συνολικά (σε 11 συμμετοχές), και σε περίπτωση που συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέσα στη σεζόν δεν αποκλείεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Μίλαν (έχει το 50% των δικαιωμάτων του).

18. Ο Αντόνιο Κασάνο γιατί μετά από μία κίτρινη κάρτα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Σαμπντόρια-Φιορεντίνα στο "Λουίτζι Φεράρις" άρχισε να "χτυπιέται" και να ξεσπάει σε κλάματα για περισσότερο από ένα λεπτό, "αναγκάζοντας" συμπαίκτες και αντιπάλους να τρέξουν για να τον παρηγορήσουν.

Η αιτία; Με την κάρτα αυτή, στερήθηκε το δικαίωμα να αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα, Ρόμα, με τον 25χρονο Ιταλό άσο να δηλώνει πως το ματς αυτό ήταν το σημαντικότερο στη ζωή του (το οποίο έχασαν οι "μπλουτσερκιάτι" με 2-0 στο "Ολίμπικο').

Το σόου πάντως του ιδιόρρυθμου επιθετικού δεν σταμάτησε εκεί, καθώς σκόραρε στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τη Φιορεντίνα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τους παίκτες του να του κάνουν δώρο Χριστουγέννων τη νίκη επί της Ρόμα.

19. Ο Ρονάλντο, που θέλει σίγουρα να ξεχάσει τη χρονιά που φεύγει, καθώς δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα στη Μίλαν.

Στο πρώτο εξάμηνο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τον Ιούλιο υπέστη τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί μέχρι τώρα!

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως το "φαινόμενο" κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε ένα ματς (αυτό κόντρα στην Κάλιαρι για το πρωτάθλημα) από το Σεπτέμβριο και μετά, με τον Κάρλο Αντσελότι να στερείται των υπηρεσιών του ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Είναι φανερό πως το νέο άφρο-λουκ στο μαλλί δεν του έχει φέρει γούρι...

20. Η Τορίνο, η οποία και στοίχημα να είχε βάλει, αποκλείεται να είχε φέρει τόσες πολλές ισοπαλίες, όσες μετράει μέχρι τώρα στη φετινή Serie A.

Η "γκρανάτα" είναι μακράν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (11 στις πρώτες 17 αγωνιστικές), θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την Ίντερ της σεζόν 2004-05, η οποία είχει αναδειχθεί 18 φορές (!) ισόπαλη σε σύνολο 38 αγώνων.

21. Η σχέση ανάμεσα στην διοίκηση της Παλέρμο και τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν πρέπει να είναι... ερωτική, με τον 52χρονο Βενετό προπονητή να καλείται στα μέσα της σεζόν να αντικαταστήσει τον Στέφανο Κολαντουόνο, αναλαμβάνοντας έτσι για τέταρτη φορά στο τιμόνι των Σικελών.

Όσο για την σχέση του με τον εκκεντρικό Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα το αφεντικό των "ροζανέρι", η ατάκα του Γκουιντολίν κατά την παρουσίασή του ήταν χαρακτηριστική:

"Ο Τζαμπαρίνι είναι ο καλύτερος πρόεδρος του κόσμου από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή". Όπως αντιλαμβάνεστε λείπει η Δευτέρα, η επομένη δηλαδή των αγώνων της Κυριακής...

22. Οι Σίλβιο Μπαλντίνι και Ντομένικο Ντι Κάρλο έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς είχαν έντονη λογομαχία κατά τη διάρκεια του αγώνα Πάρμα-Κατάνια στο "Μπαλντίνι".

Αυτός όμως που "υπερέβη τα εσκαμμένα" ήταν ο τεχνικός της Κατάνια, ο οποίος κλώτησε τον συνάδελφό του όταν αυτός του γύρισε την πλάτη, με το επεισόδιο να μην παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Η ιταλική ομοσπονδία πάντως τιμώρησε τον Μπαλντίνι με βαρύ πρόστιμο, ενώ του απαγόρευσε να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του παραπάνω από έναν μήνα.

23. Η Εθνική Ιταλίας, καθώς "ζορίστηκε" στην προκριματκή φάση του Euro 2008, αλλά τελικά στάθηκε το ύψος των περιστάσεων και θα δώσει το παρών στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η παγκόσμια πρωτάθλητρια πήρε το ματς της χρονιάς κόντρα στη Σκωτία στο "Χάμπτεν Παρκ" (2-1 με το γκολ του Πανούτσι στο 90'), και πλέον θα προσπαθήσει να επαναλάβει το κατόρθωμα της Γαλλίας, η οποία μία δεκαετία πριν πήρε διαδοχικα τα δύο μεγάλα τρόπαια.

24. Μακάρι να μη συμπεριλαμβανόταν ποτέ αυτή η στιγμή... Η 11η Νοεμβρίου ήταν αναμφίβολα μία μαύρη ημέρα για το ιταλικό ποδόσφαιρο, με τον 26χρονο οπαδό της Λάτσιο, Γκαμπριέλε Σάντρι, να χάνει τη ζωή του στον αυτοκινητόδρομο του Αρέτσο, όταν δέχτηκε σφαίρα στην πλάτη από πυροβολισμό αστυνομικού, ο οποίος προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη, μετά από συμπλοκές οπαδών Λάτσιο και Γιουβέντους.

Το τραγικό αυτό γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των αναμετρήσεων Ίντερ-Λάτσιο και Ρόμα-Κάλιαρι, καθώς και στην οριστική διακοπή στο 7' του αγώνα Αταλάντα-Μίλαν εξαιτίας επεισοδίων στις εξέδρες από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Η συγκίνηση περίσσευε και στην κηδεία του οπαδού της Λάτσιο λίγες ημέρες αργότερα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα και (το σημαντικότερο) άδικα...














































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ