SERIE A

Νίκη για Ρόμα με δύο γκολ Τότι!

Νίκη για Ρόμα με δύο γκολ Τότι!
Μποριέλο-Τζένοα

H Ρόμα επικράτησε με 2-0 της Σαμπντόρια στο "Ολίμπικο" και η Τζένοα με 1-0 της Πάρμα στη Γένοβα, στα ματς που άνοιξαν την αυλαία της 17ης αγωνιστικής

Στον δεύτερο αγώνα του Σαββάτου για την 17η αγωνιστική, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικράτησε με 2-0 της Σαμπντόρια χάρη στα δύο γκολ του αρχηγού της, Φραντσέσκο Τότι, και διατηρήθηκε σε τροχιά κορυφής, στον τελευταίο αγώνα της για το 2007.
Από την πλευρά της η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι συνέχισε το αρνητικό σερί που την ακολουθεί μακριά από το "Λουίτζι Φεράρις", καθώς γνώρισε την 7η ήττα της σε σύνολο 9 αγώνων. Οι "τζαλορόσι" πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 17', με τον διαιτητή Τζερβασόνι να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Φεράρι με τον Λουκίνι, και τον Τότι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καστελάτζι, επιχειρώντας "σκαφτό" πλασέ στο κέντρο της εστίας.

Στο 53' το εκπληκτικό δεξί μακρινό σουτ του Περότα αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Καστελάτζι σε κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (57') ο Βόλπι αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή για φάουλ στον Περότα, με αποτέλεσμα να πάρει πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Παρά το γεγονός ότι η "Σαμπ" αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα δεν κλείστηκε, βγήκε μπροστά και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση τρία λεπτά πριν το τέλος, με τους Καράτσολο (το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ντόνι) και Καμπανιάρο ( το σουτ του μετά από την εκτέλεση κόρνερ έφυγε άουτ) να χάνουν καλές ευκαιρίες.

Ό,τι δεν πέτυχαν οι παίκτες του Ματζάρι, το έκαναν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο λεπτό, με τον Κασέτι να κάνει κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει τη μπάλα για τον Τότι, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, πανηγυρίζοντας το 160ο τέρμα του στη Serie A.

Νίκη για Τζένοα μετά από εννέα ματς
Τέλος στο αρνητικό σερί των εννέα αγωνιστικών που είχε μείνει μακριά από το "τρίποντο" έβαλε η Τζένοα, η οποία επικράτησε με 1-0 της Πάρμα στο "Λουίτζι Φεράρις", στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο φορ των γηπεδούχων, Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 42ο λεπτό (8ο του τέρμα στο πρωτάθλημα), σε ένα παιχνίδι όπου είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Από την πλευρά της η Πάρμα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είναι η χειρότερη ομάδα μέχρι στιγμής στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς μετράει πλέον 2 ισοπαλίες και 6 ήττες μακριά από το "Ένιο Ταρντίνι", ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι παίκτες του Ντομένικο Ντι Κάρλο έχουν βρει μόλις τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα σε συνολικά 8 εκτός έδρας ματς.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τζένοα-Πάρμα 1-0 (42' (πεν.) Μποριέλο)
Ρόμα-Σαμπντόρια 2-0 (18', 90' Τότι)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (16.00)
Ίντερ-Μίλαν
Γιουβέντους-Σιένα
Λιβόρνο-Αταλάντα
Νάπολι-Τορίνο
Παλέρμο-Λάτσιο
Ρετζίνα-Κατάνια
Ουντινέζε-Έμπολι





























TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ