SERIE A

Το ντέρμπι της χρονιάς στο Μιλάνο!

Το ντέρμπι της χρονιάς στο Μιλάνο!
Μίλαν-διηπειρωτικό

Σούπερ ντέρμπι περιλαμβάνει η τελευταία αγωνιστική (17η) για το 2007 στο Καμπιονάτο, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ να συγκρούεται με την πρωταθλήτρια κόσμου, Μιλαν

Ενδεχόμενη απώλεια βαθμών των "νερατζούρι" θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν Ρόμα και Γιουβέντους (αγωνίζονται εντός έδρας με Σαμπντόρια και Σιένα αντίστοιχα) για να μειώσουν την απόσταση που τους χωρίζει από την κορυφή.
Φιορεντίνα-Κάλιαρι

Στο "Αρτέμιο Φράνκι" η Φιορεντίνα υποδέχεται την Κάλιαρι και "βλέπει" μόνο τη νίκη, αν δεν θέλει να χάσει και άλλο έδαφος στη μάχη για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι μετράει ένα σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες-3 ήττες), ενώ καλείται να βελτιώσει και το εντός έδρας ρεκόρ της, όπου έχει κερδίσει μόλις τα τρία από τα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει εκεί. Στα αγωνιστικά, δύο είναι και πάλι οι δεδομένες απώλειες για τους "βιόλα", με τους Φρέι (βασικός γκολκίπερ) και Ποτέντσα (στόπερ) να είναι τραυματίες.

Τα πράγματα είναι πάντως πολύ χειρότερα στην Κάλιαρι, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση... αποσύνθεσης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα της Σαρδηνίας έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης στις 10 τελευταίες αγωνιστικές (3 ισοπαλίες-7 ήττες), με το αρνητικό αυτό σερί να είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα στη φετινή Serie A στην παρούσα φάση. Όσο για τα εξωαγωνιστικά, αυτά έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον:

Ο τεχνικός Νέντο Σονέτι, που είχε έρθει ένα μήνα πριν στο "Σεν'τ Ελία" στη θέση του Μάρκο Τζαμπάολο, υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση, αυτή απευθύνθηκε στον Τζαμπάολο για να επιστρέψει, εκείνος αρνήθηκε την πρόταση, με τους "ροσομπλού" να ανακοινώνουν τελικά ότι δεν κάνουν αποδεκτή την αρχική παραίτηση του Σονέτι! Συμπερασματικά;

Ο 66χρονος τεχνικός από την Τοσκάνη παραμένει τελικά στη Σαρδηνία, και όπως ξεκαθάρισε θα είναι κανονικά στον πάγκο της ομάδας στον κυριακάτικό αγώνα στη Φλωρεντία. Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι οι Σάλα, Μπιοντίνι και Πιζάνο, ενώ η διοίκηση εξακολουθεί να έχει στο "ψυγείο" τον βασικό γκολκίπερ Φορτίν.

Τζένοα-Πάρμα

Σε ... μπελάδες κινδυνεύει να μπλέξει η Τζένοα, η οποία έχει μείνει μακριά από το "τρίποντο" εδώ και εννέα αγωνιστικές (4 ισοπαλίες-5 ήττες), με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η αναμέτρηση λοιπόν με την Πάρμα στο "Λουίτζι Φεράρις" αποκτά κομβική σημασία για τους "ροσομπλού", με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να παίζει με την "πλάτη στον τοίχο" καθώς σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος Ενρίκο Πρετσιόζι να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Δύο τα προβλήματα για τους Γενοβέζους, με τον τραυματία Ντανίλο και τον τιμωρημένο Μπόβο να έχουν τεθεί νοκ-άουτ.

Στο ίδιο καζάνι βράζει και η Πάρμα, με τη νίκη της επί της Ρετζίνα με 3-0 την περασμένη αγωνιστική να της δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, όμως σε περίπτωση που φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Τζένοα, τότε η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη θα μειωθεί επικίνδυνα, ενώ ο Ντομένικο Ντι Κάρλο εξακολουθεί να μην αισθάνεται άνετα στην καρέκλα του, έχοντας από πάνω του τον απαιτητικό πρόεδρο των "παρμέντσι", Τζιράρντι.

Η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ εκτός έδρας στην κατηγορία είναι η Πάρμα, καθώς σε σύνολο επτά αγώνων μετράει 2 ισοπαλίες-5 ήττες. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπουντάν, Καστελίνι, Ρόσι και Μορφέο.

Ίντερ-Μίλαν

Η τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο για το 2007, περιλαμβάνει το σούπερ "ντέρμπι της Μαντονίνα", με τις δύο μεγάλες ομάδες του Μιλάνου, Ίντερ και Μίλαν, να ετοιμάζονται για μία μονομαχία που αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον σε όλη τη γειτονική χώρα.

Από τη μία οι πρωταθλητές Ιταλίας και απόλυτο φαβορί για το τρίτο σερί σκουντέτο και από την άλλη οι πρωταθλητές Ευρώπης που έχουν νωπές ακόμη τις δάφνες από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην Ιαπωνία.

Μαντσίνι εναντίον Αντσελότι, Ντίντα εναντίον Σέζαρ, Ζανέτι εναντίον Μαλντίνι και Ιμπραιΐμοβιτς εναντίον Κακά είναι τα "ζευγάρια" που υπόσχονται μία συναρπαστική αναμέτρηση. Το ντέρμπι μάλιστα ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φρόντισε να ρίξει... λάδι στη φωτιά δηλώνοντας ότι " δεν θα υποστηρίξω τη Μίλαν κόντρα στη Μπόκα... το Διηπειρωτικό Κύπελλο στην τωρινή του μορφή είναι κάτι παραπάνω από ένα φιλικό", με τους οπαδούς της Μίλαν να δίνουν την απάντησή τους μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

Συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν έξω από τα γραφεία της συμπολίτισσας, Ίντερ, θέλοντας προφανώς να πικάρουν τους "νερατζούρι", οι οποίοι έχουν μαράζι τη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία εδώ και μία δεκαετία.

Η τυπικά γηπεδούχος Ίντερ (το ιστορικό "Σαν Σίρο" χρησιμοποιείται και από τις δύο ομάδες, με τους οπαδούς των "νερατζούρι" να έχουν σε αυτό το ματς την αριθμητική υπεροπλία στις εξέδρες) έχει τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα απέναντι στην Μίλαν, και ουσιαστικά θέλει αυτό το ματς για να στείλει σε όλους το μήνυμα ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων και τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Μαντσίνι είναι πρωτοπόρος έχοντας +7 από τη δεύτερη Ρόμα, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του Καμπιονάτο μετά τις πρώτες 16 αγωνιστικές (12 νίκες-4 ισοπαλίες), διαθέτει την καλύτερη επίθεση και άμυνα (33-8 τα τέρματα), ενώ κατεβαίνει στο ντέρμπι έχοντας διαφορά 22 πόντων από τη 11η της βαθμολογίας, Μίλαν, από την οποία έχει πάντως τρία ματς περισσότερα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι, απόντες για τους "νερατζούρι" θα είναι οι Βιεϊρά, Φίγκο, Ντακούρ, Στάνκοβιτς και Τόλντο. Αναμφίβολα μεγάλα όπλα για την πρωτοπόρο είναι το επιθετικό της δίδυμο, με τους Ιμπραΐμοβιτς-Κρουζ να έχουν σημειώσει 18 τέρματα (9 έκαστος), και τον Αργεντινό να έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθληματος.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η Ίντερ έκανε "νταμπλ" νικων κόντρα στη Μίλαν, μετράει 3 νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος με τη συμπολίτισσα, ενώ με γηπεδούχο την Ίντερ η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ισοπαλία σε αυτό το ζευγάρι ήταν το 1999 (2-2).

Από την πλευρά της η Μίλαν έχει απογοητεύσει με τη μέχρι τώρα πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, όπου δεν έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει την πρώτη εντός έδρας επιτυχία της (5 ισοπαλίες-2 ήττες ο τραγικός απολογισμός), ωστόσο φρόντισε να αποζημιώσει τους φίλους της με τα τρία διεθνή τρόπαια που πρόσθεσε φέτος στη συλλογή της.

Μετά από το Τσάμπιονς Λιγκ το Μάη και τον Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ τον Αύγουστο, η θριαμβευτική ευρωπαϊκή χρονιά για τους "ροσονέρι" ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού, με τη Μίλαν να καμαρώνει για το γεγονός ότι είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις διεθνών τιτλων στον κόσμο (18)!

Στο πρωτάθλημα έχει μείνει πολύ πίσω από την κορυφή, ωστόσο πέρα από το γόητρο θα παίξει κόντρα στην Ίντερ το τελευταίο της χαρτί για το σκουντέτο. Μπορεί αυτή τη στιγμή η απόσταση από την κορυφή να φαντάζει χαωτική, όμως σε περίπωση που η Μίλαν πάρει το ντέρμπι και κάνει το "3 στα 3" στα παιχνίδια που υπολείπονται (τα εξ αναβολής ματς με Λιβόρνο εντός, Αταλάντα και Ρετζίνα εκτός), τότε η διαφορά πέφτει στο -10, και υπάρχουν κάποιες ελπίδες.

Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Αντσελότι είναι ότι θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα μετά το 0-0 με τη Γιουβέντους στο ίδιο γήπεδο την 1η Δεκέμβρη, καθώς ακολούθησε το ταξίδι στην Ιαπωνία. Πάνοπλη θα παραταχθεί η τυπικά φιλοξενούμενη, με μοναδική απώλεια αυτή του τραυματία Ρονάλντο.

Γιουβέντους-Σιένα
Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος μετράει η Γιουβέντους, η οποία ελπίζει σε νίκη δικιά της επί της Σιένα και απώλεια βαθμών για την Ίντερ στο ντέρμπι με τη Μίλαν, προκειμένου να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από την κορυφή.

Την περασμένη αγωνιστική, η "βέκια σινιόρα" πέρασε νικηφόρα από το "Ολίμπικο" επικρατώντας με 3-2 της Λάτσιο, σε ένα ματς όπου μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Ο "Πιντουρίκιο" σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας τα 7 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ ο "Τρεζεγκόλ" βρήκε για μία ακόμη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ με 12 τέρματα.

Πολύ δυνατή στην έδρα της είναι η Γιουβέντους, καθώς σε σύνολο οκτώ αγώνων μετράει 6 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα. Δεν υπάρχουν νέα προβλήματα για τον Ρανιέρι, πέρα από τους τραυματίες εδώ και καιρό, Αντράντε και Καμορανέζι.

Με πέντε βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (1 νίκη-2 ισοπαλίες) η Σιένα "τρέχει" το καλύτερο ρεκόρ της από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με τον Μάριο Μπερέτα να έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάκαμψη της ομάδας του.

Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν την ομάδα της Τοσκάνης οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, με το έργο της πάντως κόντρα στη Γιουβέντους να είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς μετράει έξι ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στους "μπιανκονέρι", ενώ η τελευταία φορά που σκόραρε στο Τορίνο ήταν τον Ιανουάριο του 2004.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναμένεται να καθήσει στον πάγκο, με τον Μπερέτα να δίνει τη φανέλα του βασικού στον Μάνινγκερ, ενώ τραυματίες είναι οι Γκουανταλούπι, Αλμπέρτο και Καετάνο.

Λιβόρνο-Αταλάντα
Μετά το "ρεπό" που είχε την προηγούμενη αγωνιστική (αναβλήθηκε ο αγώνας της στο "Σαν Σίρο" λόγω της συμμετοχής της Μίλαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), η Λιβόρνο επιστρέφει στην δράση, αγωνιζόμενη και πάλι εντός έδρας.

Δύο εβδομάδες πριν, απέδειξε ότι βρίσκεται σε άνοδο με την παρουσία του Τζανκάρλο Καμολέζε στον πάγκο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρόμα, επεκτείνοντας έτσι το αξιοσημείωτο αήττητο σερί της σε 6 αγώνες (3 νίκες-3 ισοπαλίες).

Από εκεί που ήταν στον πάτο της βαθμολογίας, η ομάδα της Τοσκάνης βρέθηκε ξαφνικά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έστω και οριακά, και σε περίπτωση που κάμψει αυτή την αγωνιστικη και το εμπόδιο της Αταλάντα στο "Αρμάντο Πίκι" τότε θα πάρει τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική "ένεση" ενόψει της συνέχειας. Εκτός μάχης από αυτή την αναμέτρηση έχουν τεθεί οι Α.Φιλιπίνι, Αμέλια και Πουλτσέτι.

Αρκετά ικανοποιημένοι θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι της Αταλάντα, καθώς η ομάδα φιγουράρει στην 8η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο το εντυπωσιακό 5-1 επί της Νάπολι πριν από τρεις εβδομάδες, διαδέχτηκαν οι ήττες από Γιουβέντους (εκτός) και Παλέρμο (εντός).

Αρκετά σκληροτράχηλο είναι το συγκρότημα του Λουίτζι Ντελ Νέρι, το οποίο έχει εκτός έδρας 2 νίκες-3 ισοπαλίες-3 ήττες (εκ των οποίων οι δύο με Ίντερ και Γιουβέντους με διαφορά ενός γκολ). Στο ματς αυτό πάντως, οι "μπεργκαμάσκι" θα παραταχθούν με πολλές ελλείψεις.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ντόνι, θα εκτίσει την 2η από τις 3 αγωνιστικές της ποινής του, ο Τζαμπάνια εξακολουθεί να είναι εκτός ομάδας (πειθαρχικό παράπτωμα), ενώ τραυματίες είναι οι Ταλαμόντι, Κοστίνια, Μουσλίμοβιτς, Καροτσιέρι και Ιντζάγκι.

Νάπολι-Τορίνο
Ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση στο "Σαν Πάολο" ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες του Καμπιονάτο, τις Νάπολι και Τορίνο. Μπορεί μακριά από το σπίτι της η ομάδα του Έντι Ρέζα να έχει πετύχει μόλις μία νίκη σε 8 αγώνες, ωστόσο μπροστά στο κοινό τους είναι αρκετά απολεσματική, έχοντας κερδίσει στα 5 από τα 8 παιχνίδια της, γεγονός που την έχει φέρει ουσιαστικά στην 7η θέση του πίνακα.

Στην αναμέτρηση με την άλλη ομάδα της πόλης, τη Γιουβέντους (27/10), οι "παρτενοπέι" επικράτησαν με 3-1, με τον Μαρσέλο Ζαλαγέτα να αντιμετωπίζει το ματς με την Τορίνο ως ντέρμπι, έχοντας φορέσει για πολλά χρόνια τη φανέλα των "μπιανκονέρι". Δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα ενόψει του αγώνα οι γηπεδούχοι

Η Τορίνο δεν μπόρεσε ούτε την περασμένη Κυριακή να ξεφύγει από τον αγαπημένο της... κανόνα στο φετινό πρωτάθλημα, που την θέλει να φεύγει από το γήπεδο με το βαθμό της ισοπαλίας.

Το 0-0 με τη Ρόμα ήταν η 10η ισοπαλία για την "γκρανάτα" στις 16 πρώτες αγωνιστικές, με την ομάδα του Βάλτερ Νοβελίνο να έχει χάσει μόλις 4 παιχνίδια μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (από την άλλη έχει μόλις 2 νίκες), αλλά να βρίσκεται μόλις δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Θα αγωνιστεί στο "Σαν Πάολο" με αρκετή ανεβασμένη ψυχολογία πάντως, καθώς μεσοβδόμαδα επικράτησε με 3-1 εντός έδρας της Ρόμα (δύο γκολ ο Ρεκόμπα), στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ιταλίας.Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι ο Ρούμπιν και Μότα, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Κομότο και Λάνα.

Παλέρμο-Λάτσιο
Ματς με ευρωπαϊκό φόντο είναι η αναμέτρηση του "Ρέντσο Μπαρμπέρα", με την 6η της βαθμολογίας Παλέρμο να θέλει τη νίκη για να εδραιώσει τη θέση της και η Λάτσιο για να ξεφύγει από τις θέσεις που είναι κοντά στον υποβιβασμό και να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Μετά την ήττα στο ντεμπούτο του στον πάγκο των "ροζανέρι" στο τοπικό ντέρμπι με την Κατάνια, ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει δύο νίκες επί σπουδαίων αντιπάλων (Φιορεντίνα και Αταλάντα), με το εμπόδιο της Λάτσιο να φαντάζει τώρα χαμηλότερο από τα δύο προηγούμενα.

Δεν έχει όμως πείσει η ίδια η Παλέρμο μέχρι στιγμής, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει κερδίσει μόλις 3 από τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο σπίτι της. Απώλεια για τους γηπεδούχους ο βασικός γκολκίπερ, Φοντάνα (τραυματίας), με τον νεαρό Αλιάρντι να παίρνει τη θέση του κάτω από την εστία.

Από νικηφόρο αποτέλεσμα στο Κύπελλο προέρχεται η Λάτσιο (2-1 τη Νάπολι στο "Ολίμπικο"), με την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι να αναζητεί εδώ και καιρό ένα μεγάλο παιχνίδι και ένα καλό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκό εισιτηρίου.

Στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει φέτος μακριά από το "Ολίμπικο" για το πρωτάθλημα, η Λάτσιο κατάφερε να φύγει νικήτρια μόνο από την έδρα της Λιβόρνο, με τους "λατσιάλι" να ονειρεύονται πάντως την επανάληψη του... περσινού έργου όταν θριάμβευσαν με 3-0 στη συγκεκριμένη έδρα. Ο τιμωρημένος Πάντεφ δεν υπολογίζεται για αυτό το ματς, καθώς και οι τραυματίες Ντελ Νέρο, Ντιακίτε, Μπεχράμι και Τζάουρι.

Ρετζίνα-Κατάνια
Την ελπίδα να κάνουν... καλά Χριστούγεννα σε μία σεζόν που δεν έχει ξεκινήσει καθόλου ευνοϊκά γι'αυτούς ελπίζουν στην Ρετζίνα, η οποία υποδέχεται αυτή την αγωνιστική στο "Αρμάντο Πίκι" την Κατάνια.

Με απολογισμό δύο ήττες με 3-0 στα ισάριθμα τελευταία ματς, χωρίς γκολ για 270 λεπτά και μόλις μία 1 νίκη σε 15 παιχνίδια (εκκρεμεί η αναμέτρηση με τη Μίλαν), η τελευταία θέση είναι απόλυτα δίκαιη για την ομάδα της Καλαβρίας, η οποία "πληρώνει" τις απώλειες βασικών μονάδων που είχε το περασμένο καλοκαίρι.

Πέρα όλων αυτών, ο Ρέντσο Ουλιβιέρι καλείται να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν πλήξει την ομάδα του, με τους Γκαρσία, Τονιότσι, Χάλφρεντσον, Ζοέλσον και Καμπανιόλο να μην υπολογίζονται.

Οι δύο εντός έδρας επιτυχίες της επί δυνατών αντιπάλων (Παλέρμο, Ουντινέζε) ανέβασαν κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση των παικτών της Κατάνια, οι οποίοι έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα στην 9η θέση με 21 βαθμούς, αρκετά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Μακριά από το "Μασιμίνο" όμως όλα αλλάζουν για το συγκρότημα του Μπαλντίνι, που μετράει 5 ισοπαλίες- 3 ήττες στις 8 συνολικά εξορμήσεις του. Από το ματς της Καλαβρίας θα λείψει ο τραυματίας Μοριμότο και οι τιμωρημένοι Σπινέζι και Μασκάρα.

Ρόμα-Σαμπντόρια
Οι δύο συνεχόμενες "γκέλες" της Ρόμα στις έδρες των Λιβόρνο και Τορίνο (1-1 και 0-0 αντίστοιχα) είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει η... ψαλίδα της διαφοράς από την πρωτοπόρο Ίντερ, οπότε το ματς του "Ολίμπικο" κόντρα στη Σαμπντόρια αποκτά ζωτική σημασία.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης, η διαφορά μπορεί να πέσει και πάλι, με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει η Μίλαν να κόψει τη φρενήρη πορεία της Ίντερ προς τον τίτλο, στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Στο τελευταίο ματς της χρονιάς, οι "τζαλορόσι" θα στερηθούν των υπηρεσιών του αρχηγού και ηγέτη τους, Φραντσέσκο Τότι, καθώς και του τιμωρημένου Μεξές, με τους Περότα και Ταντέι να επανέρχονται ωσόσο στο αρχικό σχήμα.

Από καλή εμφάνιση κόντρα στη Φιορεντίνα προέρχεται η Σαμπντόρια, με τον βαθμό της ισοπαλίας να μην διαφοροποιεί τρομερά την βαθμολογική της θέση, καθώς παρέμεινε στη μέση της κατάταξης. Μακριά από το "Λουίτζι Φεράρις" εξακολουθεί να αγνοεί την ισοπαλία, καθώς σε οκτώ παιχνίδια μέχρι τώρα, έχει απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες.

Ο Βάλτερ Ματζάρι δεν θα έχει για το ματς του "Ολίμπικο" τους δύο παλιούς άσους της Ρόμα, Μοντέλα (τραυματίας) και Κασάνο (τιμωρημένος), με τον δεύτερο μάλιστα να ξεσπάει σε κλαματα (!) εντός γηπέδου όταν δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο ματς με τη Φιορεντίνα, γεγονός που του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί με αντίπαλο τη Ρόμα. Στη λίστα των απόντων από πλευράς "μπλουτσερκιάτι" βρίσκονται και τα ονόματα των Ντελβέκιο και Σαμάρκο.

Ουντινέζε-Έμπολι
Μία από τις αποκαλύψεις του πρωταθληματος είναι η Ουντινέζε, η οποία είναι κοντά στο να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο όντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Παρά τις δύο ήττες που έχει γνωρίσει στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (εκτός έδρας από Ρόμα και Κατάνια), η ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο διατηρεί διαφορά τριών πόντων από την 5η Φιορεντίνα, με την υποσημείωση ότι από τα 16 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα, τα 9 ήταν εκτός έδρας.

Στο "Φρίουλι" είναι αρκετά δυνατή φέτος, με το ρεκόρ της να είναι 5 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα, και φυσικά θα επιδιώξει να βελτιώσει το ρεκόρ υποδεχόμενη την Έμπολι. Οι τραυματίες Πίντσι και Ντε Μαρτίνο είναι οι μοναδικές απώλειες για τους "μπιανκονέρι".

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία πριν από περίπου 1 μήνα βελτίωσε την κατάσταση στην Έμπολι, με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να έχει μαζέψει 4 βαθμούς στα 3 ματς που έχει καθήσει στον πάγκο, και την ομάδα της Τοσκάνης να είναι οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Δύσκολη η αποστολή της στο "Φρίουλι" απέναντι σε μία ομάδα που έχει συγκεντρώσει διπλάσιους βαθμούς από αυτή (28 έναντι 14), με την πρόσφατη παράδοση να είναι πάντως ελπιδοφόρα για την ομάδα της Τοσκάνης, καθώς παραμένει αήττητη στα τρία τελευταία ματς (1νίκη-2 ισοπαλίες) κόντρα στην Ουντινέζε.

Το ματς αυτό έχει ξεχωριστή σημασία για τον Μαλεζάνι καθώς τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα που καθοδηγούσε στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, με τη διοίκηση της Ουντινέζε να μην του ανανεώνει το καλοκαίρι το συμβόλαιο. Αρκετές πάντως οι απουσίες για τους φιλοξενούμενους, με τους Πότσι και Μαρκίσιο να είναι τιμωρημένοι, κα τους Αντάντι, Πρεβέτε, Τόστο και Μχέλιτζε να είναι τραυματίες.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τζένοα-Πάρμα (19.00)
Ρόμα-Σαμπντόρια (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (16.00)
Ίντερ-Μίλαν
Γιουβέντους-Σιένα
Λιβόρνο-Αταλάντα
Νάπολι-Τορίνο
Παλέρμο-Λάτσιο
Ρετζίνα-Κατάνια
Ουντινέζε-Έμπολι















































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ