SERIE A

Νέο "στραβοπάτημα" για Ρόμα!

Νέο "στραβοπάτημα" για Ρόμα!
Ρόμα-Τορίνο

Η Ρόμα κόλλησε στο 0-0 με την Τορίνο εκτός έδρας και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά της να πλησιάσει την πρωτοπόρο Ίντερ (videos)!

Δίκαιη μοιρασιά στη Γένοβα, με τις Σαμπντόρια και Φιορεντίνα να μένουν στο 2-2, ενώ μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία σημείωσε η Παλέρμο, καθώς ανάγκασε την Αταλάντα στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα (3-1).
Νίκη-βαθμολογική ανάσα για την Πάρμα, 3-0 επί της Ρετζίνα, ενώ ισόπαλα με το ίδιο σκορ (1-1) έληξαν τα παιχνίδια Έμπολι-Τζένοα και Σιένα-Νάπολι.

Χάνεται η επαφή με την κορυφή

Δεύτερη συνεχόμενη "γκέλα" για τη Ρόμα στο πρωτάθλημα επεφύλασε η 16η αγωνιστική, καθώς μετά το 1-1 με τη Λιβόρνο στην Τοσκάνη την περασμένη αγωνιστική, έμεινε και στο 0-0 στο Τορίνο, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα θα πρέπει να ευχαριστεί τους "τζαλορόσι" (αγωνίστηκαν χωρίς τον αρχηγό τους, Φραντσέσκο Τότι που είναι τραυματίας), με τους γηπεδούχους να είναι περισσότερο επικίνδυνοι και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Η ομάδα του Βάλτερ Νοβελίνο, η οποία παραμένει χωρίς νίκη στο γήπεδό της επί της Ρόμα το 1990, έφερε την πέμπτη ισοπαλία της στα τελευταία έξι παιχνίδια (10η συνολικά στις 16 πρώτες αγωνιστικές), και διατήρησε τη διαφορά των δύο πόντων που την χωρίζουν από τη γραμμή του υποβιβασμού, ενώ στον αντίποδα οι "τζαλορόσι" έμειναν τέσσερις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ.

2-2 και... κλάμα ο Κασάνο

Η Φιορεντίνα μπορεί να κατάφερε να σταματήσει το αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών (τρεις ήττες από Ουντινέζε, Ίντερ και Παλέρμο), ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στη Γένοβα απέναντι στη Σαμπντόρια (2-2), αποτέλεσμα που την άφησε 3 πόντους πίσω από την προνομιούχο τέταρτη θέση της βαθμολογίας, την οποία καταλαμβάνει η Ουντινέζε.

Από την πλευρά της, η "Σαμπ" αναδείχθηκε για πρώτη φορά ισόπαλη μετά από 11 παιχνίδια, με το αποτέλεσμα αυτό να την αφήνει ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 19' ο Γκασταλντέλο μετά από σουτ του Κασάνο που δεν βρήκε στόχο, με τους "βιόλα" να φέρνουν πάντως το ματς στα ίσια στο 39' με δυνατό σουτ του Μούτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το γκολ αυτό ο Κασάνο δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την πρώην ομάδα του, Ρόμα, με τον Ιταλό άσο να ξεσπάει σε κλάματα και τους παίκτες και των δύο ομάδων να προσπαθούν να τον παρηγορήσουν.

Στο 57' το σουτ-φωτοβολίδα του Ντοναντέλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καστελάτσι για να κάνει το 2-1 για τη Φιορεντίνα, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 69' με κεφαλιά ο Κασάνο.

Από τα ενδιαφέροντα της αναμέτρησης είναι ότι πήρε θέση στο αρχικό σχήμα της Φιορεντίνα ο Κριστιάν Βιέρι, με τους οπαδούς της Σαμπντόρια να τον αποδοκιμάζουν έντονα, καθώς δεν μπόρεσαν να του συγχωρήσουν το γεγονός ότι το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα τους και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να έχει κάνει ούτε μία προπόνηση.

Έσπασε το αήττητο της Αταλάντα
Η αναγέννηση της Παλέρμο με τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν στον πάγκο της συνεχίζεται. Μετά το 2-0 επί της Φιορεντίνα την περασμένη αγωνιστική στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα", η ομάδα της Σικελίας πέρασε νικηφόρα και από το Μπέργκαμο, επικρατώντας με 3-1 της Αταλάντα και υποχρεώνοντας τους "μπεργκαμάσκι" στην πρώτη φετινή εντός έδρα ήττα (μετρούσαν μέχρι τώρα 3 νίκες-3 ισοπαλίες).

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της Παλέρμο στη Serie A με αντίπαλο την Αταλάντα εκτός έδρας μετά το 1-0 το Νοέμβριο του 1953. Οι "ροζανέρι" άνοιξαν το σκορ στο 13' με κεφαλιά του Καβάνι, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 35', όταν μετά από κεφαλιά του Μπιάβα η μπάλα βρήκε στον Λαντζέλα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούνοι "κλείδωσαν" τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Αμάουρι στο 54' ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι (τεράστια η απώλεια του τιμωρημένου -πρώτου σκόρερ- Ντόνι καθώς και του τραυματία Τζαμπάνια) ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής, με το φάουλ του Τισόνε να βρίσκει στον Αμάουρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Πηγή βαθμών το "Ταρντίνι" για Πάρμα
Μακριά από το γήπεδό της εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να αγνοεί την πρώτη της νίκη στο φετινό Καμπιονάτο, όμως η Πάρμα φροντίζει να εκμεταλλεύεται το "Ένιο Ταρντίνι", γεγονός που της επιτρέπει να βρίσκεται σε θέση ισχύος μεταξύ των ομάδων που θα παλέψουν και φέτος για τη σωτηρία.

Η ομάδα του Ντομένικο Ντι Κάρλο, επικράτησε με το επιβλητικό 3-0 της Ρετζίνα, πέτυχε την 5η νίκη της σε σύνολο 8 αγώνων εντός έδρας (μόνο η Ρόμα έχει περάσει νικηφόρα) και αποσπάστηκε τέσσερις πόντους από τη γραμμή το υποβιβασμού.

Στον αντίποδα, η Ρετζίνα προσέθεσε μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση στο ενεργητικό της, που την άφησε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, τέσσερις πόντους κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο... τιμόνι του οδηγού στο 26' με την κεφαλιά του Κοράντι (πανηγύρισε στη συνέχεια φορώντας κόκκινα γυαλιά!), με τον Πιζάνο να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του με το γκολ στο 49'.

Το σκορ έκλεισε στο 66' με τον Πάτσι να εκμεταλλεύεται την εκτέλεση φάουλ του Γκασμπαρόνι και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Νοβάκοβιτς.

Δύο ισοπαλίες σε Τοσκάνη

Στο "Καστελάνι" η Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της (μετά το 4-1 επί της Κάλιαρι), καθώς έμεινε στο 1-1 με την Τζένοα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με τον Τζοβίνκο, σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι των αντιπάλων, όμως η Τζένοα κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Μασιέλο τρία λεπτά πριν το τέλος.

Στο "Φράνκι Αρίνα", Σιένα και Νάπολι έμειναν στο 1-1, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν φέτος, οι μεν γηπεδούχοι για να αποφύγουν το τρένο για τη Serie B και οι δε "παρτενοπέι" για να πάρουν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το σκορ άνοιξε στο 63' ο Φρικ (3ο του γκολ στα 2 τελευταία παιχνίδια), με την ισοφάριση να έρχεται ένα λεπτό μετά, με τον Μπολιατσίνο να νικάει με αριστερό δυνατό σουτ τον γκολκίπερ Μάνινγκερ (ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έμεινε για ένα ακόμα ματς στον πάγκο).

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Κατάνια-Ουντινέζε 2-0 (7', 87' Μασκάρα)
Λάτσιο-Γιουβέντους 2-3 (36', 92' Πάντεφ / 29' Τρεζεγκέ, 48', 70 Ντελ Πιέρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Αταλάντα-Παλέρμο 1-3 (62' (αυτ.) Αμάουρι / 13' Καβάνι, 35' (αυτ.) Λαντζέλα, 53' Αμάουρι)
Έμπολι-Τζένοα 1-1 (45' Τζοβίνκο / 86' Μασιέλο)
Πάρμα-Ρετζίνα 3-0 (26' Κοράντι, 49' Πιζάνου, 66' Πάτσι)
Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 2-2 (18' Γκασταλντέλο, 69' Κασάνο / 39' Μούτου, 57' Ντοναντέλ)
Σιένα-Νάπολι 1-1 (63' Φρικ / 64' Μπολιατσίνο)
Τορίνο-Ρόμα 0-0

Κάλιαρι-Ίντερ (21.30)

* Η αναμέτρηση Μίλαν-Λιβόρνο μετατέθηκε για τις 13/02/08 λόγω της συμμετοχής της Μίλαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (νίκησε με 4-2 στον τελικό τη Μπόκα Τζούνιορς κατακτώντας το τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία της).

Δείτε φάσεις από την αναμέτρηση Τορίνο-Ρόμα:



Δείτε το βίντεο από τη νίκη της Παλέρμο επί της Αταλάντα:



Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση Σαμπντόρια-Φιορεντίνα:










































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ