SERIE A

Αφεντικό του Μιλάνου η Ίντερ!

Αφεντικό του Μιλάνου η Ίντερ!
Ίντερ-πανηγυρικό

H Ίντερ νίκησε 2-1 την Μίλαν στο "ντέρμπι της Μαντονίνα" και διατήρησε το +7 από τη Ρόμα (vds)!

Οι "νερατζούρι" διατήρησαν παράλληλα τη διαφορά των επτά πόντων που την χωρίζουν από τη δεύτερη Ρόμα και των οκτώ από την τρίτη Γιουβέντους, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει με 2-0 την αντίσταση της Σιένα.
"Ξέσπασμα" για Φιορεντίνα, η οποία συνέτριψε με 5-1 την Κάλιαρι στο "Αρτέμιο Φράνκι" επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από πέντε αγωνιστικές, ενώ η Έμπολι του Αλμπέρτο Μαλεζάνι υποχρέωσε σε δεύτερο σερί στραβοπάτημα την Ουντινέζε (2-2 στο "Φρίουλι").

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη Ρετζίνα, 3-1 την Κατάνια, ενώ χωρίς νικητή έληξαν οι αναμετρήσεις Παλέρμο-Λάτσιο (2-2), Νάπολι-Τορίνο (1-1) και Λιβόρνο-Αταλάντα (1-1).

Τίποτα τίποτα δεν την σταματά...
Τον τίτλο της πρωταθλητρίας χειμώνα δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του φετινού Καμπιονάτο πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής η Ίντερ.

Η πρωταθλήτριας Ιταλίας και πρωτοπόρος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο "ντέρμπι της Μαντονίνα" επικρατώντας με 2-1 της πρωταθλήτριας κόσμου, Μίλαν, στο κατάμεστο από 85.000 φιλάθλους "Σαν Σίρο", με το αποτέλεσμα αυτό να αφήνει τους "ροσονέρι" 25 πόντους (!) μακριά από την κορυφή (έχουν πάντως τρία παιχνίδια λιγότερα) και ουσιαστικά νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του σκουντέτο.

Όσον αφορά στη νικήτρια Ίντερ επέκτεινε το εκπληκτικό αήττητο σερί της από το ξεκίνημα της σεζόν σε 17 ματς (13 νίκες-4 ισοπαλίες) διατήρησε την διαφορά ασφαλείας από τους πλησιέστερους διώκτες, Ρόμα, Γιουβέντους, σημείωσε την 4η νίκη της στα 5 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Μίλαν, καθώς και την 3η συνεχόμενη με εκείνην ως τυπικά γηπεδούχο.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς σημειώθηκε μόλις στο 4', με το εναέριο βολέ του Ιμπραΐμοβιτς μέσα από την περιοχή (μετά από σέντρα από τα δεξιά του Μαϊκόν) να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντίντα, ενώ στο 18' ήταν η Μίλαν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Ο Ιντζάγκι ανατράπηκε από τον Κόρδομπα στο ημικύκλιο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ίντερ, με τον Αντρέα Πίρλο να πραγματοποιεί μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ, που έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ζούλιο Σέζαρ για να γράψει το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά, η Ίντερ πλησίασε την ισοφάριση, με τον Ντίντα να αποκρούει ασθενώς τη σέντρα του Κρουζ και τον επερχόμενο Χιμένες να στέλνει τη μπάλα από πλάγια θέση εντός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι του Βραζιλιάνου γκολκίπερ.

Ο Ντίντα μπλόκαρε με ευκολία την εκτέλεση φάουλ του Κίβου, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του στο 36', με τον Χούλιο Κρουζ να κανει το 1-1 πετυχαίνοντας το 10ο τέρμα του σε σύνολο 13 αγώνων όπου έχει αγωνιστεί.

Το γκολ της ισοφάρισης ήταν προϊόν ομαδικής προσπάθειας για τους "νερατζούρι", με τον Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκει υπέροχα τον Αργεντινό φορ εντός περιοχής, και εκείνος να στέλνει με σουτ τη μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Ντίντα, παρά το γεγονός ότι περιστοιχιζόταν από τρεις παίκτες της Μίλαν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αντσελότι να περνάει στο ματς τους Τζιλαρντίνο και Έμερσον στη θέση των Ιντζάγκι και Γκατούζο αντίστοιχα, ενώ στο 58' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του καθώς αντικατέστησε τον Ζέεντορφ με τον Σερζίνιο.

Στο διάστημα αυτό οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεζαν για να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ήταν η Ίντερ που έκανε το 2-1.

Η αποτυχημένη προσπάθεια του Μαλντίνι να απομακρύνει τη μπάλα, την έφερε στο δρόμο του Καμπιάσο, με το αριστερό σουτ του Αργεντινού μέσου να καταλήγει -προς γενική έκπληξη όλων- στα δίχτυα του Ντίντα, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να κάνει λανθασμένο υπολογισμό και να πέφτει στην αντίθετη γωνία!

Προς το τέλος της αναμέτρησης η Μίλαν προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση (μέχρι και ο Αμπροζίνι έπαιξε ως επιθετικός), όμως η Ίντερ κράτησε το υπέρ της 2-1, αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε την κυριαρχία της εντός των συνόρων την τελευταία διετία.

Να σημειωθεί ότι με τυπικά γηπεδούχο την Ίντερ "αγνοείται" η ισοπαλία από το 1999 (2-2), ενώ πριν από την έναρξη του ντέρμπι είχαμε επίδειξη fair-play, με τους παίκτες της Ίντερ να παρατάσσονται σε δύο γραμμές στο γήπεδο και να χειροκροτούν τους παίκτες της Μίλαν, όταν αυτοί βγήκαν από τη φυσούνα.

Το άσχημο πάντως για την πρωτοπόρο Ίντερ είναι ότι ο τραυματισμός του Βάλτερ Σάμουελ αποδείχτηκε πολύ σοβαρός, με την διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη χιαστών, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός θα μείνει εκτός γηπέδων μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Ματσίνι):

Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρδομπα, Σάμουελ (37' Ματεράτσι), Μάξουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Κίβου, Χιμένες (79' Πελέ), Κρουζ (86' Σουάζο), Ιμπραΐμοβιτς

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Όντο, Νέστα, Καλάτζε, Μαλντίνι, Γκατούζο (46' Έμερσον), Πίρλο, Αμπροζίνι, Κακά, Ζέεντορφ (58' Σερζίνιο), Ιντζάγκι (46' Τζιλαρντίνο)

Άνετη νίκη με τον "συνήθη ύποπτο"

Tην τέταρτη νίκη της στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε με 2-0 της Σιένα στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, διατηρώντας έτσι την διαφορά των οκτώ πόντων που την χωρίζει από την κορυφή και αυξάνοντας ταυτόχρονα (σε έξι πόντους) την απόσταση από την 4η του πίνακα, Ουντινέζε.

Η "βέκια σινιόρα" συνέχισε το σερί της που την θέλει αήττητη από τις 27 Οκτωβρίου (ήττα με 3-1 από τη Νάπολι), καθώς και την ευνοϊκότατη παράδοση που έχει κόντρα στην Σιένα, πετυχαίνοντας την 7η νίκη της στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος με τη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Το σκορ για την ομάδα του Ρανιέρι άνοιξε στο 32' ο Σαλιχάμιτζιτς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μάνινγκερ (ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κάθησε στον πάγκο) μετά από σέντρα του Νέντβεντ και μεσολάβηση από τον Τρεζεγκέ.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με ωραία ατομική ενέργεια του Τρεζεγκέ, με τον Γάλλο φορ να φτάνει τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, με τη διαφορά του από τον δεύτερο Κρουζ να είναι στα τρία τέρματα.

"Ξέσπασε" με πέντε γκολ στην Κάλιαρι
Η Φιορεντίνα ήταν αποφασισμένη κόντρα στην Κάλιαρι να βάλει "φρένο" στο αρνητικό σερί των πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες-3 ήττες) και τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο!

Με τους Μούτου και Σαντάνα να είναι σε μεγάλα κέφια και να πετυχαίνουν από δύο τέρματα έκαστος, η ομάδα του Πραντέλι επιβλήθηκε με 5-1 της ουραγού Κάλιαρι και εκμεταλλευόμενη την νεά "γκέλα" της Ουντινέζε, πλησίασε στον έναν πόντο την 4η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν.

Από την πλευρά της η Κάλιαρι έμεινε για 11η συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από το "τρίποντο" (3 ισοπαλίες-8 ήττες), ενώ δεν κάταφερε να "γκρεμίσει" την δυσμενέστατη παράδοση που την ακολουθεί όταν αγωνίζεται με τους "βιόλα", με την τελευταία επιτυχία της στην έδρα της Φιορεντίνα να είναι τον Ιανουάριο του 1982 ενώ η τελευταία της επιτυχία γενικά ήταν τον Απρίλιο του 1972!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Μοντολίβο, οι Σαρδηνοί "έκαναν το λάθος" να ισοφαρίσουν στο 6', με τον Μούτου να στέλνει τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων, πετυχαίνοντας ισάριθμα τέρματα μέσα από την περιοχή στο 41' και το 45' με πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, με τον Σαντάνα να παίρνει πάντως τη σκυτάλη από τον Μούτου, και με δύο δικά του τέρματα το σκορ να κλείνει στο 5-1.

Ανεβαίνει με Μαλεζάνι η Έμπολι

Μετά την εκτός έδρας ήττα από την Κατάνια (2-0), η Ουντινέζε έκανε δεύτερη συνεχόμενη "γκέλα", καθώς έμεινε στο 2-2 με την Έμπολι στο "Φρίουλι" και είδε την 5η Φιορεντίνα να την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής.

Για την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι από την άλλη πλευρά, αυτός ο βαθμός ήταν "χρυσός" καθώς την οδήγησε μετά από καιρό πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, ενώ η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 58' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πρατάλι.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22' με τον Ντοσένα, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Ντι Νατάλε, όμως στο 49' η ομάδα της Τοσκάνης έφερε το ματς στα ίσια με την κεφαλιά του Ράγκι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 58' η Ουντινέζε απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και πέντε λεπτά πριν το τέλος "αγκάλιασε" τη νίκη, με τον Ντι Νατάλε να "εκτελεί" από κοντά τον Μπάλι και να πετυχαίνει το 100ο γκολ της καριέρας του, όμως η Έμπολι δεν είχε "πετάξει λευκή πετσέτα".

Με κεφαλιά του Μαρτζοράτι στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Έμπολι κατέκτησε τον πολύτιμο βαθμό καταφέρνοντας να μείνει για τέταρτο σερί ματς αήττητη.

Το ματς μάλιστα αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία για τον παλιό τεχνικό του Παναθηναϊκού, καθώς το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν κάθησε στον πάγκο της Ουντινέζε, με τη διοίκηση των "μπιανκονέρι" να μην του ανανεώνει το συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Τα υπόλοιπα ματς

Στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα", η Λάτσιο έδειξε χαρακτήρα καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, και αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα (στο 75' αποβλήθηκε ο Σιβίλια και στο 89' ο Ντε Σιλβέστρι"), κατάφερε να σταθεί όρθια και να φύγει με τον βαθμό από τη Σικελία.

Οι "ροζανέρι" του Γκουιντολίν προηγήθηκαν με τους Σιμπλίσιο (34') και Αμάουρι (46'). Στο 58' ο Φιρμάνι μείωσε σε 2-1, στο 76' ο Αμάουρι έχασε τεράστια ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι για τους γηπεδούχους καθώς αστόχησε σε πέναλτι (έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλότα), με τους "λατσιάλι" να φτάνουν στην ισοφάριση στο 80' με τον Τάρε, ο οποίος είχε περάσει στο 55' στο ματς στη θέση του Μακίνουα.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα της "αιώνιας πόλης" αγωνίστηκε με πάρα πολλές ελλείψεις στο ματς, καθώς πέρα από τον τιμωρημένο Πάντεφ, εκτός μάχης είχαν τεθεί και οι τραυματίες Μπαρόνιο, Μάουρι, Μεγκνί, Μπεχράμι, Ντιακίτε, Μουντινγκάγι, Μουταρέλι και Τζάουρι.

Στο "Ορέστε Γκρανίλο" της Καλαβρίας, η Ρετζίνα επικράτησε με 3-1 της Κατάνια, επιτυγχάνοντας έτσι μόλις τη 2η νίκη της σε σύνολο 16 αγώνων (έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τη Μίλαν), και καταφέρνοντας να αφήσει την Κάλιαρι στην τελευταία θέση σκαρφαλώνοντας στην 19η.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ρέντσο Ουλιβιέρι ήταν ο Λούκα Βιτζάνι (34', 78', 93') ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Βάργκας στο 90.

Στο "Σαν Πάολο" η Νάπολι αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Τορίνο, με τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν τρεις πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Νάπολι να παίρνει έναν ακόμη πόντο στην προσπάθεια της να βρεθεί κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Η "γκρανάτα" πήρε το προβάδισμα στο 36' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ροζίνα, όμως έμεινε με 10 παίκτες από το 43' λόγω αποβολης του Γκρέλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 50' οι "παρτενοπέι" έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 50', με τον Σερένι να αποκρούει το πέναλτι του Ντομίτζι (τρίτο πέναλτι που πιάνει φέτος ο γκολκίπερ της Τορίνο), με τους γηπεδούχους να φτάνουν τελικά στην ισοφάριση με τον Χάμσικ στο 81'.

Στο "Αρμάντο Πίκι", Λιβόρνο έμεινε στο 1-1 με την Αταλάντα, με την Λιβόρνο να βρίσκεται πλέον δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με την Αταλάντα να ανεβαίνει στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκαλάντε στο 26', με τη χαρά τους όμως να κρατάει μόλις επτά λεπτά, καθώς ο Τισόνε ισοφάρισε για τους "μπεργκαμάσκι" στο 33'.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τζένοα-Πάρμα 1-0 (42' (πεν.) Μποριέλο)

Ρόμα-Σαμπντόρια 2-0 (18', 90' Τότι)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Φιορεντίνα-Κάλιαρι 5-1 (3' Μοντόλιβο, 41', 45' (πεν.) Μούτου, 47', 79' Σαντάνα / 5' Φίνι)

Ίντερ-Μίλαν 2-1 (36' Κρουζ, 63' Καμπιάσο / 18' Πίρλο)

Γιουβέντους-Σιένα 2-0 (32' Σαλιχάμιτζιτς, 59' Τρεζεγκέ)

Λιβόρνο-Αταλάντα 1-1 (26' Γκαλάντε / 33' Τισόνε)

Νάπολι-Τορίνο 1-1 (70' Χάμσικ / 36' (πεν.) Ροζίνα)

Παλέρμο-Λάτσιο 2-2 (34' Σιμπλίτσιο, 46' Αμάουρι / 59' Φιρμάνι, 80' Τάρε)

Ρετζίνα-Κατάνια 3-1 (34', 78', 93' Βιτζάνι / 90' Βάργκας)

Ουντινέζε-Έμπολι 2-2 (22' Ντοσένα, 85' Ντι Νατάλε / 50' Ράτζι, 93' Μαρτζοράτι)

Απολαύστε το βίντεο με τα τρία γκολ από το ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν:



Δείτε τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Γιουβέντους-Σιένα:



Δείτε τα στιγμιότυτα από το ματς Φιορεντίνα-Κάλιαρι:



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Παλέρμο-Λάτσιο:



Δείτε τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Τορίνο-Νάπολι:




































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ