CHAMPIONS LEAGUE

Συμπλήρωσε το "καρέ" η Λίβερπουλ

Συμπλήρωσε το "καρέ" η Λίβερπουλ
τορες τζεραρντ

Η Λίβερπουλ είναι η 4η αγγλική ομάδα στους 8 του CL καθώς απέκλεισε με δεύτερη νίκη την Ίντερ

Ακόμα και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, στην συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση του Μιλάνο, δεν έδειχνε να πιστεύει ιδιαίτερα στην ανατροπή του 2-0 του "Άνφιλντ" και δεν είχε άδικο. Η Ίντερ ήταν καλύτερη από την Λίβερπουλ, όμως αυτό που έψαχναν οι Ιταλοί ήταν το γκολ και αυτό δεν το βρήκαν.
Στο πρώτο μέρος οι "νερατζούρι" είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν όμως, λίγο ο Ρέινα λίγο η δυστοκία των Ιταλών, τους άφησε στο "0". Πιο συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό ο Κρούζ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, όμως ο Ρέινα πέφτοντας στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 30' ο Ιμπραΐμοβιτς με ωραία κάθετη έβγαλε τον Κρούζ μόνο του απέναντι από τον Ρέινα, ο Αργεντίνος προσπάθησε με την μία να πλασάρει τον Ισπανό, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο Μαικόν μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πάσαρε παράλληλα στον Κρουζ, εκείνος με τακουνάκι προσπάθησε από απόσταση βολής να νικήσει τον Ρέινα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας κατάφερε και πάλι να μπλοκάρει.

Και ενώ η Ίντερ ξεκινούσε την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψει το 2-0, ο διαιτητής της αναμέτρησης Οβρεμπο, απέβαλε με αδικαιολόγητη δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπουρντίσο, αφήνοντας με 10 την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία πλέον έχανε και τις τελευταίες τις ελπίδες.
Η λάθος απόφαση του Νορβηγού βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν δύναται, να μειώσει την μεγάλη πρόκριση της Λίβερπουλ, η οποία για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι ακόμα και σε καιρούς που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, η Ευρώπη είναι το... σπίτι της.

Τη σφραγίδα στην πρόκριση της Λίβερπουλ, έβαλε ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος με το 8ο τέρμα του στους τελευταίους 5 αγώνες, από το 64ο λεπτό έβαλε ποδοσφαιριστές, προπονητή και φίλους της ομάδας να σκέφτονται από εκείνη τη στιγμή την κλήρωση της Παρασκευής.

Στη Νιόν της Ελβετίας, εκτός από τον εκπρόσωπο της Λίβερπουλ, θα βρεθούν και εκείνοι των Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ αλλά και αυτοί των Ρόμα, Σάλκε, Φενέρμπαχτσέ και Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις:

Ίντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (84' Χιμένεθ), Ιμπραΐμοβιτς (80' Σουαζό), Κρούζ, Μαϊκόν, Βιεϊρά (77' Πελέ), Μπουρντίσο, Καμπιάσο, Ρίβας Λόπεζ, Κίβου

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Χίπια, Τζέραρντ, Τόρες, Φάμπιο Αουρέλιο, Κάιτ (81' Ρίισε), Μπάμπελ (61' Μπεναγιούν), Μασεράνο (87' Πέναντ), Λούκας, Κάραχερ, Σκρτελ

Δείτε το γκολ του Τόρες:





















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ