ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επίσημη η "βόμβα" Παπασταθόπουλου: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης με τη φανέλα του Ολυμπιακού ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Το σπουδαίο deal του Ολυμπιακού με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο είναι γεγονός. Μετά από θητεία σε ομάδες όπως η Μίλαν, η Ντόρτμουντ και η Άρσεναλ, ο διεθνής στόπερ υπέγραψε τη Δευτέρα στον Ολυμπιακό και ντύνεται στα "ερυθρόλευκα" για 2,5 χρόνια.

Σε ηλικία 32 ετών, επτά μηνών και 16 ημερών ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανήκει κι επισήμως στον Ολυμπιακό. Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωσε το deal με έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά από θητεία σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης όπως τη Μίλαν, τη Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ, ο διεθνής στόπερ αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση που του κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μια πρόταση που για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα του αποφέρει 3,5 εκατ. ευρώ με μπόνους επίτευξης στόχων (κατάκτηση Πρωταθλήματος, Κυπέλλου, πρόκριση στους ομίλους του Champions League, πρόκριση στους ομίλους του Europa League).

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό INTIME (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί μόλις επτά γκολ σε 18 παιχνίδια, το κέντρο των μετόπισθεν δυναμώνει ακόμη περισσότερο με έναν ποδοσφαιριστή σπουδαίας κλάσης ο οποίος πανηγύρισε πρωτάθλημα με τη Μίλαν, Κύπελλο Αγγλίας με την Άρσεναλ, Κύπελλο και δύο Super Cup με τη Ντόρτμουντ. Έναν ποδοσφαιριστή με 189 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα, 56 στη Serie A, 44 στην Premier League και 90 παρουσίες στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο διεθνής άσος επιστρέφει στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ μετά από 12,5 χρόνια σπουδαίας καριέρας στο εξωτερικό. Ο Παπασταθόπουλος το καλοκαίρι του 2008 αποκτήθηκε από την Τζένοα και ύστερα από δύο χρόνια στη Γένοβα, μετακόμισε στο Μιλάνο, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «ροσονέρι». Επόμενος σταθμός ήταν η Γερμανία και συγκεκριμένα η Βρέμη. Οι εμφανίσεις του με τη Βέρντερ, «ανάγκασαν» την Μπορούσια Ντόρτμουντ να βγάλει από τα ταμεία της περίπου 10 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ ήταν οι τρεις τίτλοι που κατέκτησε στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της BVB. Τον Ιούλιο του 2018 έγινε κάτοικος Λονδίνου και την πρώτη του χρονιά έφτασε με την Άρσεναλ μέχρι τον τελικό του Europa League, ενώ την περσινή σεζόν κατέκτησε με τους «κανονιέρηδες» το Κύπελλο Αγγλίας.

Ο Καλαματιανός αμυντικός αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο με την Ανδρών το Φεβρουάριο του 2008. Ο Παπασταθόπουλος έχει φτάσει τις 90 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ αποτέλεσε μέλος της αποστολής για το Euro2012 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. ".

Το VIDEO της άφιξης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα γραφεία της ΠΑΕ:

Η ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Παπασταθόπουλο στις 20 Ιανουαρίου. Εννοείται πως η προεργασία για το μέλλον του είχε γίνει αρκετά νωρίτερα, αφού ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρούσε από την ομάδα του Λονδίνου. Ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε, η Τζένοα, η Μπέτις και η Λάτσιο ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν. Για διαφορετικούς λόγους αρνήθηκε όλες τις παραπάνω ομάδες, ενώ το ίδιο συνέβη με την ΑΕΚ, η οποία μάλιστα μπήκε στη διαδικασία να βγάλει ανακοίνωση και να δώσει την εξήγησή της σχετικά με τον λόγο που ο Σωκράτης δεν ντύθηκε ξανά στα "κιτρινόμαυρα".

Το SPORT24, την ίδια ημέρα που οι Ιταλοί έστελναν τον Παπασταθόπουλο στη Λάτσιο, ήταν σε θέση να γνωρίζει πως ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός όχι μόνο δεν έφυγε από το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αλλά πως οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία. Πως όλα έδειχναν happy end. Ώσπου το βράδυ του Σαββάτου (23/1) κυκλοφόρησε παντού η είδηση πως οι "ερυθρόλευκοι" είναι έτοιμοι να κάνουν δικό τους τον Μεσσήνιο αμυντικό.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Σωκράτης δεν θέλησε να περιμένει άλλο, να αφήσει ο χρόνος να κυλήσει ώστε να κλείσει σε ομάδα την τελευταία στιγμή. Άλλωστε και στην περασμένη μεταγραφική περίοδο βρέθηκε πολύ κοντά στη Νάπολι, αλλά ο χρόνος που απέμενε για να ολοκληρωθεί το deal με την Άρσεναλ ήταν ελάχιστος, με αποτέλεσμα να μείνει στους Λονδρέζους.

Αμφιταλαντεύτηκε για το αν συνεχίσει στο εξωτερικό ή πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του. Από τη στιγμή που είδε πως οι προτάσεις εκτός των συνόρων δεν τον γέμιζαν, δεν ήταν αυτό που ήθελε, θεώρησε πως η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος όχι μόνο του πρόσφερε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσει περισσότερους τίτλους στην καριέρα του και να συνεχίσει τις παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παπασταθόπουλος θα πραγματοποιήσει την Τρίτη (26/1) την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό και πλέον θα κάνει αγώνα δρόμου να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, με δεδομένο πως τη φετινή σεζόν δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου με τους "κανονιέρηδες".

Στις 18 και 25 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένα τα δύο παιχνίδια με την PSV για τους "32" του Europa League και ο Σωκράτης μέχρι τότε πρέπει να είναι καλά, να είναι "μάχιμος", αφού υπενθυμίζεται πως ο Ρούμπεν Σεμέδο στο πρώτο παιχνίδι θα είναι νοκ άουτ λόγω τιμωρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Δελτίο Τύπου Intime, ⓒ 2019 Matt Dunham/ Associated Press

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ