ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Τα δεδομένα για Ολυμπιακό

Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Τσιμίκας από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Τσιμίκας από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ EUROKINISSI

Το άνοιγμα προς τον διεθνή στόπερ της Άρσεναλ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο ρόλος του Τοροσίδη, τα οικονομικά δεδομένα, η πρόταση, οι Σισέ, Σεμέδο, το πρέσινγκ από Φενέρ, Τζένοα και η απόφαση που θα καθορίσει -τελικά- τις εξελίξεις.

Σαν σπίθα που σιγοκαίει στον Πειραιά μοιάζει το σενάριο της επιστροφής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τι κι αν ο 32χρονος σήμερα στόπερ, είχε δηλώσει κάποτε πως αν γυρίσει στα παλιά λημέρια θα το κάνει για τα μάτια της ΑΕΚ στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά; Τα δεδομένα στη ζωή και τον επαγγελματικό αθλητισμό είναι τόσο ρευστά όσο το νερό στο ποτάμι.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Την ημέρα που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (ο Μολδαβος μπακ ετοιμάζεται για ντεμπούτο στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα το βράδυ της Τετάρτης) διαβάσατε στο SPORT24 για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται ακόμη στο κάδρο του Ολυμπιακού. Τον Κώστα Μήτρογλου για την επίθεση και τον Sokratis για την καρδιά της άμυνας. Με τον “πιστολέρο” οι πιθανότητες επιστροφής έχουν συρρικνωθεί μετά την επιστροφή του Αχμέντ Χασάν στις προπονήσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτιμά πως μπορεί να βγει η δουλειά με τον Αιγύπτιο, τον Ελ Αραμπί “πρώτο βιολί” και τους Σουντανί, Κάιπερς έτοιμους να δώσουν βοήθειες. Δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες.

ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ

Η υπόθεση του Σωκράτη είναι ακόμη πιο ελκυστική, αλλά και πιο δύσκολη. Τα χρήματα που εισπράττει στο Λονδίνο είναι περισσότερα και από τα 2,5 εκατ. του Μήτρογλου στη Μαρσέιγ. Αμφότεροι στο τέλος της περιόδου μένουν ελεύθεροι. Κι αν για τον “Μητρογκόλ” οι λύσεις για την επόμενη μέρα μοιάζουν περιορισμένες, ο Παπασταθόπουλος φαίνεται να έχει καλύτερο market. Το καλοκαίρι τον διεκδίκησε η Νάπολι, φέτος το όνομά του ακούγεται έντονα στην Τουρκία και τη Φενέρ. Ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Δεν φαίνεται να έχει πειστεί ότι εν μέσω κορονοϊού, η γειτονική χώρα μπορεί να αποδειχθεί καλός προορισμός κι ας είναι καλά τα λεφτά, σε μια χρονιά γενικότερων περικοπών και μαζεμάτων, λόγω της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα…

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΡΟΣΙΔΗ

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί εδώ και καιρό διακριτικά την όλη ιστορία. Ο Sokratis ξέρει καλά ότι η πόρτα του Ρέντη είναι ανοικτή αν κι όποτε το θελήσει. Ο Βασίλης Τοροσίδης, ο κουμπάρος του, του έχει εξηγήσει τα πάντα από πρώτο χέρι. Προσπαθεί να τον “ψήσει”, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα. Για να γυρίσει ο Παπασταθόπουλος στην Ελλάδα, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα των “ερυθρολεύκων” θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το επιλέξει ο ίδιος. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ωριμάσει στο μυαλό του η ιδέα ότι τα χρήματα δεν θα είναι τα ίδια (ο Σεμέδο διεθνής πλέον με την Πορτογαλία αμείβεται με 1,2 εκατ. ευρώ βάσει του νέου συμβολαίου), αλλά και ο ρόλος του διαφορετικός.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι ένα δίδυμο Σεμέδο – Σωκράτη θα είναι από τα κορυφαία που έχει γνωρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ταιριάζουν υπέροχα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους. Πιο κοντρολαρισμένος ο Πορτογάλος, θεριό ανήμερο ο “Παπ” και πολύπειρος, μπορούν να εγγυηθούν πολλά στην άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, υπάρχουν στο ρόστερ και ο Μπα και ο Σισέ, παιδιά πλήρους μέλλοντος, τα οποία ο σύλλογος θέλει να αξιοποιήσει περαιτέρω.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΙΣΕ

Αν υλοποιηθούν τα σενάρια που θέλουν τον Σισέ να αλλάζει φανέλα ακόμη και μέσα στο Γενάρη, με ένα “δυνατό” ποσό (σ.σ. πάνω από 7-8 εκατομμύρια ευρώ), τότε οι πιθανότητες να γίνει πράξη αυτό που μοιάζει τώρα με όνειρο χειμερινής νυκτός, θα αυξηθούν κατακόρυφα. Όχι για τα χρήματα που θα πάρει, αλλά για τον χρόνο συμμετοχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σεμέδο λίγο έλειψε να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι με προορισμό τη Μπενφίκα. Τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει και για το τέλος της φετινής σεζόν και πιθανή παρουσία του Σωκράτη θα αποτελέσει εγγύηση για την επόμενη μέρα.

Τον Σωκράτη δεν τον θέλουν στον Ολυμπιακό μόνο επειδή είναι σούπερ για τα ελληνικά δεδομένα, με τεράστια καριέρα στο εξωτερικό και 90 συμμετοχές με το Εθνόσημο. Είναι Έλληνας, ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός, ξέρει, επίσης, ότι καμία άλλη ομάδα της χώρας, όσο κι αν τον θέλουν, δεν μπορεί να τον προσεγγίσει. Μην ξεχνάμε ότι από το καλοκαίρι αλλάζουν και τα δεδομένα στα Κύπελλα Ευρώπης με τον πρωταθλητή να παίζει στα προκριματικά του Champions League και τους υπόλοιπους σε νέα διοργάνωση, τρίτης ταχύτητας.

ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ “ΝΑΙ”

Για να πάμε και στο ζουμί της ιστορίας, παρότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό επί του θέματος, ο Παπασταθόπουλος φέρεται να έχει στα χέρια του πρόταση, την οποία σε αυτή τη φάση δεν έχει “κάψει”. Την κρατά στο συρτάρι του και την εξετάζει. Ξέρει καλά και τα υπέρ και τα κατά. Δεν βιάζεται να αποφασίσει, αλλά είναι γεγονός ότι σε σχέση με το παρελθόν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να πει το μεγάλο “ναι”. Πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο, ξέρει σε τι περιβάλλον θα βρεθεί, ποιο project θα υπηρετήσει, ποιον προπονητή θα έχει, ποιους συμπαίκτες, πέρα από την αδερφική σχέση με τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική και νυν τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού.

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Και κάτι ακόμη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρα από το ότι δεν έχει κλείσει ποτέ την πόρτα σε κάθε παίκτη που έφυγε από τον Ολυμπιακό για το εξωτερικό, είναι πολύ ζεστός σε τέτοιου είδους κινήσεις. Εκτιμά τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές και δη τους Έλληνες. Αν αποκτηθεί τώρα ο Σωκράτης μπορεί το καλοκαίρι να ακολουθήσει και ο Σιόβας, ενώ μελλοντικά θα φορέσει ξανά την αγαπημένη του φανέλα ο Κώστας Μανωλάς. Τον “Παπ” θέλει και μια πρώην, η Τζένοα, αλλά οι πιθανότητες να την προτιμήσει συγκριτικά με τον Ολυμπιακό είναι πολύ περιορισμένες. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες, αλλά όσο η υπόθεση είναι ανοικτή, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τις πιθανότητές τους και είναι σοβαρές, έστω κι αν απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί και άριστη στρατηγική.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή τη στιγμή η μπάλα είναι στα πόδια του Παπασταθόπουλου. Λέει “ναι” κι... έρχεται. Το ζητούμενο είναι αν θα το πει...

Υ.Γ.: Στον περσινό αγώνα Ολυμπιακού – Άρσεναλ κάποιοι θερμόαιμοι αποδοκίμασαν τον Σωκράτη την ώρα της αντικατάστασής του. Εκείνος χειροκρότησε προς την εξέδρα, αγκάλιασε έναν από τους φύλακες που τον πλησίασε και αποχώρησε αφού χαιρέτησε τους πάντες στο “ερυθρόλευκο στρατόπεδο”. Το λες και πρόθεση ενδιαφέροντος...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ