ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ώρα μηδέν για Σωκράτη Παπασταθόπουλο

Ολυμπιακός: Ώρα μηδέν για Σωκράτη Παπασταθόπουλο
Ο Παπασταθόπουλος μετά το γκολ του με την Άρσεναλ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πόρτσμουθ, το 2020 Ⓒ 2020 KIRSTY WIGGLESWORTH/ ASSOCIATED PRESS

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν έχει φύγει καθόλου από το μυαλό του Ολυμπιακού και παλεύει με όλους τους άλλους μνηστήρες. Το SPORT24 παρουσιάζει τα τελευταία δεδομένα.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και το σίριαλ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο θα ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Από τότε που έλυσε το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ, τα σενάρια για το μέλλον του 33χρονου κεντρικού αμυντικού δίνουν και παίρνουν. Πολλές ομάδες εκτός των συνόρων βολιδοσκόπησαν την περίπτωσή του, άλλες κατέθεσαν πρόταση, ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει διαλέξει και το θερμόμετρο ανεβαίνει!

Και η ΑΕΚ έκανε την κίνησή της. Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό εδώ καιρό πως ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του Μεσσήνιου στόπερ. Η περίπτωση της απόκτησής του, μάλιστα, δεν έχει εγκαταλειφθεί. Το αντίθετο. Παρότι αυτή τη στιγμή οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς (Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Αβραάμ), ο Παπασταθόπουλος παραμένει στην κορυφή της λίστας. Ουσιαστικά πρόκειται για εξτρά κίνηση που θα κάνει, αν κι εφόσον, τη διαφορά.

Υπάρχουν, μάλιστα, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο διεθνής αμυντικός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό και είναι λογικό στο πλαίσιο των κινήσεων τακτικής που απαιτούν τέτοιες υπερβατικές κινήσεις. Κι αυτό την ίδια ώρα που σύμφωνα με τους Ιταλούς η Λάτσιο κινείται δυναμικά για την απόκτησή του, προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο με αποδοχές 2 εκατ. ευρώ.

Τόσο ο αθλητικός διευθυντής της Λάτσιο, Ίγκλι Τάρε, όσο και ο τεχνικός της ομάδας, Σιμόνε Ιντζάγκι, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη φημολογία στο SPORT24. Προ ημερών είχατε διαβάσει αναλυτικά τα δεδομένα για τον Σωκράτη και τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος είναι κουμπάρος του Καλαματιανού ποδοσφαιριστή.

Στην περίπτωση που τελικά ο Ολυμπιακός αποκτήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τότε το πιθανότερο είναι να δοθεί σε άλλη ομάδα ο Παπ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έχει προταθεί σε Γαλλία και Αγγλία, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ομάδα να δώσει τα χρήματα που ζητούσαν οι "ερυθρόλευκοι". Όπως και 'χει, όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Το βέβαιο είναι πως τούτες οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του Σωκράτη και μετράμε αντίστροφα για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Υπενθυμίζεται ότι οι Φενέρμπαχτσε, Τζένοα και Μπέτις ενδιαφέρθηκαν "ζεστά" να τον αποκτήσουν, αλλά μέχρι τώρα... δεν. Ειδικότερα την προοπτική της ισπανικής ομάδας την έβλεπε ζεστά ο έμπειρος στόπερ, αλλά η αδυναμία της να πουλήσει παίκτες και το πρόβλημα με το financial fair play είχαν ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το θέμα.

Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο κόλπο κι ας μην το... φωνάζει, όπως επιτάσσει ο βαθμός δυσκολίας μιας τέτοιας κίνησης, δεν βγαίνει από τη διεκδίκηση μέχρι τέλους και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα υπάρξει happy end...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ