ΟΦΗ

Skoda Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0

Skoda Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0
ξανθη πανηγυρικο

Με τέρμα του Ζουέλα στο 62', οι Ακρίτες επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ στα "Πηγάδια, πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα

Σκόρερ του νικητήριου τέρματος για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά ήταν ο Ζουέλα στο 62', με το "τρίποντο" αυτό να διατηρεί τους Ακρίτες πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και να τους δίνει μία βαθιά τονωτική ένεση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Στον αντίποδα, οι Κρητικοί έμειναν για 8ο συνεχόμενο ματς μακριά από τη νίκη (η τελευταία τους επιτυχία ήταν το 4-1 επί του Εργοτέλη για την 3η αγωνιστική), γεγονός που τους αφήνει αναπόφευκτα κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Ξάνθη επί του ΟΦΗ ανεξάρτητα έδρας, με τους Ακρίτες να παραμένουν αήττητοι στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις τους με τους Κρητικούς, αλλά και να φτάνουν τις 11 επιτυχίες στα 19 ματς που έχουν φιλοξενήσει τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Λαμπριάκος, Διγκόζης, Ριζογιάννης, Ρίκκα, Κιντάνα (75' Βάλλας), Κωστούλας, Πόι (91' Τόμιτς), Ρατζίνσκι (87' Φλίσκας)

ΟΦΗ (Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν (78' Λεοζίνιο), Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος (83' Μονιάκης), Πόποβιτς, Νουαφόρ (60' Γκέρμπερ), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κουνενάκης

Διαιτητής: Θ.Γκαϊτατζής (Δράμας)

Βοηθοί διαιτητή: Ε.Ζαχαρόπουλος (Δράμας), Π.Τρύφων (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: Ρατζίνσκι, Λαμπριάκος, Διγκόζης (Sloda Ξάνθη), Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Κουνενάκης (ΟΦΗ)

Με μια ματιά
Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση με στόχο τη νίκη που θα τους έδινε βαθιά βαθμολογική ανάσα και θα τους επέτρεπε να βρίσκονται πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού μετά το τέλος της αγωνιστικής, όμως φαίνεται ότι οι Κεχαγιάς και Παράσχος δεν είχαν λογαριάσει στα αγωνιστικά τους πλάνα τον... καιρό.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το Σαββατοκύριακο στα περισσότερα μέρα της Ελλάδας έπληξε και την πόλη της Ξάνθης, με την συνεχή βροχόπτωση να έχει κάνει εξαιρετικά "βαρύ" τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των "Πηγαδίων" και τους λιγότερους από 1000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες να παρακολοθούν ουσιαστικά ένα παιχνίδι δύναμης στο πρώτο 45λεπτο, με τις αξιόλογες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Για την ακρίβεια ήταν ακόμα λιγότερες, καθώς τόσο η τοπική Skoda όσο και ο ΟΦΗ είχαν να παρουσιάσουν από μία μόνο καλή στιγμή σε 45 λεπτά, με το 0-0 να έρχεται απόλυτα φυσιολογικά.

Η κορυφαία στιγμή για τους Ακρίτες, οι οποίοι προέρχονταν από επιτυχημένο αποτέλεσμα την περασμένη αγωνιστική (0-0 με τον Παναθηναϊκό στη "Λεωφόρο"), ήρθε μόλις στο 5' με "δράστη" τον Ρατζίνσκι, με τον πρώην άσο της Έβερτον να βρίσκεται μέσα στην περιοχή των Κρητικών, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε έξω από την εστία του Τζόρβα.

Η "απάντηση" από τον ΟΦΗ, που ήταν μάλιστα η καλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος, ήρθε στο 12' με τον Νουαφόρ να κάνει το σουτ που έφυγε όμως άουτ.

Μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου, το μόνο άξιο αναφοράς στο ματς ήταν μία σέντρα-σουτ από το Ριζογιάννη που μπλόκαρε σταθερά ο Τζόρβας, καθώς και ένα σουτ του Πόποβιτς στο 23' που χτύπησε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.

Από εκεί και πέρα, ουδεμία φάση μπροστά στις δύο εστίες, με την συνεχή βροχή να αναγκάζει τους παίκτες να στηρίξουν το παιχνίδι τους στη δύναμη, μιας που ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε την επίδειξη... υψηλής τεχνικής.

Αν όμως οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο των "Πηγαδίων" νόμιζαν ότι θα ήταν στο ίδιο (βαρετό) έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο, διαψεύστηκαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Το παιχνίδι απέκτησε ξαφνικά ρυθμό, οι μεγάλες φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων να έχουν πολλή δουλειά...

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της επανάληψης ήρθε στο 49', με τη σέντρα του Σίμιτς να βρίσκει τον Νουαφόρ σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Νιγηριανό φορ να πιάνει την κοντινή κεφαλιά και τον Γκσπούρνγινγκ να αποκρούει για να κρατήσει το 0-0.

Η ευκαιρία αυτή φαίνεται ότι "αφύπνισε" τους Ακρίτες, οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο μέχρι το 65', καταφέροντας σε αυτό το διάστημα να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ!

Στο 54' η Ξάνθη είχε διπλή χαμένη ευκαιρία, με το σουτ του Ρατζίνσκι να αποκρούεται από τον Τζόρβα, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Ισά κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο σουτ του Λαμπριάκου.

Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά άγγιξε ξανά το γκολ αλλά το δοκάρι να αποδεικνύετια σύμμαχος του γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κιντάνα απομάκρυναν τη μπάλα οι φιλοξενούμενοι, με τον Ρατζίνσκι να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

Η Ξάνθη είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με την επιθετική αυτή διάθεση να επιβραβεύεται στο 62' με σκόρερ όχι κάποιον από τους επιθετικούς της, αλλά τον... κεντρικό αμυντικό Ζουέλα.

Ο Άγγελος Διγκόζης εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο πίσω από τη σέντρα, με τον Ζουέλα να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά έχοντας πλάτη προς την εστία, και την μπάλα να παίρνει μία ψηλοκρεμαστή τροχιά πριν καταλήξει στα δίχτυα. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ του Ζουέλα στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ξάνθης.

Στο 68 ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όμως αρχικά ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε την κεφαλιά του Σίμιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Πόποβιτς που την έστειλε άουτ.

Στο 73' ήρθε νέα μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, με σουτ του Ταραλίδη να φεύγει ξυστά άουτ, ενώ στο 78' λεπτά αργότερα ο Παράσχος πέρασε στο ματς τον Λεοζίνιο στη θέση του Μπαρκαουάν, κυνηγώντας με νύχια και με δόντια το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0 χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, έχοντας μάλιστα μία ακόμα καλή στιγμή με σουτ του Διγκόζη που έφυγε άουτ.

Συνέντευξη Τύπου


Όλα τα λεφτά...
Το εκπληκτικό διάστημα από την έναρξη του δευτέρου μέρους μέχρι το 70', με την Ξάνθη να έχει γκολ, δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες, και τους Κρητικούς να έχουν και αυτοί από την πλευρά τους δύο καλές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις άσχημες καιρικές συνθήκες που έκαναν πολύ "βαρύ" τον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να υπάρχουν μόνο δύο αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δείχνουν εμφανώς επηρεασμένοι.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Kεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Λαμπριάκος, Διγκόζης, Ριζογιάννης, Ρίκκα, Κιντάνα, Κωστούλας, Πόι, Ρατζίνσκι
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Παράσχος): Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Νουαφόρ, Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κουνενάκης
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε η αναμέτρηση.
5' Σουτ Ξάνθη Ρατζίνσκι
Ο Τόμας Ρατζίνσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε άουτ από την εστία του Τζόρβα.
8' Σχόλιο
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή) έχουν κάνει "βαρύ" τον αγωνιστικό χώρο, δυσχεραίνοντας το έργο των ποδοσφαιριστών.
14' Ευκαιρία Ξάνθη
Σέντρα-σουτ από τον Ριζογιάννη, μπλοκάρει ο Τζόρβας.
22' Σχόλιο
Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχίζεται η βροχή) δεν βοηθούν καθόλου στο να παιχτεί ποδόσφαιρο, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα βαρύς.
23' Σουτ ΟΦΗ Πόποβιτς
Σουτ του Πόποβιτς, χτυπάει σε σώματα αμυντικών των γηπεδούχων και απομακρύνεται.
30' Σχόλιο
Συμπληρώθηκε το ημίωρο του αγώνα, χωρίς να υπάρχουν οι πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
36' Σχόλιο
Συνεχίζεται η βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο το έργο των παικτών και των δύο ομάδων για την παραγωγή φάσεων.
42' Σχόλιο
Μόνο από στημένες φάσεις δείχνουν να είναι απειλητικές οι δύο ομάδες, με τους παίκτες του ΟΦΗ να φαίνεται ότι ανταποκρίνονται πάντως καλύτερα μετά το ημίωρο στο βαρύ τερέν.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τελείωσε το πρώτο μέρος, που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΟΦΗ, με την βροχή να μην έχει σταματήσει. Καμία αλλαγή για τις δύο ομάδες.
49' Ευκαιρία ΟΦΗ
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ανοίξει το σκορ! Η σέντρα του Σίμιτς βρήκε τον Νουαφόρ σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Νιγηριανός φορ έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον Γκσπούρνινγκ να αποκρούει και να κρατάει το 0-0.
54' Ευκαιρία Ξάνθη
Διπλή χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη να πάρει αυτή προβάδισμα στο σκορ. Αρχικά ο Τζόρβας απέκρουσε το σουτ του Ρατζίνσκι, και στην επαναφορά της μπάλας ο Ισά κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο σουτ του Λαμπριάκου.
57' Δοκάρι Ξάνθη Ρατζίνσκι
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κιντάνα απομάκρυναν τη μπάλα οι παίκτες του ΟΦΗ, με τον Ρατζίνσκι να γίνετια αποδέκτης της μπάλας, με το σουτ που εξαπέλυσε να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.
57' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ρατζίνσκι
60' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Γκέρμπερ να παίρνει τη θέση του Νουαφόρ.
61' Γκολ Ξάνθη Ζουέλα
1-0 για την Ξάνθη! Εκτέλεση φάουλ από τον Άγγελο Διγκόζη λίγο πιο πίσω από τη σέντρα, με τον Ζουέλα να πιάνει την γυριστή κεφαλιά με πλάτη προς την εστία, και τη μπάλα να παίρνει μία περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά για να καταλήξει στα δίχτυα. 1ο γκολ του Ζουέλα στο φετινό πρωτάθλημα.
68' Ευκαιρία ΟΦΗ
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ισοφαρίσει. Αρχικά το σουτ του Σίμιτς αποκρούστηκε από τον Γκσπούρνινγκ, ενώ στην επαναφορά της μπάλας νέο σουτ από τον Σίμιτς έφυγε άουτ.
72' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπαρκαουάν
75' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Βάλλας παίρνει τη θέση του Κιντάνα.
78' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Λεοζίνιο πήρε τη θέση του Μπαρκαουάν.
80' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ταραλίδης
80' Σχόλιο
Πιέζει ο ΟΦΗ για την ισοφάριση, όμως η Ξάνθη καταφέρνει να κρατάει το υπέρ της 1-0.
81' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Λαμπριάκος
83' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Μονιάκης πήρε τη θέση του Πίτσου.
84' Σουτ Ξάνθη Διγκόζης
Σουτ του Διγκόζη πέρασε άουτ.
87' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Ο Φλίσκας πήρε τη θέση του Ρατζίνσκι.
90' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα (τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων), που βρήκε την Ξάνθη να επικρατεί με 1-0 του ΟΦΗ.



























































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ