ΒΕΡΟΙΑ

ΠΑΟΚ-Βέροια 2-0

ΠΑΟΚ-Βέροια 2-0
ΠΑΟΚ πανηγυρικο

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης νίκησε 2-0 την Βέροια και έφθασε τους 16 βαθμούς

Ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Γκονζάλες στο τρίτο λεπτό εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Βέροιας και άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 26' με τον Μπικόφσκι, όμως στο 52' δέχθηκαν δεύτερο γκολ όταν ο Σάλμον εκμεταλλεύθηκε λάθος του Τέρολ.
Απο εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Γεωργιάδη, κυριάρχησε και θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα, αν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήταν προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερναντές, Γκονζάλες (66' Λάκης), Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Γεωργιάδης, Σάλμον (89' Βρύζας), Βαγγέλης (83' Χριστοδουλόπουλος).

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Τέρολ, Κόλτζος, Αλεξίου, Σαμαράς, Κλίνε, Στεφανίδης, Μεντόσα (69' Σέεντορφ), Μπικόφσκι, Κριβοκάπιτς, Τσιμπλίδης (80' Πάεζ), Ερέρα (90' Ράνιτς).

Διαιτητής: Ι. Σταυρίδης (Πιερίας)
Βοηθοί: Γ. Λιόλιος (Λάρισας), Δ. Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Βαγγελής (ΠΑΟΚ) - Στεφανίδης, Μπικόφσκι (Βέροια)
Με μια ματιά
Ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα να διαφοροποιήσει την τακτική του, καθώς ο Κωνσταντινίδης αντιμετώπισε πρόβλημα και την θέση του πήρε ο Τόνι Γκονζάλες, που έμελλε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε πει στους παίκτες του οτι θέλει ένα γρήγορο γκολ και εκείνοι φρόντισαν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του. Στο πρώτο λεπτό ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Μπαλάφας πήρε την κεφαλιά, όμως Τέρολ μπλόκαρε την μπάλα.

Οτι δεν κατάφερε ο Μπαλάφας, το πέτυχε ο Τόνι Γκονζάλες δυο λεπτά αργότερα. Ο Γεωργιάδης προωθήθηκε απο τα δεξιά και επιχείρησε συρτό σουτ έξω απο την περιοχή, ο Τέρολ απέκρουσε ασθενώς και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που ακολουθούσε την φάση απο τ' αριστερά πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και θα μπορούσαν να φθάσουν στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Στο 6', ο Γεωργιάδης μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά, απέφυγε με πολύ ωραίο τρόπο τον Σαμαρά και έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής όπου ο Μπαϊάνο προσπάθησε με κεφαλιά να την στείλει προς την εστία της Βέροιας, όμως εκείνη κατέληξε άουτ.

Απείλησε η Βέροια
Μετά το εντυπωσιακό εξάλεπτο των παικτών του Σάντος, ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει σταδιακά. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ενώ η Βέροια προσπαθούσε απο την πλευρά της να ισορροπήσει τον αγώνα και να φθάσει στην αντίπαλη περιοχή, όπου ο Φερναντές ήταν απλός θεατής του αγώνα.

Στο 22' ο Βαγγελής επιχείρησε μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία της Βέροιας, που στα επόμενα λεπτά του αγώνα κατάφερε να "πατήσει" στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο επόμενο λεπτό, ο Κριβοκάπιτς εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, ο Σαμαράς παρά την πίεση που δέχθηκε πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Φερναντές.

Όμως, στο 26' οι φιλοξενούμενοι έφθασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Μεντόσα έκανε σέντρα απο τ' αριστερά, ο Μπικόφσκι απέφυγε πολύ ωραία τον Μελίσση στον περιοχή και επιχείρησε σουτ απο το ύψος του πέναλτι, όμως ο Πολωνός επιθετικός είχε αρχίσει να χάνει την ισορροπία του και έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία του ΠΑΟΚ.

Οι "ασπρόμαυροι" προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και ν' απειλήσουν τον Τέρολ, όμως μετά το πρώτο 20λεπτο φαινόταν οτι οι φιλοξενούμενοι είχαν αποκτήσει τον έλεγχο στην αναμέτρηση. Στο 29' ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, αλλά ο Τέρολ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο "Δικέφαλος" παραλίγο να σημειώσει ένα τυχερό γκολ, όταν ο Ολλανδός τερματοφύλακας της Βέροιας προσπάθησε ν' απομακρύνει την μπάλα, αυτή όμως κόντραρε στον Σάλμον και πέρασε άουτ.

Στο 41' οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς πλησίασαν γι' αλλη μια φορά την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Κριβοκάπιτς εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, η μπάλα πέρασε απο έναν "όμιλο" παικτών και κατέληξε δίπλα απο το δοκάρι του Φερναντές.

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία μετά απο αρκετά λεπτά, όταν ο Γεωργιάδης βρέθηκε χωρίς αντίπαλο λίγο έξω απο την περιοχή της Βέροιας και επιχείρησε δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Τέρολ να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Σάλμον και... 2-0!

Τα πρώτα λεπτά στο β' ημίχρονο κυλούσαν όπως ακριβώς είχε λήξει το πρώτο 45λεπτο, η Βέροια είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φθάσει στην ισοφάριση, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τελικά διπλασίασε τα τέρματα του!

Στο 52' ο Τόνι Γκονζάλες βρήκε χώρο απο τ' αριστερά και επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Τέρολ έπεσε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να την... στρώσει στον Σάλμον που ακολουθούσε την φάση και με πλασέ την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για τον "Δικέφαλο του Βορρά" και απελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του απο το άγχος.

Μετά απο αυτή την εξέλιξη, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να φθάσουν στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος στο 56', όταν ο Σάλμον εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μεντόσα, μπήκε απο τα δεξιά της περιοχής και έκανε διαγώνιο σουτ, αλλά ο Τέρολ αυτή την φορά απομάκρυνε την μπάλα με το δεξί χέρι.

Κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ
Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μπαϊάνο να δοκιμάσει σουτ, αλλά ο Τέρολ δεν δυσκολεύθηκε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 60', ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γεωργιάδης έκλεψε την μπάλα και μπήκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά δεν επιχείρησε καλό πλασέ και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς της Βέροιας ν' απομακρύνουν την μπάλα.

Στο 68' η Βέροια έκανε την πρώτη "επίσκεψη" στα καρέ των γηπεδούχων στο β' ημίχρονο, αλλά η σέντρα του Κόλτζου απο τ' αριστερά δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Σαμαράς δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γεωργιάδης είχε άλλη μια εξαιρετική προσπάθεια, ο μεσοεπιθετικός των Θεσσαλονικέων έστρωσε στον Μπαλάφα που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο το δοκάρι του Τέρολ.

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι παίκτες των δυο ομάδων έδειξαν να συμβιβάζονται με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και το μόνο που περίμεναν ήταν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στο 85', ο Λάκης εκτέλεσε κόρνερ απο τα δεξιά, ο Σάλμον έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τέρολ μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 89', ο Ηλιάδης βρήκε πολύ ωραία στην περιοχή τον Σάλμον, ο τελευταίος απέφυγε τον Τέρολ αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω από την εστία της Βέροιας.
Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος: "Πετύχαμε ένα γκολ στο ξεκίνημα αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο έπεσε η απόδοσή μας και υποπέσαμε σε πολλά λάθη. Δεν μαρκάραμε και επιτρέπαμε στους αντιπάλους να λειτουργούν ανενόχλητοι. Οταν είχαμε την κατοχή, προσπαθούσαμε να απειλήσουμε με ατομικές ενέργειες και δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Γνώμη μου είναι ότι η Βέροια είχε τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου και δεν θα ήταν άδικο αν το σκορ μετά το πρώτο 45λεπτο ήταν 1-1.

Ήμασταν καλύτεροι και περισσότερο οργανωμένοι και η απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο δικαιολόγησε και τη νίκη. Δεν επιτρέψαμε στην Βέροια να κάνει το παιχνίδι της και κυκλοφορούσαμε την μπάλα με μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά. Ούτως ή άλλως, οι νίκες έχουν σημασία. Πρέπει να ευχαριστήσω όμως και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι πραγματικά πολύ σημαντικοί για την ομάδα.

Ο Γεωργιάδης είναι υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και γνωρίζει τι εστί ποδόσφαιρο. Πέρα από το πάθος που τον διακρίνει, χρησιμοποιεί το μυαλό του για να παίξει. Αν λάβουμε υπ’ όψη την ηλικία του, διακρίνουμε ότι συνεχίζει να αγωνίζεται σαν νέος στον αγωνιστικό χώρο. Συνεπώς, η ηλικία έχει μικρή σημασία. Μετράει η ποιότητα του παίκτη".

Ράτκο Ντόστανιτς: "Οταν κάνουμε τέτοια λάθη δεν μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από τους παίκτες μου σε ότι αφορά τη προσπάθεια. Για 90' δώσαμε το 100%, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, διότι έτσι χάνουμε τα παιχνίδια. Ιδιαίτερα το δεύτερο γκολ καθόρισε το αποτέλεσμα, αφού. έριξε τη ψυχολογία μας. Νομίζω όμως ότι με την εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε ότι πιστέψαμε στην έκπληξη".

Όλα τα λεφτά...
Ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια απόδοση, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση της Βέροιας μετά το 2-0...
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
3' Γκολ ΠΑΟΚ Γκονσάλες
Δυνατό σουτ του Γεωργιάδη έξω από την περιοχή, ασθενής απόκρουση του Τέρολ και στην επαναφορά ο Γκονσάλες "στέλνει" την μπάλα στα δίχτυα
6' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μπαϊάνο
Σέντρα του Γεωργιάδη από τα δεξιά, δυνατή εξ επαφής κεφαλιά του Μπαϊάνο, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ
17' Κίτρινη κάρτα Βέροια Στεφανίδης
26' Ευκαιρία Βέροια Μπικόφσκι
Ο Μεντόσα σεντράρει από τα αριστερά, βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Μπικόφσκι, ο οποίος γυρίζει πολύ ωραία μέτωπο προς την εστία, αλλά γλιστράει και σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
30' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βαγγελής
31' Κίτρινη κάρτα Βέροια Μπικόφσκι
45' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γεωργιάδης
Δυνατό σουτ του Γεωργιάδη έξω από την περιοχή, ο Τέρολ διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Γκολ ΠΑΟΚ Σάλμον
Μακρινό σουτ του Γκονσάλες, η μπάλα φεύγει μέσα από τα χέρια του Τέρολ και ο Σάλμον από κοντά "γράφει" το 2-0
56' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σάλμον
Λάθος του Μεντόσα, το οποίο εκμεταλλεύεται ο Σάλμον, που σουτάρει από διαγώνια θέση, αλλά αυτή τη φορά ο Τέρολ διώχνει σε κόρνερ
66' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Λάκης αντικαθιστά τον Γκονσάλες
69' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Στη θέση του Μεντόσα περνάει ο Σέεντορφ
84' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Χριστοδουλόπουλος παίρνει τη θέση του Βαγγελή
88' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σάλμον
Ο Σάλμον τρυπώνει στην άμυνα της Βέροιας μετά από μπαλιά του Ηλιάδη, περνάει και τον Τέρολ, αλλά "στέλνει" την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
89' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βρύζας αντικαθιστά τον Σάλμον
90' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Στη θέση του Ερέρα περνάει ο Ράνιτς
94' Λήξη αγώνα

















































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ