ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σενάρια για Μέτσελντερ, Μπουμσόνγκ

Σενάρια για Μέτσελντερ, Μπουμσόνγκ
Μέτσελντερ

"Τους αφήσαμε να μας κυνηγούν" είπε ο "Κατσούρ" για ΟΣΦΠ. Σενάρια για Μέτσελντερ και Μπουμσόνγκ


Γερμανός ή Γάλλος αμυντικός!!!

Τα σενάρια απόκτησης αμυντικού υψηλής κλάσης ήδη έχουν ξεκινήσει στο "τριφύλλι". Για τον λόγο αυτό δημοσιεύματα από την ισπανία και την Γαλλία, φέρνουν στο προσκήνιο δύο γνώριμα ονόματα που απασχόλησαν και στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα "defensacentral" μιλάει για τον Κριστόφ Μέτσελντερ της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ το "footmercato.net" υποστηρίζει ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για τον Μπουμσόνγκ της Λιόν.

Σύμφωνα, αρικά με τους Ισπανούς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γερμανού αμυντικού και ένας από τους συλλόγους που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον άσο των "μερένγκες" είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πηγές από την "βασίλισσα΄της Ευρώπης" έχουν γίνει ήδη διερευνητικές επαφές με τον παίκτη φέρεται να προτιμάει την επιστροφή του στην Μπουντεσλίγκα.

Σε ότι αφορά τον αμυντικό της Λιόν που έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, οι Γάλλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά τους: " Παρά την άφιξη του Σεντρίκ Καντέ το περασμένο καλοκαίρι, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να αποκτήσουν έναν αμυντικό μεγάλης κλάσης. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι μια τέτοια περίπτωση.

Ο αμυντικός της Λιόν είχε ένα καταστροφικό πρώτο μισό στην εφετινή σεζόν, αλλά βελτιώθηκε με την έναρξη του 2010, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ειδικά στις αναμετρήσεις με την Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 30χρονος διεθνής Γάλλος αμυντικός αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια στην Λιόν και προς το παρόν δεν σκέπτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ζερλάν.

"

Κατσουράνης: "Τους κάναμε να μας κυνηγούν"

Ο "γρίφος" της επιτυχίας για τον Παναθηναϊκό, κατά τον Κώστα Κατσουράνη, ήταν να πάρει τα πρωτιά στην βαθμολογία από την αρχή και ο Ολυμπιακός έτσι να τον "κυνηγάει". Ο διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε στην εκπομπή "Γκολ Χωρίς Σύνορα" του ΣΚΑΪ και τόνισε εκτός των άλλων πως βοήθησε και η αλλαγή προπονητή.

Διαβάστε ένα απόσπασμα καθώς ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί το Σάββατο:

- Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου;



" Σίγουρα από άποψη θεάματος αυτή η ομάδα έχει πάρα πολλά να βελτιώσει. Επειδή ήρθαν πολλά καινούρια πρόσωπα πέρυσι το καλοκαίρι θεωρώ ότι λογικά θα είναι καλύτερη του χρόνου. Είναι πολύ βασικό στο ποδόσφαιρο να ξέρει ο ένας τον άλλον. Εμείς έχουμε ήδη γνωριστεί καλύτερα και μετά από μια καλή προετοιμασία που θα κάνουμε το καλοκαίρι η ομάδα θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο".

- Πόσο επηρέασε την ομάδα η αλλαγή προπονητή;

" Ήρθε καινούριος προπονητής, κάποια παιδιά αισθάνθηκαν καλύτερα και γενικά η ομάδα έβγαλε στο γήπεδο πιο απελευθερωμένη εικόνα και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο ενώ το θετικό είναι ότι πήραμε και το πρωτάθλημα. Ο Νιόπλιας είναι ένας Έλληνας προπονητής και, αν και δεν ήμουν πέρυσι, με την εμπειρία μου είδα ότι οι Έλληνες παίκτες με την έλευσή του απελευθερώθηκαν πιο πολύ και αυτό βοήθησε την ομάδα".

- Τώρα πλέον όμως το πήρες και αυτό. Το θεωρείς μια δικαίωση. Σου έφυγε κάποιο βάρος;



" Όχι δεν υπήρχε κανένα βάρος. Ίσως αν δεν είχαμε πάρει το ευρωπαϊκό να υπήρχε δεν το κρύβω. Εκείνος ο τίτλος ήταν κάτι πολύ σπουδαίο γιατί δεν το περίμενες και ήρθε. Στο πρωτάθλημα παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, και αυτό το γνωρίζετε όλοι. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή και εγώ δέχομαι όλες τις απόψεις. Αλλα γενικά δεν εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή αν θα πάρει πρωτάθλημα ή όχι και αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα είμαι χαρούμενος που πήρα το πρώτο πρωτάθλημα εννοείται πως υπάρχει μεγάλη χαρά σε όλα τα παιδιά της ομάδας".

- Ποιο ήταν το μυστικό που εν τέλει έκανε πιο εύκολη τη ζωή σας;



" Είχα πει στην αρχή της προετοιμασίας ότι αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να βάλουμε στον Ολυμπιακό έναν γρίφο. Να πάμε εμείς μπροστά και να μας κυνηγήσει αυτός. Γιατί τόσο καιρό ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε και είδαμε ότι δεν τα κατάφερνε. Είμαστε πολλοί έμπειροι στην ομάδα και αυτό βάλαμε ως στόχο. Να τους αφήσουμε να κυνηγάνε και να δούμε τι θα κάνουν. Τελικά αυτό αποδείχθηκε σωστό γιατί δεν κατάφερε να μας φτάσει, χάνοντας με το άγχος της δεύτερης θέσης πολλούς βαθμούς σε παιχνίδια με σχετικά υποδεέστερες ομάδες".

Στην Παιανία ο Πατέρας

Αν και είναι στο επίκεντρο των γεγονότων για το θέμα της προεδρίας, αν και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαθηματικά την προτελευταία αγωνιστική, ο Νικόλας Πατέρας δεν άφησε την συνήθειά του παραμονές ενός αγώνα, έστω και αν βαθμολογικά δεν έχει ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, βρέθηκε την Παρασκευή στην Παιανία και παρακολούθησε την προπόνηση. Ο Παναθηναϊκός καλείται να αγωνιστεί για την ιστορία του και να παρουσιάσει το πρόσωπο που του αρμόζει, όπως φάνηκε να διαρρέει από τον "ισχυρό άνδρα", ο οποίος δεν μίλησε στους παίκτες.

Αντίθετα, ο Νικόλας Πατέρας είχε σύντομο τετ α τετ τόσο με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου όσο και με τον προπονητή του "τριφυλλιού" Νίκο Νιόπλια.

Και ο Φέτσης στα Γιάννινα

Με την πρώτη ομάδα προπονήθηκε ο νεαρός μέσος της Golden Team, Φώντας Φέτσης και λίγα λεπτά μετά ενημερώθηκε ότι θα ταξιδέψει στα Γιάννενα με την "πράσινη" αποστολή, μια απόφαση επιβράβευσης των προσπαθειών από τους ανθρώπους του "τριφυλλιού".

Αντίθετα με τον Φώτση οι Σταμπολζίεφ, Τριανταφυλλόπουλος και Μαυρίας γυμνάστηκαν με την Golden Team. Στην προπόνηση της Παρασκευής στην Παιανία, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες, δύο εκ των οποίων έπαιζαν δίτερμα εναλλάξ, καθώς η τρίτη εκτελούσε ασκήσεις πάνω στα τελειώματα των φάσεων. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σεντρίκ Καντέ.







































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ