EUROPA LEAGUE

Ρέιντζερς - Μπράγκα 3-1 παρ.: Σκοτσέζικο ραντεβού με Λειψία στους 4 του Europa League

Ο Τζέιμς Τάβερνιερ της Ρέιντζερς πανηγυρίζει την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022
Ο Τζέιμς Τάβερνιερ της Ρέιντζερς πανηγυρίζει την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Άιμπροξ", Γλασκώβη | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Η Ρέιντζερς βρήκε δύο γκολ με τον Τζέιμς Τάβερνιερ και ένα με τον Κεμάρ Ρούφι στην παράταση, είχε άλλα δύο που δεν μέτρησαν, δύο δοκάρια και εν τέλει πήρε τη νίκη 3-1 επί της Μπράγκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λειψία.

Η Ρέιντζερς είχε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 κόντρα στην Μπράγκα, όμως μέσα σε λίγα λεπτά είχε καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω. Το τελικό 3-1 στην παράταση δεν δείχνει την πραγματική απόσταση των δύο ομάδων, με τους παίκτες του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ να κάνουν πάρτι κι εν τέλει να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League, όπου θα βρουν απέναντί τους τη Λειψία.

Μόλις στο 2' ο Τζέιμς Τάβερνιερ άνοιξε το σκορ για τους Σκοτσέζους, που πέντε λεπτά αργότερα έστειλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε καταιγιστικό ρυθμό, είχαν δοκάρι, επιπλέον χαμένες ευκαιρίες είτε λόγω αστοχίας είτε λόγω Ματέους και στο 42' έμοιαζαν να "κλειδώνουν" τη νίκη. Ο Βίτορ Τόρμενα ανέτρεψε τον Κεμάρ Ρουφ, αποβλήθηκε και ο Τάβερνιερ έκανε το 2-0 και έφτασε τα 6 γκολ στο τουρνουά, όπου είναι 1ος σκόρερ αν και δεξί μπακ!

Με το 2-0, τον παίκτη παραπάνω, το κοινό να αποθεώνει και το μομέντουμ, οι γηπεδούχοι δεν ήταν δυνατόν να απειληθούν στο 2ο μέρος. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν να χάνονται από πλευράς Ρέιντζερς, που είχε ξανά ένα δοκάρι κι ένα ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ. Οι Πορτογάλοι έδειξαν ψυχή όμως και στο 83', με μια στημένη φάση, ισοφάρισαν το συνολικό σκορ με κεφαλιά του Ντάβιντ Κάρμο.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν αδύνατο να μη λυγίσει στην παράταση. Στο 101' ο Κεμάρ Ρούφι έγραψε το 3-1 και λίγο αργότερα ο Ιούρι Μεδέιρος δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση και όλα τελείωσαν. Η Ρέιντζερς έφτασε στη νίκη με 3-1 που τη στέλνει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2007-2008, όταν ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA.

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μακγκρέγκορ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (90+1' Μπαλόγκουν), Τζακ (80' Καμάρα), Λούντστραμ, Αγιοντέλε Αρίμπο (106' Σακαλά), Ράμσεϊ (80' Ράιτ), Κεντ, Ρούφι (106' Άρφιλντ)

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Ολιβέιρα, Κάρμο (119' Φαλέ), Τορμένα, Φαμπιάνο, Κάστρο (106' Γκορμπί), Μουσράτι (100' Μινέιρο), Α. Όρτα (46' Μόουρα), Γκόμες (61' Μεδέιρος), Ρουίθ (61' Ολιβέιρα), Ρ. Όρτα

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ