EUROPA LEAGUE

Αταλάντα - Λειψία 0-2: Ο Ενκουνκού την έστειλε στα ημιτελικά του Europa League

Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Αταλάντα μέσα στο Μπέργκαμο με πρωταγωνιστή και σκόρερ του Κριστοφέρ Ενκουνκού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μπράγκα - Ρέιντζερς.

Η Λειψία παρουσιάστηκε καλύτερη στο Μπέργκαμο, είχε στις τάξεις της έναν ασταμάτητο Κριστοφέρ Ενκουνκού και τελικά πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Γάλλου απέναντι στην Αταλάντα για τα προημιτελικά του Europa League.

Σε συνδυασμό με το 1-1 στον αγώνα της Γερμανίας, η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου περιμένει το νικητή του Μπράγκα - Ρέιντζερς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μία ιταλική ομάδα που είναι ντεφορμέ και που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές προσώπων. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι ο Ενκουνκού να αξιοποιήσει την ασίστ του Κόνραντ Λάιμερ στο 18' και να ανοίξει το σκορ από κοντά.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και άρχισαν να επιτίθενται πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ορισμένες καλές τελικές κατέληξαν άουτ και με την έναρξη του 2ου μέρους παραλίγο να κερδίσουν πέναλτι. Σε μία εκτέλεση φάουλ, ο Μπένγιαμιν Χένριχς που βρισκόταν στο τείχος προσπάθησε να προφυλάξει το πρόσωπό του, αλλά η μπάλα τον βρήκε στο χέρι. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αλλά ύστερα από παρέμβαση του VAR, είδε τη φάση στο video και αντιλήφθηκε ότι ο Γερμανός αμυντικός είχε προλάβει να κολλήσει το χέρι του στο σώμα, με συνέπεια να πάρει πίσω την απόφαση.

Οι παίκτες του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Λουίς Μουριέλ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο γι' αυτόν το σκοπό και λίγο αργότερα να γίνεται το ίδιο με τον Αλεκσέι Μιραντσούκ, όμως το επόμενο γκολ ανήκε στη Λειψία. Στο 86ο λεπτό, ο Χουάν Μούσο ανέτρεψε τον Ενκουνκού και στη νέα μονομαχία τους, ο Γάλλος νίκησε τον Αργεντινό από τη βούλα του πέναλτι, γράφοντας το τελικό 2-0.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Ντε Ρον, Ντεμιράλ (70' Σκαλβίνι), Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Κόπμαϊνερς, Φρόιλερ, Τζαπακόστα, Μαλινόβσκι (58' Μουριέλ), Σαπάτα, Μπογκά (70' Μιραντσούκ)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Σιμακάν, Όρμπαν, Γκβάρντιολ (80' Πόουλσεν), Χένριχς (73' Κλόστερμαν), Λάιμερ (73' Άνταμς), Καμπλ (80' Χάλστενμπεργκ), Ανχελίνιο, Ενκουνκού, Όλμο, Σίλβα (63' Σομποσλάι)

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ