EUROPA LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Άιντραχτ 2-3: Οι Γερμανοί εκτροχίασαν το τρένο του Τσάβι

Ο Ραφαέλ Μπορέ της Άιντραχτ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Europa League 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Πέμπτη 14 Απριλίου 2022
Ο Ραφαέλ Μπορέ της Άιντραχτ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Europa League 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η Άιντραχτ επιβλήθηκε με 3-2 της Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου" με την υποστήριξη 30.000 φιλάθλων τους. Δύο γκολ ο Φίλιπ Κόστιτς κι ένα ο Ραφαέλ Μπορέ για τους Γερμανούς, που στα ημιτελικά του Europa League θα βρουν απέναντί τους τη Γουέστ Χαμ.

Η Άιντραχτ ήταν μία ομάδα μακριά από τις νίκες σε έξι σερί παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα μία ομάδα τρένο από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τσάβι. Το τελικό 3-2 στο "Καμπ Νόου" δεν ήταν για τους γηπεδούχους, αλλά για τους... υπεράριθμους φιλοξενούμενους, που πήραν μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Τα δύο γκολ του Φίλιπ Κόστιτς και το ένα του Ραφαέλ Μπορέ σφράγισαν το θρίαμβο των Γερμανών, μπροστά σε 30.000 φιλάθλους τους, έστω κι αν δεν είχαν όλοι εισιτήριο. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη Γουέστ Χαμ, με στόχο έναν ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις δεκαετίες.

Οι Γερμανοί κοίταξαν στα μάτια τους Καταλανούς από την πρώτη στιγμή και μόλις στο 4' κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Έρικ Γκαρθία. Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν αντιμετώπισε 4ο πέναλτι στα τελευταία 40 αγωνιστικά λεπτά και ο Φίλιπ Κόστιτς τον νίκησε για να γράψει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση και ιδίως με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (και σε μία φάση με τον Ρόναλντ Αραούχο) βρήκαν τις στιγμές που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στην ισοφάριση. Ο Τερ Στέγκεν δεν έμεινε αμέτοχος όμως, αφού χρειάστηκε κι αυτός να επέμβει σε κάποιες κόντρες των Γερμανών. Δεν τα κατάφερε στο 36ο λεπτό, όταν η αντίδρασή του ήταν κακή σε μακρινό σουτ του Ραφαέλ Μπορέ, με το οποίο έγινε το 2-0.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη έπειτα από το πρώτο γκολ, στο δεύτερο οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έμοιαζαν αποσβολωμένοι και θύμισαν την προ... Τσάβι εποχή. Οι αντεπιθέσεις των Γερμανών παρέμειναν απειλητικές και ο Τερ Στέγκεν απέτρεψε το 3-0.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε γεμάτο με ευτράπελα. Οι ultras των γηπεδούχων που κάθονταν πίσω από την εστία του Κέβιν Τραπ καθυστέρησαν 10 λεπτά να επιστρέψουν στις θέσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι επετρέπη στους Γερμανούς φιλάθλους χωρίς εισιτήριο να μπουν στο γήπεδο. Λίγο αργότερα, όταν ζήτησαν πέναλτι για χέρι, ο διαιτητής διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία και καθυστέρησε ο έλεγχος της φάσης.

Όλα αυτά λειτούργησαν εις βάρος της Μπαρτσελόνα, η οποία δέχθηκε και τρίτο γκολ από τον Κόστιτς σε μία ολιγωρία της άμυνας. Πλέον ήταν αργά, παρότι στο παιχνίδι είχαν περάσει οι Φρένκι ντε Γιονγκ, Ανταμά Τραορέ και Σερζίνιο Ντεστ. Οι Λουκ ντε Γιονγκ και Μέμφις Ντεπάι ήταν οι τελευταίες κινήσεις του τεχνικού της Μπαρτσελόνα, όμως ο Σέρχιο Μπουσκέτς ήταν αυτός που έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Η πρώτη από κοντά ακυρώθηκε μέσω VAR λόγω οφσάιντ, η δεύτερη στο 90+1' με ένα φανταστικό βολέ μέτρησε κανονικά.

Χρόνος δεν υπήρχε όμως, ακόμα κι αν ο διαιτητής κράτησε 9 λεπτά. Στο... 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ομπίτ Εντικά έκανε πέναλτι, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και ο Μέμφις Ντεπάι μείωσε σε 2-3. Σέντρα δεν έγινε όμως, αφού ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη κι η Άιντραχτ φράνει σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από τη σεζόν 1979-1980, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA (ηττήθηκε από την Γκλάντμπαχ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (62' Ντεστ), Αραούχο, Γκαρθία (70' Λ. Ντε Γιονγκ), Άλμπα, Γκάβι, Μπουσκέτς, Πέδρι (46' Φρ. Ντε Γιονγκ), Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (61' Τραορέ), Τόρες (80' Ντεπάι)

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τουρέ, Χιντερέγκερ, Εντικά, Κνάουφ (90+9' Τσάντλερ), Γιάκιτς, Ρόντε (80' Χρούστιτς), Κόστιτς, Λίντστρεμ (80' Χάουγκε), Μπορέ (90+9' Χασέμπε), Καμάντα

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ