EUROPA LEAGUE

Λιόν - Γουέστ Χαμ 0-3: Θρίαμβος στη Γαλλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League

Ο Κρεγκ Ντόουσον πανηγυρίζει γκολ του με την Γουέστ Χαμ κόντρα στην Λέστερ για την Premier League | 13 Φεβρουαρίου 2022
Ο Κρεγκ Ντόουσον πανηγυρίζει γκολ του με την Γουέστ Χαμ κόντρα στην Λέστερ για την Premier League | 13 Φεβρουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Γουέστ Χαμ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League χάρη στο θριαμβευτικό 3-0 στη Γαλλία κόντρα στη Λιόν και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Άιντραχτ.

Η Γουέστ Χαμ άφησε πίσω όσα έγιναν στο Λονδίνο και με μία σούπερ εμφάνιση διέλυσε με 3-0 τη Λιόν στο "Γκρουπάμα" για τα προημιτελικά του Europa League.

Σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, οι Άγγλοι προκρίθηκαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Άιντραχτ.

Όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο, μεταξύ 1ου και 2ου ημιχρόνου. Μέχρι τότε, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος (αν και οι Γάλλοι είχαν δοκάρι με τον Καρλ Τοκό Εκαμπί), με καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, οι οποίες αναζωπύρωσαν την ωραία αγωνιστική κόντρα που είχαν στην Αγγλία.

Στο 38ο λεπτό όλα άλλαξαν. Ο Κρεγκ Ντόσον έπειτα από κόρνερ άνοιξε το σκορ και λίγα λεπτά αργότερα ο Ντέκλαν Ράις με όμορφο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοοξενουμένων. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ένα λάθος των Γάλλων έδωσε την ευκαιρία στον Τζάροντ Μπόουεν να κάνει το 3-0 και να κλειδώσει την πρόκριση.

Η οπισθοχώρηση των "σφυριών" δεν είχε κάποιο θετικό αντίκρισμα για τη Λιόν. Οι παίκτες του Πέτερ Μπος είχαν ανούσια κατοχή, χωρίς να βρουν απειλητικές τελικές και περιορίστηκαν σε μια βαριά εντός έδρας ήττα.

ΛΙΟΝ: Πόλερσμπεκ, Γκουστό, Ντεναγέρ (89' Ρεν Αντελέντ), Λουκεμπά, Έμερσον, Φεβρ (46' Τετέ), Μέντες, Εντομπελέ (46' Πακετά), Τοκό Εκαμπί, Αουάρ (71' Μπαρκολά), Ντεμπελέ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ντόσον, Ντιοπ, Τζόνσον, Σούτσεκ, Ράις (90+1' Μπενραχμά), Μπόουεν, Λανσίνι (77' Νομπλ), Φορνάλς, Αντόνιο (84' Γιαρμόλενκο)

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ