LA LIGA

Ρεάλ - Έλτσε 2-2: Έσωσε ένα βαθμό στις καθυστερήσεις απέναντι στον μαγικό Μπογέ

Οι παίκτες της Έλτσε πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Έλτσε πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρεάλ για τη La Liga 2021-2022 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", Μαδρίτη | Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Έλτσε πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο κύπελλο και έφυγε με ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Ρεάλ μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", ενώ προηγήθηκε με δύο γκολ στο 76'.

Τρεις ημέρες πριν, η Ρεάλ υποτίμησε την Έλτσε και χρειάστηκε την παράταση για να την αποκλείσει στο κύπελλο. Την Κυριακή στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" έκανε το ίδιο λάθος, αλλά αυτήν τη φορά το πλήρωσε με δύο βαθμούς. Η ομάδα του Φρανθίσκο έφυγε με μία ιστορική ισοπαλία 2-2 από τη Μαδρίτη, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λούκας Μπογέ, ενώ θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη νίκη, αν οι γηπεδούχοι δεν σημείωναν δύο γκολ στο τέλος.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ πέτυχε ένα γκολ κι έβγαλε μια ασίστ για την Έλτσε, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τρία πέναλτι. Το πρώτο ήρθε στο 33', όταν διαιτητής και VAR αγνόησαν επιθετικό φάουλ του Τόνι Κρόος και καταλόγισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βινίσιους, όμως ο Καρίμ Μπενζεμά σούταρε άουτ.

Στο 42', σε μία σέντρα του Φιδέλ από αριστερά, ο Μπογέ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά κι έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους, που κλήθηκαν να διαχειριστούν αυτό το προβάδισμα απέναντι σε έναν πολύ πιεστικό αντίπαλο.

Οι "μερένγκες" κέρδισαν νέο πέναλτι στο 2ο ημίχρονο, σε ανατροπή του Εντέν Αζάρ, ωστόσο ο διαιτητής είδε τη φάση σε video και θεώρησε ότι ο Βέλγος άρχισε να πέφτει πριν από το μαρκάρισμα. Η Έλτσε πήρε ξανά τα πάνω της και εκμεταλλεύτηκε κενά στην άμυνα της Ρεάλ, με τον Μπογέ να δίνει ασίστ στον Πέρε Μίγια στο 76' κι ο Ισπανός να κάνει το 0-2.

Κάπου εκεί, ήρθε η στόφα των παικτών των "μερένγκες" να φέρει τα πάνω κάτω. Ένα νέο πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ τους, σε χέρι του Μίγια, έφερε τη μείωση του σκορ από τον Λούκα Μόντριτς. Η πίεση συνεχίστηκε και στις καθυστερήσεις ο Έντερ Μιλιτάο ισοφάρισε σε 2-2, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ