LA LIGA

Ατλέτικο - Βαλένθια 3-2: Επική ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

Οι παίκτες της Ατλέτικο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Βαλένθια για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ατλέτικο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Βαλένθια για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο αλλά με μία απίθανη ανατροπή στο 2ο μέρος και δύο γκολ στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη 3-2 επί της Βαλένθια για τη La Liga στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο".

Η Ατλέτικο προερχόταν από τρεις αγώνες χωρίς νίκη σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και ο αγώνας με τη Βαλένθια εγκυμονούσε κινδύνους λόγω της φόρμας των "νυχτερίδων". Οι πρωταθλητές Ισπανίας πήραν αψήφιστα τον αγώνα και παραλίγο να το πληρώσουν, αλλά με μία απίθανη ανατροπή και δύο γκολ στις καθυστερήσεις, έφτασαν στη νίκη με 3-2 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" για την 22η αγωνιστική της La Liga.

Η Ατλέτικο προερχόταν από την ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα, τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Supercopa από την Αθλέτικ και τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι "νυχτερίδες" δεν χαρίστηκαν σε αυτό το μπαράζ κακής ψυχολογίας και με δύο γκολ των Γιουνούς Μουσά και Ούγκο Ντούρο στο 1ο ημίχρονο έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Σε μία εβδομάδα που βγήκαν αρκετά δημοσιεύματα για κακό κλίμα και σχίσμα στα αποδυτήρια, οι "ροχιμπλάνκος" κατάφεραν να κρατηθούν όρθιοι και εξαπέλυσαν αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο ημίχρονο. Οι φωνές του Ντιέγκο Σιμεόνε έπιασαν τόπο, όπως και οι αλλαγές του. Ο Ματέους Κούνια πέρασε στον αγώνα στο 57' και μείωσε στο 64', ο Άνχελ Κορέα πέρασε στον αγώνα στο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ατλέτικο είχε ευκαιρίες στο 2ο μέρος (που περιελάμβανε και αρκετές αψιμαχίες και κίτρινες κάρτες, ακόμα και στους πάγκους) και δικαιούταν την ανατροπή. Τελικά αυτή ήρθε στο 90+3', με τους Κορέα και Κούνια να συνεργάζονται και τον Μάριο Ερμόσο να έχει ανέβει από την άμυνά του για να γίνει ήρωας του αγώνα.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ