SERIE A

Πατατράκ για Μίλαν, "γκέλα" για Ρόμα!

Πατατράκ για Μίλαν, "γκέλα" για Ρόμα!
Ροναλντίνιο-Μίλαν

"Μπαμ" στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο, με τη Μίλαν να χάνει εντός έδρας με 2-1 από τη Μπολόνια, και τη Ρόμα να μένει στο 1-1 με τη Νάπολι στο "Ολίμπικο" (vds)!

Θύμα έκπληξης έπεσε και η Ρόμα, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στο "Ολίμπικο" κόντρα στη Νάπολι, παρότι η αντίπαλό της αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 54ο λεπτό λόγω αποβολής του Σαντακρότσε.
Αντίθετα, η έτερη εκπρόσωπος της "αιώνιας πόλης", Λάτσιο, πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, καθώς πέρασε νικηφόρα με 4-1 από το "Σεντ'Ελία" κόντρα στην Κάλιαρι.

Άνετη νίκη για την Τορίνο με 3-0 απέναντι στη Λέτσε, ενώ η Κιέβο Βερόνα συνδίασε με ιδανικό τρόπο την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια, επικρατώντας με 2-1 της Ρετζίνα.

Εντός έδρας νίκες στην πρεμιέρα για τις Αταλάντα και Κατάνια, που επικράτησαν με το ίδιο σκορ, 1-0, των Σιένα και Τζένοα αντίστοιχα. Στο ντέρμπι της πρεμιέρας, τέλος, Φιορεντίνα και Γιουβέντους ήρθαν ισόπαλες 1-1 στη Φλωρεντία.

Έλαμψε ο Ροναλντίνιο, όχι η Μίλαν
Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη... Ο Ροναλντίνιο εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μίλαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (έχασε όλα τα φιλικά προετοιμασίας λόγω της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με την Εθνική Βραζιλίας), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία γνώρισε αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη Μπολόνια με 2-1.

Οι "ροσονέρι" θυμήθηκαν λοιπόν το περυσινό απογοητευτικό εντός έδρας πρόσωπό τους, ενώ στον αντίποδα, η Μπολόνια δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μετά από 3 χρόνια απουσίας. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτή την αναμέτρηση είναι πως είχε φύγει νικήτρια από το "Σαν Σίρο" (1-0) και στην αμέσως προηγούμενη επίσκεψή της, για τη σεζόν 2004-05.

Το σκορ για την ομάδα του Ντανιέλε Αριγκόνι άνοιξε στο 18', όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Μάρκο Ντι Βάιο, με τον νεοαποκτηθέντα από τη Τζένοα να νικάει με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή τον Αμπιάτι.

Ο Ροναλντίνιο ήταν "μέσα" σε όλες σχεδόν τις καλές στιγμές της Μίλαν στο ματς και στο 42' ήταν ο δημιουργός του τέρματος της ισοφάρισης. Μετά από πάσα του Πίρλο, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση αριστερά έξω από την περιοχή και έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον προωθημένο Αμπροζίνι να πηδάει ψηλότερα απ'όλους και να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αντονιόλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να κάνουν το 2-1 (ο Αντσελότι έκανε πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας τον Σεβτσένκο στο 46' στη θέση του Γιανκουλόφσκι και τον Πάτο στο 69' αντί του Ιντζάγκι), όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια και "τιμωρήθηκαν" στο 79'.

Ο Βαλιάνι εξαπέλυσε σουτ-φωτοβολίδα έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξί "παραθυράκι" του Αμπιάτι, και τη Μίλαν να ξεκινάει με το... αριστερό την προσπάθεια για κατάκτηση του σκουντέτο.

Ποδαρικό με το... αριστερό για τη Ρόμα
Μία εβδομάδα μετά την ήττα στα πέναλτι από την Ίντερ στον τελικό του Σούπερ Καπ, η Ρόμα δέχτηκε νέο "χτύπημα", ακόμα πιο επώδυνο αυτή τη φορά, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στο "Ολίμπικο" με 1-1 κόντρα στη Νάπολι.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί σεζόν που η ομάδα του Έντι Ρέζα φεύγει αήττητη από τη Ρώμη, καθώς πέρυσι το ματς είχε τελειώσει 4-4, σε ένα μία αναμέτρηση που είχε χαρακτηριστεί από όλους ως διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Όσο για τη φετινή τους κόντρα, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν από ένα "καλό" ημίχρονο.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι (Ρίισε και Μπαπτίστα έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα) είχε τα ηνία στο πρώτο μέρος και έφτασε στο γκολ στο 29' με τον Ακουιλάνι. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Νάπολι, με τον νεαρό Ιταλό μέσο να κάνει άψογο κοντρόλ με το στήθος και να πλασάρει τον εξερχόμενο Ιέτσο για να γράψει το 1-0.

Στο 54' οι "παρτενοπέι" έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σαντακρότσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως ένα λεπτό αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση, κάτι που δικαιούνταν με βάση το δυνατό τους ξεκίνημα στην επανάληψη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντένις έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Χάμσικ να παίρνει το "ριμπάουντ" και με ανάποδο ψαλίδι από κοντά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η είσοδος του Μενέζ στο ματς στο 64' έκανε ακόμα πιο επιθετικούς τους "τζαλορόσι", όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα ξεκινώντας με "γκέλα" το νέο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον ιστορικό πρόεδρο της Ρόμα, Φράνκο Σένσι, ο οποίος "έφυγε" πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ενώ η γυναίκα του, Μαρία, τοποθέτησε λουλούδια στην θέση που συνήθιζε να κάθεται ο σύζυγός της τα τελευταία 15 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της ομάδας.

Ισοπαλία στο "Αρτέμιο Φράνκι
Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 83' λόγω αποβολής του Φελίπε Μέλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Φιορεντίνα κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από τη Γιουβέντους (1-1), στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η "Γηραιά Κυρία" προηγήθηκε με τον Νέντβεντ στο 39', αλλά ένα λεπτό πριν από το φινάλε του αγώνα ο Τζιλαρντίνο με ωραία προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Θρίαμβος για τη Λάτσιο, μίλησαν οι... έδρες
Το σκορ της ημέρας στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο σημειώθηκε στο "Σεντ'Ελία", με την Λάτσιο να είναι καταιγιστική στη Σαρδηνία διαλύοντας με 4-1 την Κάλιαρι. Οι "ροσομπλού" του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (ντεμπούτο σε πάγκο ομάδας της Serie A) προηγήθηκαν στο 31' με τον Λαριβέι, όμως οι "λατσιάλι" έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα στο δεύτερο μέρος.

Ο νεοαποκτηθείς από τη Μπέρμιγχαμ, Μάουρο Ζάρατε, έκανε το 2-1 για την ομάδα του μέσα σε δέκα λεπτά (60', 70'), ενώ την... σκυτάλη πήραν οι Φότζα (74') και Πάντεφ (84'). Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λόπεζ στο 60'.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνου, η ομώνυμη ομάδα δεν συνάντησε πολύ μεγάλη αντίσταση από τη νεοφώτιστη Λέτσε, την οποία νίκησε με το "καθαρό" 3-0. Όλα κρίθηκαν μέσα σε τέσσερα λεπτά υπέρ της "γκρανάτα", με τον Ροζίνα να ανοίγει το σκορ στο 29' από το σημείο του πέναλτι και τον Ζανέτι να κάνει το 2-0 στο 33'.

Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο Ρολάντο Μπιάνκι (ντεμπούτο με τη φανέλα της Τορίνο) στο 75', με τους φιλοξενούμενους να αδικούνται πάντως από την έκταση του σκορ καθώς είχαν δύο δοκάρια.

Στο "Μπεντεγκόντι", η Κιέβο Βερόνα εξιλεώθηκε για τον αποκλεισμό της στο Κόπα Ιτάλια την περασμένη εβδομάδα από την ομάδα της τρίτης κατηγορίας, Πάντοβα, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ρετζίνα, στην επιστροφή της στη Serie A μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Οι Καλαβρέζοι "πάγωσαν" τους Βερονέζους στο 71' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κοράντι, όμως η ομάδα του Μπέπε Ιακίνι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη... Πέντε λεπτά αργότερα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Ρετζίνα, καθώς ισοφάρισε από την άσπρη βούλα με τον Μαρκολίνι, ενώ πανηγύρισε το πρώτο "τρίποντο" με γκολ του Ιταλιάνο στο 88'.

Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Λαντζέλα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων για αντιαθλητικό τάκλιν στον Βαλντές.

Στο "Ατλέτι Ατσούρι Ντ'Ιτάλια", η Αταλάντα πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Σιένα χάρη σε ένα γκολ-προϊόν ομαδικής προσπάθειας.

Ο Ντόνι έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Φερέιρα Πίντο, αυτός έκανε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, με τον Παντόιν να βρίσκεται αφύλακτος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας για να γράψει το τελικό σκορ. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές φάσεις στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες στο 86' λόγω αποβολής του Μακαρόνε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Κατάνια αξιοποίησε ιδανικά την έδρα της (εκεί μάζεψε τους 27 από τους 37 βαθμούς της πέρυσι), καθώς στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα επικράτησε με 1-0 της Τζένοα χάρη σε γκολ του Μασκάρα στο 61'.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ουντινέζε-Παλέρμο 3-1 (9', 33' Ντι Νατάλε, 70' Ίνλερ / 69' Μπρεσιάνο)

Σαμπντόρια-Ίντερ 1-1 (68' Ντελβέκιο / 34' Ιμπραχίμοβιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Σιένα 1-0 (15' Παντόιν)

Κάλιαρι-Λάτσιο 1-4 (31' Λαριβέι / 62' (πεν.), 71' Ζάρατε, 75' Φότζα, 84' Πάντεφ)

Κατάνια-Τζένοα 1-0 (61' Μασκάρα)

Κιέβο Βερόνα-Ρετζίνα 2-1 (76' (πεν.) Μαρκολίνι, 88' Ιταλιάνο / 72' (πεν.) Κοράντι)

Μίλαν-Μπολόνια 1-2 (41' Αμπροζίνι / 18' Ντι Βάιο, 79' Βαλιάνι)

Ρόμα-Νάπολι 1-1 (29' Ακουιλάνι / 55' Χάμσικ)

Τορίνο-Λέτσε 3-0 (29' (πεν.) Ροζίνα, 33' Ζανέτι, 74' Μπιάνκι)

Φιορεντίνα-Γιουβέντους 1-1 (89' Τζιλαρντίνο / 39' Νέντβεντ)

Μίλαν-Μπολόνια (1-2)





Ρόμα-Νάπολι (1-1)






























































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ