SERIE A

Ντέρμπι στο "Φράνκι", μάχη στη Γένοβα!

Ντέρμπι στο "Φράνκι", μάχη στη Γένοβα!
Τζιλαρντίνο-Ντελ Πιέρο

Η πρεμιέρα του Καμπιονάτο ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, με τα ντέρμπι Φιορεντίνα-Γιουβέντους και Σαμπντόρια-Γιουβέντους

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει η πρωταθλήτρια Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς φιλοξενείται στο "Λουίτζι Φεράρις" από τη Σαμπντόρια, ενώ στο "Αρτέμιο Φράνκι" έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ της Φιορεντίνα και της Γιουβέντους.
Η Μίλαν ξεκινά το πρωτάθλημα υποδεχόμενη τη νεοφώτιστη Μπολόνια, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το "ντέρμπι του ήλιου" μεταξύ της Ρόμα και της Νάπολι.

Αταλάντα-Σιένα

Αμφότερες οι ομάδες έχουν θέσει ως στόχο στο ξεκίνημα της σεζόν την παραμονή στη Serie A, και όπως είναι λογικό θα κυνηγήσουν το "τρίποντο" που τους δώσει ένεση ηθικού για τη συνέχεια. Η Αταλάντα έχασε σε σχέση με πέρυσι τους Λαντζέλα, Καροτσιέρι, Σ.Ιντζάγκι και Μουσλίμοβιτς, ενώ παρά την έντονη αντίδραση μεγάλης μερίδας οπαδών, ο Κριστιάν Βιέρι επέστρεψε στο Μπέργκαμο με τις "ευλογίες" της διοίκησης.

Στο πρώτο της παιχνίδι για το Κόπα Ιτάλια την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι επικράτησε με 2-1 της Μόντενα και συνεχίζει στον επόμενο γύρο. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται για το ματς της πρεμιέρας ο τιμωρημένος Ριβάλτα, καθώς και οι τραυματίες Τσέρτσι, Βιέρι, Μποναβεντούρα, Ντε Ασέντις, Σισέ και Ντεφέντι.

Στο αντίποδα, η Σιένα θα δώσει το παρών για πέμπτη συνεχή σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, όμως σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν δεν θα έχει στον πάγκο της τον "θαυματοποιό" Μάριο Μπερέτα. Νέος τεχνικός ανέλαβε αυτό το καλοκαίρι ο Μάρκο Τζαμπάολο, ο οποίος θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν άξιζε την τύχη που είχε στην Κάλιαρι πέρυσι, όταν και απομακρύνθηκε γρήγορα από την τεχνική ηγεσία.

Στην θερινή μεταγραφική περίοδο έφυγαν οι Μάνινγκερ και Λορία, όμως στον αντίποδα ήρθαν στην Τοσκάνη οι Τζανλούκα Κούρτσι και Εμανουέλε Καλάιο. Στο πρώτο της επίσημο ματς, για το θεσμό του Κυπέλλου, ήταν σαρωτική καθώς επικράτησε με 4-0 στο Αλμπινολέφε. Δεν υπολογίζονται για την πρεμιέρα οι τραυματίες Μπελμόντε και Φορεστιέρι.

Κάλιαρι-Λάτσιο

Η Κάλιαρι κατάφερε πέρυσι -χάρη στο εκπληκτικό ντεμαράζ που έκανε στο δεύτερο γύρο- να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να ανανεώσει την παραμονή της για μία ακόμα φορά στα μεγάλα σαλόνια, όμως φέτος θα έχει στο τιμόνι της αντί για τον Νταβίντε Μπαλαρντίνι τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε πάγκο ομάδας της Serie A.

Επιπλέον, η ομάδα της Σαρδηνίας παρουσιάζεται αποδυναμωμένη συγκριτικά με την περασμένη σεζόν καθώς αποχώρησαν οι Μάρκο Στοράρι και Πασκουάλε Φότζα, με τον διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας, Ρόμπερτ Ακουαφρέσκα, να αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των "ροσομπλού" προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το αρνητικό ενόψει της πρεμιέρας με τη Λάτσιο στο "Σεντ'Ελία", είναι πως ο Αλέγκρι δεν μπορεί να τον υπολογίζει καθώς είναι τραυματίας.

Να πάει και να μην... ξανάρθει η περυσινή σεζόν, θα εύχονται σίγουρα οι άνθρωποι της Λάτσιο, με την ομάδα να τερματίζει στην 12η θέση, να αποχωρεί από την Ευρώπη από το Δεκέμβρη και να αποκλείεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Απώλειες για την ομάδα της "αιώνιας πόλης" θεωρούνται η φυγή των Βαλόν Μπεχράμι (Γουέστ Χαμ) και Ρολάντο Μπιάνκι (Τορίνο), ενω από την άλλη πλευρά σημαντικές είναι οι προσθήκες των Καρίσο, Ζάρατε και Ματουζάλεμ. Στα αγωνιστικά, ο Ντέλιο Ρόσι δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτό το ματς στους τραυματίες Ρόκι (τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), Ντε Σιλβέστρι, Φιρμάνι, Ντελ Νέρο και Μεγκνί.

Κατάνια-Τζένοα

Τις δύο τελευταίες σεζόν, η Κατάνια χρειάστηκε να περιμένει και να καρδιοχτυπά μέχρι την τελευταία αγωνιστική, πριν εξασφαλίσει τελικά την παραμονή της, και όπως είναι λογικό ο στόχος του Βάλτερ Τζένγκα για φέτος (ανέλαβε πέρυσι, προς το τέλος της σεζόν) είναι η σωτηρία να έρθει πιο γρήγορα.

Η πρεμιέρα του φετινού Καμπιονάτο βρίσκει τους Σικελούς να υποδέχονται τη Τζένοα στο "Άντζελο Μασιμίνο", και φυσικά θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν στο μάξιμουμ την έδρα τους, εκεί που μάζεψαν τους 27 από τους 37 βαθμούς τους στο περυσινό Καμπιονάτο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έκτός μάχης έχουν τεθεί ο τραυματίας Σπινέζι και ο τιμωρημένος Μπαϊόκο.

Στην παρθενική της σεζόν στα μεγάλα σαλόνα μετά από 12 χρόνια απουσίας, η Τζένοα πραγματοποίησε πέρυσι μία εξαιρετική πορεία που την έφερε στην 10η θέση, ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν γερά μέσα στο... κόλπο της εξόδου στο Κύπελλο UEFA. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν θα έχει φέτος την... ασφάλεια που του παρείχε ο Μάρκο Μποριέλο με την εκτελεστική του δεινότητα (τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 τέρματα, επέστρεψε στη Μίλαν αυτό το καλοκαίρι), με τον Ρούμπεν Ολιβέρα να έχει το βαρύ φορτίο να τον αντικαταστήσει στη γραμμή κρούσης των "ροσομπλού".

Στο ρόστερ των Γενοβέζων ανήκει από αυτό το καλοκαίρι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με το ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ να αναφέρει πάντως πως δεν υπολογίζεται για την 11αδα στο ματς της πρεμιέρας με την Κατάνια. Στα αγωνιστικά, τραυματίας είναι ο Πάρο και τιμωρημένος ο Μιλανέτο.

Κιέβο-Ρετζίνα

H Serie B δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει την Κιέβο Βερόνα παραπάνω από μία σεζόν (υποβιβάστηκε τη σεζόν 2006-07 την τελευταία αγωνιστική), με τα "ιπτάμενα γαϊδούρια" να επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία, και τον Μπέπε Ιακίνι να διατηρεί τον κορμό της ανόδου με την πίστη ότι η ομάδα του δεν θα εμπλακεί σε περιπέτειες.

Αναμφίβολα το μεγάλο "όπλο" των Βερονέζων σε αυτό το πρωτάθλημα είναι ο Σέρτζιο Πελισιέ (22 γκολ σε 38 ματς πέρυσι και πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Serie A με 37 συνολιικά τέρματα), ενώ στις μεταγραφές ενισχύθηκε με τους Λαντζέλα (Αταλάντα) και Σορεντίνο (δανεικός από την ΑΕΚ).

Η σεζόν δεν άνοιξε πάντως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Κιέβο, καθώς αποκλείστηκε στο θεσμό του Κυπέλλου από την Πάντοβα (1-2), η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Το θετικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της πρεμιέρας.

Η Ρετζίνα ξεκινά κάθε χρόνο έχοντας πουλήσει τους καλύτερους παίκτες της και χωρίς να διαθέτει το πολύ μεγάλο αστέρι, όμως παρόλα αυτά έχει βρει το... μαγικό ραβδάκι που την κάνει "άτρωτη" στις δυσκολίες, αν αναλογιστεί κανείς πως θα συμμετάσχει φέτος για έβδομη σερί σεζόν στη Serie A.

Πάντως αυτό το καλοκαίρι, η ομάδα του Νέβιο Ορλάντι προχώρησε σε μία σημαντική προσθήκη, καθώς έφερε τον πολύπειρο φορ, Μπερνάντο Κοράντι (από τη Μάντσεστερ Σίτι), που αναμένεται να την βοηθήσει σημαντικά στη μάχη για την παραμονή. Για τον αγώνα της πρεμιέρας στο "Μπεντεγκόντι", λευκό είναι το απουσιολόγιο για τους φιλοξενούμενους.

Φιορεντίνα-Γιουβέντους

Φιορεντίνα και Γιουβέντους πήραν μεσοβδόμαδα το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του τρίτου προκριματικού γύρου απέναντι σε Σλάβια Πράγας και Αρτμέντια Μπρατισλάβας αντίστοιχα, και τώρα ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο "Αρτέμιο Φράνκι" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι τα πήγε περίφημα στο περασμένο πρωτάθλημα καθώς κατέκτησε την 4η θέση, αφήνοντας την Μίλαν έξω από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ φέτος εμφανίζεται ακόμα πιο ισχυρή, με την έλευση στο "Αρτέμιο Φράνκι" παικτών εγνωσμένης αξίας όπως οι Τζιλαρντίνο, Τζάουρι, Μέλο, Γιόβετιτς, Βάργκας, Αλμιρόν, αλλά και την ανανέωση συμβολαίου που έγινε στους Μούτου και Φρέι.

Πλήγμα για τους "βιόλα" ενόψει του μεγάλου ντέρμπι η απουσία του Άντριαν Μούτου (τραυματίας, δεν έπαιξε ούτε στον επαναληπτικό με την Σλάβια Πράγας), καθώς και των Γιόργκενσεν, Μοντολίβο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Σεμιόλι.

Στον αντίποδα, η Γιουβέντους κατέκτησε πέρυσι την 3η θέση, στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μετά τον εφιάλτη της Serie B, ενώ φέτος της έχει... ανοίξει η όρεξη για κάτι παραπάνω, έχοντας προσθέσει στο ρόστερ της τον Αμάουρι, αλλά και τους Πόουλσεν, Μέλμπεργκ, Τζοβίνκο, Μαρκίσιο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπολογίζονται για τους "μπιανκονέρι" ο τιμωρημένος Σισόκο, καθώς και οι τραυματίες Αντράδε, Ζανέτι, Κιελίνι, Ζεμπινά και Κνέζεβιτς.

Να σημειωθεί ότι στις περυσινές διπλές κόντρες των δύο ομάδων, η Φιορεντίνα πέρασε νικηφόρα με 3-2 από το Τορίνο, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την "κυρία" στη Φλωρεντία, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να νικήσει εντός έδρας τη Γιουβέντους για το πρωτάθλημα από το Δεκέμβριο του 1998.

Μίλαν-Μπολόνια

Η προσπάθεια της Μίλαν να διαγράψει την περυσινή αποκαρδιωτική σεζόν που την βρήκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ξεκινά αυτή την Κυριακή από το "Σαν Σίρο", καθώς υποδέχεται στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Καμπιονάτο τη νεοφώτιστη Μπολόνια

Η διοίκηση των Μιλανέζων "ταρακουνήθηκε" μετά την αποτυχία της ομάδας να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ (συμμετέχει φέτος στο Κύπελλο UEFA, μόλις για 4η φορά από το 1987 και μετά), και φρόντισε να "ενισχύσει" τον Κάρλο Αντσελότι φέρνοντας τον σούπερ σταρ Ροναλντίνιο, αλλά και τους Σεβτσένκο, Φλαμινί, Τζαμπρότα και Σεντέρος. Δεν υπολογίζονται για το ματς της πρεμιέρας οι τραυματίες Κακά και Μποριέλο, καθώς και ο τιμωρημένος Μπονέρα.

Η Μπολόνια κατέκτησε πέρυσι την δεύτερη θέση στη Serie B, γεγονός που της έδωσε το απευθείας εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, με τον Ντανιέλε Αριγκόνι να θέτει ως προτεραιότητα για φέτος την παρανομή. Τα πιο ηχηρά ονόματα που ήρθαν στο "Ρενάτο Νταλ'Άρα" αυτό το καλοκαίρι είναι οι Μάρκο Ντι Βάιο, Βόλπι και Κοέλιο, με τον Βαγγέλη Μόρα να λογίζεται πλέον ως βασικός στο κέντρο της άμυνας, στη δεύτερη μόλις σεζόν του με την ροσομπλού φανέλα.

Την τελευταία φορά που η Μπολόνια ταξίδεψε στο Μιλάνο (πριν τον υποβιβασμό της) επικράτησε με 1-0 τον Ιανουάριο του 2005, ωστόσο προηγουμένως μετρούσε πέντε σερί ήττες απέναντι στους "ροσονέρι". Στα αγωνιστικά, χωρίς προβλήματα ταξιδεύει στη Λομβαρδία η Μπολόνια.

Ρόμα-Νάπολι

Μετά από το περυσινό μεταξύ τους 4-4, που συνέθεσε αναμφίβολα το πιο "χορταστικό" ματς της σεζόν στην Ιταλία, όλοι περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία φέτος την πρεμιέρα του Καμπιονάτο, που βρίσκει αντιμέτωπους τις Ρόμα και Νάπολι στο "Ολίμπικο".

Η Ρόμα έδειξε πέρυσι τα... δόντια της, καθώς κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν το Κόπα Ιτάλια (πολυνίκης στο θεσμό), ενώ διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική το σκουντέτο, με τις καλοκαιρινές μεταγραφές των Μπαπτίστα, Μενέζ να ενισχούν σημαντικά τους "τζαλορόσι" στη γραμμή κρούσης.

Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχασε στα πέναλτι τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ, κόντρα στην Ίντερ στο "Μεάτσα" (2-2 η κανονική διάρκεια του αγώνα), με τους Ρωμαίους να μην καταφέρνουν να πάρουν το τρόπαιο για να το αφιερώσουν στον ιστορικό τους πρόεδρο, Φράνκο Σένσι, ο οποίος έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Δεν προλαβαίνουν να δώσουν το παρών στο ματς της πρεμιέρας οι τραυματίες Τότι και Ταντέι.

Απόλυτα πετυχημένη ήταν η περυσινή σεζόν για τη Νάπολι, καθώς στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά από έξι χρόνια απουσίας, η ομάδα του Έντι Ρέζα κατέλαβε την 8η θέση και κατάφερε μέσω του Ιντερτότο να πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.

Στον πρώτο γύρο δεν συνάντησε αντίσταση, ενώ τώρα καλείται να αποκλείσει τη Μπενφίκα για προκριθεί στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να είναι πιο δυνατή, με τους Ντένις και Μάτζο να έρχονται για να δώσουν πολύτιμες λύσεις, μαζί με τους υπάρχοντες σταρ Λαβέτσι και Χάμσικ.

Στα αγωνιστικά, νοκ-άουτ από πλευράς "παρτενοπέι" έχουν τεθεί ο τιμωρημένος Ντομίτσι και οι τραυματίες Μανίνι και Μπολιατσίνο.

Σαμπντόρια-Ίντερ

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς της πρεμιέρας θα λάβει χώρα το Σάββατο στο "Λουίτζι Φεράρις", με την δυνατή εντός έδρας Σαμπντόρια (πέρυσι έχασε μόνο από τις Μίλαν και Ρόμα) να υποδέχεται την πρωταθλήτρια των τριών τελευταίων ετών Ίντερ, στο ντεμπούτο του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο Βάλτερ Ματσάρι συνεχίζει και αυτή τη σεζόν από την άκρη του πάγκου των "μπλουτσερκιάτι", το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Αντόνιο Κασάνο, υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2013, ενώ στον τομέα των μεταγραφών ξεχώρισε αυτή του Τζόναθαν Μποτινέλι από τη Σαν Λορέντζο, που επιτεύχθηκε προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Δύο τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι, καθώς εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Μπελούτσι και Καστελάτσι.

Στον αντίποδα, η Ίντερ ξεκινά και φέτος το πρωτάθλημα από θέση ισχύος, έχοντας μάλιστα ενισχυθεί σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Και αυτό γιατί ο απόλυτας... άρχοντας στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι από αυτό το καλοκαίρι ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τους Μανσίνι και Μουντάρι (αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της Παρασκευής και η μεταγραφή του Κουαρέσμα από την Πόρτο) να αποτελούν τα μεταγραφικά "μπαμ" των Μιλανέζων στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Οι "νερατσούρι" ξεκίνησαν με το... δεξί τη νέα σεζόν καθώς κατέκτησαν το Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρόμα, ωστόσο θα παραταχθούν με πολλές ελλείψεις στη Γένοβα, καθώς στη λίστα των τραυματιών βρίσκονται τα ονόματα των Αντριάνο, Κίβου, Σάμουελ, Μπουρδίσο, Ρίβας, Ντακούρ και Βιεϊρά.

Τορίνο-Λέτσε

Αρνητική έκπληξη της περασμένης σεζόν η Τορίνο, η οποία παρότι ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες ακόμα και για έξοδο στο Κύπελλο UEFA, τελικά έφτασε στο σημείο να χρειάζεται βαθμούς προς το τέλος για να αποφύγει τον υποβιβασμό και να τερματίζει στο φινάλε στη 15η θέση. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Αλεσάντρο Ροζίνα και ο γκολκίπερ Ματέο Σερένι, έκαναν παράπονα για τον τρόπο που διοικείται η ομάδα, με τον προπονητή Τζάνι Ντε Μπιάζι να καλείται να επαναφέρει την αρμονία στην ομάδα μέσα από θετικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πλήγμα αποτελεί η αποχώρηση των Ρεκόμπα, Μότα, Κομότο, Γκρέλα και Μπελάνοβιτς, ενώ στον αντίποδα η "γκρανάτα" ποντάρει πολλά στον Ρολάντο Μπιάνκι, ο οποίος ελπίζει να θυμηθεί τον προπέρσινο καλό εαυτό του στη Ρετζίνα και να αποδείξει πως η περσινή απογοητευτική σεζόν με τη φανέλα των Μάντσεστερ Σίτι και Λάτσιο ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Η Τορίνο ξεκίνησε στο Κύπελλο με νίκη 2-1 επί της Μπρέσια, ενώ για τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στη Λέτσε δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Αμπάτε και Νατάλι.

Δύο χρόνια μετά τον υποβιβασμό της στη Serie B, η Λέτσε κατάφερε να επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι στην μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας το εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των πλέι-οφ για την άνοδο. Νέος τεχνικός στην ομάδα της Απουλίας, μετά την απομάκρυνση του Τζουζέπε Παπαντόπουλο, είναι ο Μάριο Μπερέτα, ο οποίος προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν στον πάγκο της Σιένα, με τους "τζαλορόσι" να μπαίνουν στην πρεμιέρα με το άγχος αλλά και το... θράσος του νεοφώτιστου. Μοναδική απώλεια είναι αυτή του τιμωρημένου Αρντίτο.

Ουντινέζε-Παλέρμο

Στο στάδιο "Φρίουλι", αναμετρώνται στην πρεμιέρα Ουντινέζε και Παλέρμο, δύο ομάδες που φιλοδοξούν στο τέλος της σεζόν να καταλάβουν θέσεις που θα τους οδηγήσουν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Ουντινέζε κατέλαβε πέρυσι την 7η θέση, που της έδωσε το τελευταίο απευθείας εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, με τον Πασκουάλε Μαρίνο να δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό σύνολο και να ευελπιστεί πως και φέτος η τριπλέτα Κουαλιαρέλα-Ντι Νατάλε-Φλόρο Φλόρες θα αποτελέσει τη δύναμη πυρός της ομάδας. Οι "ζέβρες" δεν ήταν πάντως ιδιαίτερα δραστήριες στις μεταγραφές, με σημαντικότερες προσθήκες να είναι αυτές των Τισόνε (Αταλάντα) και Κομότο (Τορίνο). Δεν υπολογίζονται για το ματς της πρεμιέρας οι Ζαπάτα και Φελίπε.

Στον αντίποδα, η Παλέρμο έχει βάλει ως στόχο αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι (τερμάτισε 11η), να πάρει δηλαδή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ώστε να ικανοποιήσει τους φίλους της αλλά και τον ιδιαίτερα απαιτητικό πρόεδρό της, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.

Σε σχέση πάντως με την περασμένη σεζόν, παρουσιάζεται αρκετά αποδυναμωμένη, καθώς δεν είναι πλέον κάτοικοι του "Ρέντσο Μπαρμπέρα" οι Αμάουρι (Γιουβέντους), Μπαρτσάλι και Τζακάρντο (Βόλφσμπουργκ), τρεις παίκτες που ήταν εκ των βασικών στελεχών των "ροζανέρι".

Στα αγωνιστικά, ο Στέφανο Κολαντουόνο δεν μπορεί να στηριχτεί στους τραυματίες Ντε Μέλο, Μπουντάν, Κασάνι, Καροτσιέρι και Φοντάνα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ουντινέζε-Παλέρμο (19.00)
Σαμπντόρια-Ίντερ (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Σιένα (16.00)
Κάλιαρι-Λάτσιο
Κατάνια-Τζένοα
Κιέβο Βερόνα-Ρετζίνα
Μίλαν-Μπολόνια
Ρόμα-Νάπολι
Τορίνο-Λέτσε
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (21.30)
































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ