STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-0

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-0
παοκ πανηγυρικο

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Ηρακλή (3-0) στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος. Εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου. Ξάνθη-Αστέρας T. 2-0

Ο Ηρακλής απογοήτευσε με την απόδοση του, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 43', καθώς ο Λάκης σταμάτησε με το χέρι την μπάλα στην περιοχή, σε σέντρα του Τσίνεγκε.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Λάκης (78' Γεωργιάδης), Μελίσσης, Σάλμον, Χαραλάμπους, Κνολ, Μπαϊάνο (83' Ορφανός), Σνάουτσνερ, Βαγγελής (74' Ηλιάδης).

Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Μαυρογενίδης, Ζμπόντσακ, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Πουρσανίδης (64' Σάντος Μπίνιο), Τσίνεγκε, Έμερσον, Μαρίνκοβιτς, Παπαδόπουλος (57' Μπένκο), Νικολόπουλος (81' Κομβολίδης).

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών) - Γ. Λιόλιος (Λάρισας)
Κίτρινες: Μπαλάφας (ΠΑΟΚ) - Νικολόπουλος, Ζμπόντσακ (Ηρακλής)
Με μια ματιά
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ενθουσιασμό την αναμέτρηση και απείλησε την εστία του Πάρντο μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν ο Μπαϊάνο επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πάρντο, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα η εξέδρα πήρε "φωτιά".

Ο Βαγγελής εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά και ο Μελίσσης με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του "Γηραιού" που μάζεψε την μπάλα απο τα δίχτυα του. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πόδια των γηπεδούχων απέκτησαν φτερά και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 10', όταν ο Σάλμον πήρε την μπάλα με το κεφάλι απο τον Μαλαγκένιο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Πάρντο μπλόκαρε την μπάλα.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έβγαινε στην επίθεση με όποιον τρόπο ήθελε, την ίδια ώρα που ο Ηρακλής προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση. Ο "Γηραιός" κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 21', όταν έγινε μπέρδεμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Έμερσον, όμως εκείνος δεν μπόρεσε να κάνει καλό σουτ και η ευκαιρία πήγε χαμένη.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο Ηρακλής βελτίωσε την απόδοση του και βγήκε στην επίθεση, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να έχουν χάσει την "μάχη" στην μεσαία γραμμή. Στο 32', οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Έμερσον έκανε κάθετη πάσα στον Νικολόπουλο, όμως εκείνος στην προσπάθεια του ν' αποφύγει τον Φερνάντες έφυγε πολύ πλάγια στην περιοχή και έδωσε την δυνατότητα στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να επιστρέψουν και να απομακρύνουν τελικά την μπάλα απο τα καρέ τους.

Έξι λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος επιχείρησε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 43' υπάρχει μια φάση όπου διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι (δικαίως) για πέναλτι, ο Τσίνεγκε προωθήθηκε απο τ' αριστερά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου ο Λάκης φάνηκε να την σταματάει με το χέρι, όμως ο Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όμως ο Σάλμον με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Ηρακλή.

Αιφνιδίασε ο ΠΑΟΚ

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο (με γκολ για τον ΠΑΟΚ). Στο 48' συνδυάστηκαν πολύ ωραία απο τα δεξιά οι Λάκης και Σάλμον, ο Ολλανδός γύρισε την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Βαγγελής με σουτ στην κίνηση την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Πάρντο.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε την ψυχολογία με το μέρος του, ενώ ο Ηρακλής έδειχνε χαμένος στον αγωνιστικό χώρο, αν και ήταν αναγκασμένος πλέον να παίξει πιο επιθετικά, καθώς βρισκόταν πίσω με δυο γκολ.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έβρισκαν πλέον χώρους για να κινηθούν με άνεση και στο 68' έφθασαν στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος. Ο Κωνσταντινίδης έκανε την σέντρα απο τ' αριστερά και ο Λάκης με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ηρακλής πλησίασε το γκολ όταν η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπίνιο μετά απο απομάκρυνση αμυντικού του ΠΑΟΚ, όμως ο Φερνάντες ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και δημιουργούσαν ευκαιρία όποτε ήθελαν, καθώς οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν ρίξει "λευκή πετσέτα" μετά το 3-0. Στο 75' ο Λάκης άγγιξε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όταν μπήκε απο τα δεξιά και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Ηρακλή.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Μαρίνκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε κάποιον παίκτη του Ηρακλή και κατέληξε ελάχιστα άουτ απο την εστία του Φερνάντες. Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη, οι παίκτες του Ηρακλή ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι, με χαρακτηριστική φάση το σκληρό μαρκάρισμα του Νικολόπουλου στον Μπαϊάνο (80'), με το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ να εκφράζει φόβους για κάταγμα.
Συνέντευξη Τύπου
Σάντος: "Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μεγαλώσει"

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα των δύο τεχνικών μετά τη λήξη του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σαφώς ικανοποιημένος ο Φερνάντο Σάντος του ΠΑΟΚ και πλήρως απογοητευμένος στην αντίπερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δουλεύαμε σκληρά στις προπονήσεις και περίμενα ότι αυτό θα ήταν καλό για αυτούς", επισήμανε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ να αναφέρθηκε στη συνέχεια στο αγωνιστικό κομμάτι λέγοντας: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το γρήγορο γκολ και δουλέψαμε καλά. Μερικές φορές περάσαμε την μπάλα μπροστά κι αυτό έκανε τον αγώνα να είναι περίεργος και να μην έχει ισορροπία. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να κρατάμε σωστά την μπάλα. Αν είχαμε τον έλεγχο της μπάλας θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Βάλαμε δύο γκολ και παίξαμε καλά και ήμασταν πιο δυνατοί από τον αντίπαλό μας».


"Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά"

Σε ερώτηση για το αν αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει κάποια πράγματα που ο ίδιος δεν θεωρούσε δεδομένα: "Το ελπίζω. Δεν ήμουν στεναχωρημένος με την ομάδα μου και ούτε είμαι τώρα. Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε για να έχουμε ηρεμία αλλά είμαστε ακόμη μακριά από αυτό που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε".


Για το τι ζήτησε από τους παίκτες του στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και παρουσιάστηκαν διαφορετικοί στην επανάληψη σε αντίθεση με ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο απάντησε: "Για 20΄ δεν είχαμε το έλεγχο της μπάλας κάτι που πρέπει να έχουμε και αυτό τους είπα γιατί δεν μπορούμε να τρέχουμε μόνο από εκεί και από εδώ αλλά με την μπάλα στην σωστή θέση".


"Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί"

Όσο για την επιλογή της αποστολής και για αυτούς που έπαιξαν ο κ. Σάντος τόνισε: "Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και όλοι είναι το ίδιο για μένα. Αυτός που είναι καλύτερα θα παίξει.
Είμαι ικανοποιημένος με όλους τους παίκτες όχι μόνο με αυτούς που ξεκίνησαν αλλά και αυτοί που πέρασαν με αλλαγές αλλά και με όλους τους άλλους που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν χωρίς κάποιος να πάει σπίτι του".



"Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι μεγάλος"

Για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας δήλωσε: "Αυτό που ζήσαμε ήταν φανταστικό κα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και θα πρέπει να κάνουμε για να τους ικανοποιούμε και θα προσπαθούμε για να το κάνουμε".


Όσο για το δικό του ντεμπούτο και το πόσο το 3-0 επί του Ηρακλή μπορεί να συμβάλλει στην άνοδο της ψυχολογίας της ομάδας του αλλά και του Λάκη τόνισε: "Αυτή η νίκη θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει όχι μόνο τον Φερνάντο ή τον Λάκη. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μεγαλώσει".


Για το αν πιστεύει ότι η δυναμική που δείχνει ο ΠΑΟΚ όπως και άλλες ομάδες μπορούν να αλλάξουν το σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Έχουμε ένα πλάνο. Ήταν ένα παιχνίδι όπου κερδίσαμε τρεις πόντους. έχουμε έναν δρόμο όπου μας περιμένουν καλά και κακά αλλά θα προσπαθούμε να κάνουμε έναν ΠΑΟΚ που θα κερδίζει όλους τους αγώνες".


Στην αναμονή για Μπαϊάνο

Σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Μπαϊάνο που αποχώρησε με το φορείο ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε: " Θα κάνει ακτινογραφία και ελπίζουμε να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του. Είναι κρίμα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα".


Γιοβάνοβιτς: "Να ντρεπόμαστε"

"Σίγουρα θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί κέρδισε και δίκαια και εύκολα στο σημερινό παιχνίδι", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον τεχνικό του Ηρακλή να πρόσθεσε με σκληρή γλώσσα για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του πως: " Δεν θα σχολιάσω την απόδοση της ομάδας μου στο σημερινό παιχνίδι γιατί δεν χρειάζεται σχολιασμό. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη για την ήττα και τον τρόπο που επιτεύχθηκε αυτή είναι η αλήθεια", και εξήγησε: "Όταν μια ομάδα παρουσιάζεται με αυτή την εικόνα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο προπονητής.
Δεν δικαιολογείται αυτή η παρουσία. Δεν είναι αυτή η εικόνα του Ηρακλή. Σίγουρα θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την εικόνα που παρουσιάσαμε στον αγωνιστικό χώρο το ξέρω και αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη".



"Μόνο προβληματισμός"

Σε ερώτηση γιατί το σύνολό του παρουσίασε αυτή την εικόνα απάντησε: " Το πιο περίεργο πράγμα ήταν ότι ήμασταν πάρα πολύ υπερόπτες. Ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι χωρίς να έχουμε την συμπεριφορά που έπρεπε και σε κανένα σημείο δεν δείξαμε την συμπεριφορά που έπρεπε ούτε αντιδράσαμε όπως έπρεπε όταν χάναμε. Για αυτό και η εμφάνιση μας μόνο προβληματισμό μπορεί να σκορπίσει και καμία ελπίδα. Μιλάω πάντα για μία γενική εικόνα που για μας ήταν πρωτοφανής".



Τα γρήγορα γκολ και η αντίδραση

Όσο για το τι θα άλλαζε αν άρχιζε και πάλι το παιχνίδι τόνισε: " Ξεκίνησα με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τους ποδοσφαιριστές μου να μην μου έδωσαν ποτέ την εικόνα ότι θα παρουσιαζόμασταν έτσι", ενώ όσον αφορά για το πόσο μπορεί να τους επηρέασαν τα δύο γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ σε κάθε ημίχρονο είπε: " Τα γρήγορα γκολ και στην αρχή του πρώτου και του δευτέρου σίγουρα δώσανε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Εμείς όμως θα έπρεπε να παλέψουμε το παιχνίδι κάτι που δεν το κάναμε και μετά το 2-0 ήμασταν μόνο παρών και δεν κάναμε καμία προσπάθεια για να παλέψουμε αξιοπρεπώς μέχρι τα τέλος κάτι που δεν δικαιολογείται".


Όσο για τη συνέχεια μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα από Εργοτέλη και ΠΑΟΚ είπε: " Σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν και σίγουρα επειδή είμαστε μια καινούρια ομάδα. Θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα αλλά σίγουρα σταδιακά με τον Ηρακλή να έχει καλούς ποδοσφαιριστές και υλικό", και κατέληξε: " Για την ήττα στο σημερινό παιχνίδι που με βαραίνει για την εμφάνιση κι επειδή ξέρω τους ποδοσφαιριστές αυτή η εικόνα δεν μπορεί να επαναληφθεί ξανά".
Όλα τα λεφτά...
H απόδοση του ΠΑΟΚ και η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση του Ηρακλή και το σκληρό μαρκάρισμα του Νικολόπουλου στον Μπαϊάνο.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ ΠΑΟΚ Μπαϊάνο
Πολύ καλό σουτ από τον Μπαϊάνο αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο.
6' Γκολ ΠΑΟΚ Μελίσσης
Ο Μελίσσης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαγγελή και έστειλε την μπάλα στη αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Πάρντο.
10' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σάλμον
Ο Σάλμον διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα στην αντεπίθεση, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν ανυσήχησε τον πορτιέρο του Ηρακλή που μπλόκαρε εύκολα.
11' Σουτ Ηρακλής Πουρσανίδης
Ο αμυντικός μέσος του γηραιού έκανε το μακρινό σουτ από τον αξόνα αλλά ο Φερνάντεζ ήταν στη σωστή θέση και τελείωσε με άνεση τη φάση.
20' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ πατάει καλύτερα στο γήπεδο και προσπαθεί να εκμεταλευθεί τα κενά του Ηρακλή στην άμυνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να ισοφαρίσουν ανεβάζοντας ρυθμό μετά την ψυχρολουσία από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων.
28' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
30' Σχόλιο
Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες στις μεταβιβάσεις.
39' Σχόλιο
Χωρίς την μεγάλη φάση συνεχίζεται το παιχνίδι
45' Έναρξη καθυστερήσεων
1 λεπτό καθυστερήσεις
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Γκολ ΠΑΟΚ Βαγγελής
Πολύ ωραία επιθετική ενέργεια από του παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Λάκη να δίνει στον Σάλμον με τακουνάκι στην δεξιά πλευρά, τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή, εκεί όπου ο Βαγγελής με μονοκόματο γυριστό έκανε το 2-0.
57' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μπένκο πήρε τη θέση του Παπαδόπουλου
60' Σχόλιο
Πολύ καλύτερος ο ΠΑΟΚ ψάχνει ακόμα ένα γκολ, ενώ ο Ηρακλής δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει...
64' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Μπίνιο (Τζορτζ Σάντος) στη θέση του Πουρσανίδη
67' Γκολ ΠΑΟΚ Λάκης
Ο Κωνσταντινίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λάκης ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0
74' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Ηλιάδης στη θέση του Βαγγελή.
75' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Λάκης
Ο Λάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επειχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
79' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Γεωργιάδης πήρε τη θέση του Λάκη
80' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Νικολόπουλος
81' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Κομβολίδης στη θέση του Νικολόπουλου
83' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Ορφανός στη θέση του τραυματία Μπαϊάνο
87' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ζμπόντσακ
90' Λήξη αγώνα










































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ