ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 2-0
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης

Δύο στα δύο για την Ξάνθη, μετά τη νίκη της με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια


Oι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Εμίλιο Φερέρα): Τούρινα, Ζουέλα, Κοντοδήμος, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Ρίκκα, Φλίσκας, Κιντάνα (89' Ντελγκάδο), Γκαρσία (74' Νούκε), Πόι (74' Ρατζίνσκι), Λαμπριάκος.

Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Συμεωνίδης, Καλί, Ψωμάς, Μασάδο, Λαζαρίδης, Μασάρα, Κανακούδης (74' Φλάβιο), Μάρτινς, Καρντόσο (74' Ντε Σόουζα), Φιλομένο (74' Τσέζαρεκ), Ιωάννου.

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Ζολώτας (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας, Κιντάνα (Ξάνθη), Κανακούδης, Καλί (Αστέρας Τρίπολης)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Σε ένα ματς μέτριο ποιοτικά, που διακρίθηκε περισσότερα από τις δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, η Ξάνθη νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League.

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για την ομάδα της Ξάνθης, που νίκησε χάρη στην απόδοση της στην επανάληψη, ενώ ο Αστέρας απογοήτευσε με την εμφάνισή του και γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα (προηγήθηκε αυτή εντός έδρας από τη Λάρισα με 1-0).

Οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο των Πηγαδίων, σίγουρα δεν πρέπει να ευχαριστήθηκαν από το θέαμα, που παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί, αλλά οι φάσεις που έγιναν μπρος στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Στην επανάληψη οι παίκτες της ακριτικής ομάδας, ενέτειναν την πίεση στα καρέ του Αστέρα και δικαιώθηκαν. Στο 67ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόι, τέρμα στο οποίο φέρει την ευθύνη ο πορτιέρο των νεοφώτιστων Συμεωνίδης. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Δύο λεπτά αργότερα (69'), με κεφαλιά ο Σταύρος Λαμπριάκος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Αστέρα, Πάουλο Κάμπος, άλλαξε τα πλάνα του, έριξε τρεις φρέσκους παίκτες στο γήπεδο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και τελικά πήραν τη νίκη, τη δεύτερη στη σειρά, κάνοντας το 2Χ2 στο φετινό πρωτάθλημα.

* Ο τραυματισμός του Αργεντινού Ντιέγκο Χέσους Κιντάνα δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

* Κόπηκαν 1.800 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 15.000 ευρώ.

Συνέντευξη Τύπου
Εμίλιο Φερέρα (Skoda Ξάνθη) "Ας παίζουμε χάλια και ας νικάμε. Παίξαμε με δύο πολύ καλές ομάδες και αν δείτε το σημερινό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι πετύχαμε μία νίκη επί μίας μεγάλης ομάδας. Θα ήθελα πάντως να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την κακή μας εμφάνιση".

Πάουλο Κάμπος (Αστέρας Τρίπολης): "Ευχαριστώ τους παίκτες μου. Παίξαμε πάρα πολύ καλά και έμεινα ικανοποιημένος. Τόσο όμως με την Λάρισα όσο και σήμερα φάνηκε ότι έχουμε ποιότητα αλλά θέλουμε δουλειά. Αξίζει πάντως αυτή η ομάδα να μείνει στην Super League".
Όλα τα λεφτά
Ο Μάουρο Πόι ήταν αυτός που "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης στο 67', αν και χρειάστηκε, βέβαια, τη... βοήθεια του τερματοφύλακα των νεοφώτιστων, Γιάννη Συμεωνίδη. Ο νεοφερμένος Αργεντινός επιθετικός, στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχει σημειώσει ισάριθμα τέρματα (ήταν ο σκόρερ στην εντός έδρας νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στην πρεμιέρα) και εξελίσσεται σε μία σημαντική μονάδα για την ομάδα της Θράκης.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το μικρό γήπεδο της Ξάνθης δεν γέμισε, ήταν μισοάδειο.
Το Live του αγώνα
Η 11άδα των γηπεδούχων Skoda Ξάνθη
(Εμίλιο Φερέρα): Τούρινα, Ζουέλα, Κωστούλας, Παπαδημητρίου, Κοντοδήμος, Φλίσκας, Ρίκκα, Γκαρσία, Κιντάνα, Πόι, Λαμπριάκος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Αστέρας Τρίπολης
(Πάουλο Κάμπος): Συμεωνίδης, Κάλι, Ψωμάς, Μασάδο, Λαζαρίδης, Μασάρα, Κανακούδης, Μάρτινς, Καρντόσο, Φιλομένο, Ιωάννου
1' Έναρξη αγώνα
Η αναμέτρηση αρχίζει με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα στην σέντρα.
4' Σουτ Skoda Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο επιθετικός της Ξάνθης ελίσσεται έξω από την περιοχή του Αστέρα, όμως ο Συμεωνίδης μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.
9' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Φλίσκας
9' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Κανακούδης
10' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο οποίος όμως δεν έχει καλό ρυθμό.
15' Σουτ Skoda Ξάνθη Ρίκκα
Η μπάλα στρώνεται στον Ρίκκα λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα, εκείνος πιάνει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
25' Σχόλιο
Οι δύο ομάδες αν και φτάνουν συχνά η μία στην περιοχή της άλλης, έχουν σοβαρό πρόβλημα στην τελική πάσα
29' Κεφαλιά Skoda Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο Κοντοδήμος σεντράρει από αριστερά, ο Λαμπριάκος σηκώνεται ψηλά μέσα στην περιοχή του Αστέρα, πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συμεωνίδη
36' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Ο Ιωάννου σουτάρει η μπάλα απελπιστικά άουτ.
37' Σχόλιο
Χωρίς την μεγάλη φάση συνεχίζεται το παιχνίδι
42' Κίτρινη κάρτα Skoda Ξάνθη Κιντάνα
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Δύο λεπτά θα είναι ο χρόνος των καθυστερήσεων
45' Κόρνερ Skoda Ξάνθη
Κόρνερ για την Ξάνθη
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Καλί
56' Σχόλιο
H Ξάνθη έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως σε αυτά τα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου μέρους, δεν έχει απειλήσει τον Συμεωνίδη
63' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στα Πηγάδια.
67' Γκολ Skoda Ξάνθη Πόι
Πολύ έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Πόι, ο οποίος στέλνει την μπάλα να σκάσει ακριβώς μπροστά από τον Συμεωνίδη και να περάσει κάτω από τα χέρια του για το 1-0.
69' Γκολ Skoda Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο Κιντάνα από δεξιά αποφεύγει το μαρκάρισμα του προσωπικού του αντιπάλου, σεντράρει και ο Λαμπριάκος που σηκώθηκε πιο ψηλά από τους αμυντικούς του Αστέρα, πιάνει την κεφαλιά για το 2-0.
70' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φιλόμενο
71' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Οι Φιλόμενο, Κανακούδης και Καρντόσο περνούν εκτός αγώνα. Στην θέση τους οι Τσέζαρεκ, Φλάβιο και Ντόντε
71' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Οι Ρατζίνσκι και Νούκε περνούν αντί των Πόι και Γκαρσία
81' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ιωάννου
Ο Ιωάννου σουτάρει από το ύψος του πέναλτι όμως ο Τούρινα μπλοκάρει εύκολα.
87' Σουτ Skoda Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο Ρατζίνσκι μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του Αστέρα, γυρίζει την μπάλα στον Λαμπριάκο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Συμεωνίδη
90' Αλλαγή παίκτη Skoda Ξάνθη
Εκτός αγώνα ο Κιντάνα, στην θέση του ο Ντελγκάδο
94' Λήξη αγώνα





























TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ