ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Έπαψαν να σκοράρουν οι μεσοεπιθετικοί και ο Δικέφαλος μένει άσφαιρος

Ο Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στη διάρκεια της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΠΑΟΚ | 21 Νοεμβρίου 2021
Ο Ζίβκοβιτς απογοητευμένος στη διάρκεια της αναμέτρησης Ατρόμητος - ΠΑΟΚ | 21 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί πως η δυσκολία στο σκοράρισμα που εμφανίζει ο ΠΑΟΚ στα δυο τελευταία παιχνίδια δεν αφορά μόνο τους Άκπομ και Σβιντέρσκι, παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή των φορ κρούσης του Δικεφάλου δεν είναι αυτή που όλοι θα περιμέναν.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα και όπως είναι λογικό στο πρώτο ηττήθηκε και στο χθεσινό έμεινε στη λευκή ισοπαλία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στην Σλοβακία τόνισε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο "εύκολο" γκολ δεν είναι θέμα μόνο των δυο φορ κρούσης αλλά ολόκληρης της ομάδας, που τόνισε ωστόσο ότι δημιουργεί ευκαιρίες.

"Δεν είναι θέμα μόνο των επιθετικών. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και δεν το έκαναν. Το ίδιο συνέβη και με τον Ατρόμητο και με την Κοπεγχάγη.

Και απέναντι στην Σλόβαν φτάσαμε με τους Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς κοντά στο να σκοράρουμε αλλά δεν το κάναμε. Είναι συνολικό το πρόβλημα. Δεν με απασχολεί μόνο για τους Σβιντέρσκι και Άκπομ" τόνισε ο προπονητής του Δικέφαλου.

Πολυφωνία στο γκολ αλλά πριν τη διακοπή

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν τα δυο παιχνίδια με Ατρόμητο και Σλόβαν ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε πολυφωνία στη συγκομιδή του στα γκολ έχοντας 14 διαφορετικούς σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει μέχρι τώρα 30 φορές στα επίσημα παιχνίδια και από αυτά τα 7 μόλις μόλις γκολ τα έχουν πετύχει οι φορ κρούσεις ( ο Άκπομ έχει τέσσερα γκολ, ο Σβιντέρσκι δύο και ο Ολιβέιρα πρόλαβε να σκοράρει μια φορά πριν τον τραυματισμό του).

Η πιο παραγωγική του γραμμή είναι αυτή των μεσοεπιθετικών που έχει πετύχει έντεκα γκολ με τους Ζίβκοβιτς (4), Μπίσεσβαρ(2), Μουργκ (2) Μίτριτσα (2) και Καντουρί (1).

Αποδοτικοί είναι και οι κεντρικοί χαφ του Δικεφάλου που έχουν στείλει 8 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με τον Κούρτιτς να έχει πετύχει 4 γκολ και τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Σβαμπ από 2.

Τέλος ο ΠΑΟΚ έχει πάρει και τέσσερα γκολ από τους αμυντικούς του με τον Σίντκλεϊ να σκοράρει δύο και τους Βιειρίνια και Μιχαηλίδη από μια φορά.

Σταμάτησαν να σκοράρουν οι μεσοεπιθετικοί, "χάθηκαν" οι φορ

Το γεγονός ότι λείπουν τα εύκολα γκολ από τον ΠΑΟΚ προβληματίζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που όμως δεν στέκεται στη μικρή συγκομιδή των δυο διαθέσιμων σέντερ φορ του αλλά στη γενικότερη επιθετική ικανότητα ολόκληρης της ομάδας του.

Ωστόσο φαίνεται πως ο Δικέφαλος δεν μπορεί να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην εκτελεστική δεινότητα των επιθετικών του όπως κάνουν οι άλλοι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και το πρόβλημα του γιγαντώνεται όταν δεν σκοράρουν και οι μεσοεπιθετικοί του όπως έγινε στα δυο προηγούμενα παιχνίδια σε Περιστέρι και Μπρατισλάβα.

Βάις: "Ο ΠΑΟΚ δεν βάζει πάνω από τρία γκολ"

Από την άλλη αυτός που φαίνεται να είναι μάλλον ευτυχής από τη δυσκολία του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ είναι ο Βλάντιμιρ Βάις. Ο προπονητής της Σλόβαν σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως ο Δικέφαλος δεν μπορεί να σκοράρει περισσότερα από 3 γκολ στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λίνκολν.

"Τα μαθηματικά είναι απλά, πρέπει να κερδίσουμε στην Κοπεγχάγη. Υποθέτω ότι ο ΠΑΟΚ εντός έδρας δεν μπορεί να κερδίσει με περισσότερα από τρία γκολ. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Η Κοπεγχάγη κέρδισε στη έδρα μας αλλά δεν ήταν τόσο κυρίαρχη. Όλα μπορούν να συμβούν, θα πάμε να ρισκάρουμε και να κερδίσουμε.

Ο ΠΑΟΚ παίζει εντός έδρας, αλλά πουθενά δεν γράφει ότι θα κερδίσει με 5-0 ή 6-0 την Λίνκολν" είπε ο 57χρονος τεχνικός και οι παίκτες του Δικεφάλου οφείλουν, αν θέλουν να προκριθούν να το διαψεύσουν.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ