STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟ-Ηρακλής 2-2

ΠΑΟ-Ηρακλής 2-2
παο ηρακλης για σωκρατη

Ο εορτάζων Σαλπιγγίδης έσωσε την παρτίδα στο τελικό 2-2 του ΟΑΚΑ με Ηρακλή. Παράπονα για διαιτησία εκατέρωθεν

Την τέταρτη ισοπαλία του τα τελευταία πέντε χρόνια πήρε ο Ηρακλής επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, "σηκώνοντας" για άλλη μια φορά το ρόπαλό του. Με δύο γκολ των Παπαζαχαρία (62'), Κίκο (64') και σύμμαχο την τύχη αλλά και την πολύ καλή απόδοση του Κοβαλέφσκι, οι "κυανόλευκοι" πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε στις καθυστερήσεις.
Οι "πράσινοι" εκτός από τα λάθη στην άμυνά τους έδειξαν και σημάδια κακής συμπεριφοράς στο τελείωμα των φάσεων κάτι που τελικά τους στοίχησε δύο πολύτιμους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι χωρίς καθαρό μυαλό δεν εκμεταλλεύθηκαν το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου χάρη στο γκολ του Μάντζιου (32') ενώ η ομάδα του Πεντράθα ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες (αποβολή Μπούρμπου, τραυματισμός Κατσαμπή).
Οι συνθέσεις των ομάδων


Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Νίλσον (70' Ρουκάβινα), Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Ιβανσιτς), Σιμάο, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (63' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος.

Ηρακλής (Ανχελ Πεντράθα):Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Παπαστεργιανός (82' Σαρακατσάνος), Γκαρσία (59 Μάρτος), Ντιέ, Κονέ, Μάρκες (86' Περπερίδης), Κίκο

Κίτρινες: Καραγκούνης, Ιβανσιτς, Ρουκάβινα (Παναθηναϊκός)/ Παπαστεριανός, Μπούρμπος (2), Μάρκες, Κοβαλέφσκι (Ηρακλής)

Κόκκινη: Μπούρμπος
Διαιτητής: Κωνσταντινέας Π. (Μεσσηνίας)

Με μια ματιά


Για πρώτη φορά μετά από 13 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Χενκ Τεν Κάτεν αποφάσισε να παρατάξει το ίδιο σχήμα σε πρόσωπα μετά από ένα προηγούμενο παιχνίδι. Ετσι ο Ολλανδός τεχνικός που είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης, δεν προχώρησε σε αλλαγές και επέμεινε στους ίδιους παίκτες στο βασικό σχήμα.

Νίλσον, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος στην άμυνα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο ως αμυντικά χαφ με την βοήθεια των Γκάμπριελ, Καραγκούνης στα άκρα και τον Σαλπιγγίδη ως δεύτερο επιθετικό. Μοναδικός προωθημένος και πάλι ο σκόρερ των δύο γκολ με την γερμανική ομάδα Βαγγέλης Μάντζιος.

Στην πλευρά των "κυανόλευκων" ο κ. Πεντράθα δεν είχε στην διάθεσή του, τους Μιχάλη Κωνσταντίνου και Ανέστη Αγρίτη. Για τον λόγο αυτό ο Ισπανός τεχνικός "έριξε" στην επίθεση τον Φρανσίσκο Γκονζάλες Κίκο, με τον Μάρκες να του δίνει βοήθεια από δεξιά.

Ο τεχνικός του "Γηραιού" είχε ενισχυμένη την αμυντική και μεσαία του γραμμή, με τον Ντιέ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και τους Γκαρσία, Κονέ να βοηθούν την "γραμμή κρούσης".

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι "πράσινοι" ανέλαβαν την επιθετική πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα δέκα λεπτά, με δύο σουτ του Γκάμπριελ (4', 10') και ένα του Σαλπιγγίδη (8') που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Οι φιλοξενούμενοι στο 6' απείλησαν σε ξαφνική αντεπίθεση όταν ο Μάρκες έκανε την σέντρα και ο Κίκο από κοντά δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας.

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι φιλοξενούμενοι απείλησανν για δεύτερη φορά όταν ο Μάρκες και πάλι έκανε την σέντρα και ο Κατσαμπής επιχείρησε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ. Η φάση αυτή αφύπνησε τους γηπεδούχους που πήραν και πάλι τα ηνία του ματς και πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στο γκολ.

Αυτό επιτεύχθει τελικά στο 32' όταν μετά την "συστημένη" σέντρα του Καραγκούνη, ο Μάντζιος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κοβαλέφκσι και ανάγκασε τους 25.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού να πανηγυρίσουν το 1-0.

Οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την κατοχή της μπάλας που είχαν στην συνέχεια του πρώτου μέρους αλλά και την καλή ψυχολογία και έχασαν δύο καλές στιγμές στο 40' με τον Γκάμπριελ που σούταρε και τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει και τον Μάντζιο με χαλαρό πλασέ να στέλνει την μπάλα άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα και για τον Σαλπιγγίδη που μετά την πάσα του Σίλβα σούταρε άουτ, από καλή θέση.

Στην επανάληψη, ο Χενκ Τεν Κάτε ξεκίνησε το ματς χωρίς τον τραυματία (είχε φανεί από μια φάση νωρίτερα) Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Αντρέας Ιβανσιτς να μπαίνει στην θέση του Βραζιλιάνου άσου.

Ολα άλλαξαν σε ένα δίλεπτο, όμως σε εικόνα και ψυχολογία των δύο αντιπάλων. Ο "Γηραιός' με γκολ των Παπαζαχαρία (62') και Κίκο (64') μετά από σοβαρά λάθη της άμυνας των γηπεδούχων πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τις καθυστερήσεις. Στο 62' ο Γιαννούλης απέφυγε τον Νίλσον έκανε την σέντρα και στην προσπάθεια να διώξει ο Σαριέγκι η μπάλα έφτασε στον Ελληνα μεσοεπιθετικό του "Γηραιού" που σούταρε και ο Βύντρα με προβολή άλλαξε την πορεία της μπάλας (μάλλον το έλεγχε ο Τζόρβας) για να γίνει το 1-1. Ο πλήρης αιφνιδιασμός έγινε αμέσως μετά την σέντρα των γηπεδούχων που οι παίκτες του Πεντράθα έκαναν το 1-2 μετά από λάθος συννενόηση Βύντρα και Τζόρβα, με τον Κίκο τελικό αποδέκτη να κάνει απλά το γκολ.

Οι αλλαγές του Χενκ Τεν Κάτε (Νίνης, Ρουκάβινα) βοήθησαν στην πίεση του αντιπάλου στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος των "πράσινων" που δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική σκέψη.

Στο 85' μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ίβανσιτς, και απόκρουση του Κοβαλέφσκι, ο Μάντζιος δεν μπορεί στην επαναφορά από κοντά να πλασάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, (89') μετά από την σέντρα του Ίβανσιτς ο Ρουκάβινα πρόλαβε τον Κατσαμπή και έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο αντίπαλος γκολκίπερ στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά στις καθυστερήσεις και ενώ ο "Γηραιός" έπαιζε με εννέα παίκτες (αποβολή Μπούρμπου) αφού τραυματίστηκε και ο Κατσαμπής και ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, ο εορτάζοντας Δημήτρης Σαλπιγγίδης με σουτ ύστερα από σέντρα του Νίνη νίκησε τον πολύ θετικό Κοβαλέφκσι και έγραψε το τελικό 2-2.

Συνέντευξη Τύπου


Χενκ Τεν Κάτε: " Πραγματικά χαρίσαμε την νίκη. Την δυνατότητα να κερδίσουμε. Θα πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας. Χαρίσαμε δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά. Είχαμε λάθος αμυντική αντίδραση του Νίλσον στο πρώτο γκολ και μετά η μπάλα χτύπησε στην συνέχεια στον Βύντρα αλλάζοντας πορεία. Μετά δεν σχολιάζω το δεύτερο γκολ. Αν χάνεις τόσες ευκαιρίες δεν αξίζει να πάρεις την νίκη.

(για τα πέναλτι...) Ναι, είδα κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει νόημα. Ισως κάποιος άλλος πρέπει να κάνει κάτι.. Εγώ ότι είχα να πω το είπα την προηγούμενη εβδομάδα.

(για αλλαγή Σίλβα) Είχε ένα μυικό πρόβλημα. Είχαμε τον έλεγχο του κέντρου δεν ήταν θέμα τακτικής. Ο Σαριέγκι πέρασε πιο μπροστά και το ίδιο ο Σιμάο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε κακή νοοτροπία και γι' αυτό χάσαμε το ματς. Πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέπτη. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που έγινε σήμερα. Δεν παίξαμε καλή άμυνα. Σε 2 λεπτά δεχθήκαμε ισάριθμα γκολ. Αυτή όμως η υπόθεση έχει τραβήξει πολύ. Ολοι κάνουν λάθη αλλά για την άμυνα και τον τερματοφύλακα είναι πάντα μοιραία. Πρέπει να επιστευθούμε τους παίκτες μας και να τους ενισχύσουμε έτσι. Να τους στηρίξουμε.

Από την άλλη μεριά αν αντιστρέψουμε τά πράγματα, υπήρξε πρόβλημα και στην επίθεση. Κάναμε ευκαιρίες και δεν σκοράραμε. 3-4 στο πρώτο μέρος και 4-5 στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ομαδική η δουλειά. Αν η επίθεση είχε σκοράρει θα είχε απελευθερωθεί η άμυνα. Εχει αντίκτυπο και σε άμυνα οι χαμένες ευκαιρίες της επίθεσης αφού ένιωθε πίεση, με την πάροδο του χρόνου





."

Ανχελ Πεντράθα: " Είμαι λυπημένος απ' ότι έγινε στο ματς. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους. Ακόμα όμως και μετά το 1-0 προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε. Αυτό κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο με το 4-2-3-1 και την αλλαγή που κάναμε, γίναμε καλύτεροι στο κέντρο. Αυτό είχε και αποτέλεσμα τα δύο γκολ.

Βέβαια από τους διακριθέντες μας ήταν και ο Κοβαλιέφσκι που απέδειξε ότι δεχθήκαμε πίεση αρκετά από τον αντίπαλο μας. Στο ματς χάσαμε και τον Μπούρμπος με αποβολή και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Μια κάρτα (δεύτερη κίτρινη) που δεν ξέρω πως βγήκε. Στις καθυστερήσεις παίζαμε με εννέα αφού και ο Κατσαμπής τραυματίστηκε.

Κερδίσαμε ένα βαθμό από τον Παναθηναϊκό, αν είχαμε όμως ακόμα και τους άλλους δύο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Ηρθαμε ως τελευταίοι και αποδείξαμε ότι δεν αξίζαμε να είμαστε στην θέση αυτή. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παιδιών στο ματς. Σκεφτήκαμε να κάνουμε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο και τελικά ρισκάραμε, την κάναμε στο δέύτερο ημίχρονο και τελικά μας βοήθησε



"

Γιώργος Καραγκούνης: " Μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι. Δεν το κάναμε και το πληρώσαμε. Ο διαιτητής έκοβε συνεχώς το ρυθμό και αυτό είναι ότι χειρότερο για την ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Εξι παιχνίδια έχουμε παίξει, δεν ξέρω τι θα γίνει με την κατάσταση με τα πέναλτι. Φταίει όλη η ομάδα, όχι μόνο η άμυνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και το 1-0 νίκη δίνει. Καλό είναι να κυνηγάς γκολ αλλά δεν πρέπει να το εκβιάζεις κιόλας όταν βλέπεις ότι χάνεις ευκαιρίες."

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: " Δεν έχουμε το χρόνο να ψάξουμε να βρούμε τι έφταιξε. Πρέπει να απαντήσουμε με νίκη. Το ματς είχε απρόσμενη εξέλιξη αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση".

Σωτήρης Νίνης: " Να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και να βρούμε τι έφταιξε. Πικράναμε τον κόσμο αλλά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι".

Μίκαελ Νίλσον: " Όπως και με τη Βέρντερ Βρέμης αγωνιστήκαμε καλά αλλά κάποια λάθη μας κόστισαν. Στο πρώτο γκολ φταίω εγώ. Ο αντίπαλος σκόραρε με ελάχιστες ευκαιρίες ενώ εμείς βάλαμε μόλις δύο γκολ με δεκαπέντε".





Όλα τα λεφτά...
Το δίλεπτο "φωτιά" των παικτών του Ηρακλή που έκαναν την μεγάλη ανατροπή...αλλά και το δώρο του εορτάζοντα Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα αμυντικά λάθη των "πράσινων" που στοίχισαν και πάλι... αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων. Ακόμα την διαιτησία του κ. Κωσνταντινέα που ίσως δεν έδωσε μια από όλες τις φάσεις που διαμαρτύρονται για πέναλτι οι "πράσινοι".
Τα βίντεο του αγώνα
---------------
To Live του αγώνα...
---------------



















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ