ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάνω από όλα πίστη

Πάνω από όλα πίστη
lemonsinentc

Με προβλήματα, σκέψεις, αλλά και… πάθος, ετοιμάζονται στον Πειραιά για το μεγάλο ντέρμπι. Λεμονής: ''Δεν απαντάμε σε προκλήσεις''. Ανησυχία στο Λιμάνι και για Ζούλιο Σέζαρ

Κι όπως ξέρετε, ένας αγώνας των δυο "αιωνίων", κρύβει ένα σωρό μυστικά, έχει διάφορα ποδοσφαιρικά στοιχεία, που μπορεί να εμφανιστούν, εκεί που κανείς δεν τα περιμένει.
Ο Τάκης Λεμονής σε δηλώσεις του πριν την προπόνηση ανφερόμενος στην περιβόητη φράση του Τζίγγερ, δεν θέλησε να απαντήσει τονίζοντας: "Αυτό που κοιτάμε πάρα πολύ εμείς είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γι 'αυτό το ματς. Σίγουρα δεν έχουμε και τον χρόνο ούτε και τη διάθεση να ασχοληθούμε με το τί δηλώνουν οι αντίπαλοί μας.

Πιστεύω ότι γενικά στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα βλέπουμε λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα και με μεγαλύτερη χιουμοριστική διάθεση. Εμείς όμως οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και μόνο. Δε μπορούμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο.

Το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδο. Το πώς αντιδρουμε εμείς σε τέτοιες καταστάσεις είναι ένα θέμα που αφορά μόνο εμάς και τους ποδοσφαιριστές μας. Νομίζω, ειλικρινά το λέω αυτό, δεν έχουμε να πούμε οτιδήποτε άλλο που να αφορά τους αντιπάλους μας, όχι μόνο τον Παναθηναϊκό. Εμείς ξέρουμε ένα πράγμα, ότι την Κυριακή έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι ένα κλασικό ελληνικό ντέρμπι, και οφείλουμε να πάμε προετοιμασμένοι σ' αυτό το παιχνίδι.

Είμαστε σίγουροι από τη δική μας πλευρά ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και οπωσδήποτε ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας. Θα πρέπει να μας συμπαρασταθεί με τον τρόπο που ξέρει και πιστεύω με έναν πολύ άψογο τρόπο όπως έχει δείξει σε όλα τα ματς φετος για να μπορέσουμε να κερδισουμε τον αντίπαλό μας".







Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων ξέρει πολύ καλά από τέτοια ντέρμπι, αφού έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ουκ ολίγες φορές τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής και αναφορικά για τα παιχνίδια ανάμεσα στους αιωνίους τόνισε: "Νομίζω είναι τα ωραιότερα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι γεγονός αυτό. Σε όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι.

Είναι από τα παιχνίδια που αντιλαμβάνεστε ότι εξιτάρουν τους παίκτες, τον κόσμο και τους πάντες. Ολοι ασχολούνται μ' αυτό το ματς. Και οι δύο πλευρές οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα σε αθλητικά πλαίσια για να δει και ο κόσμος ότι πραγματικά αυτές οι δύο ομάδες είναι ξεχωριστές".



Για τις απουσίες του Στολτίδη και του Λεντέσμα και αν τελικά θα αγωνιστούν στο ντέρμπι ο Τάκης Λεμονής πρόσθεσε: "Θα δούμε. 'Εχουμε δύο μέρες μπροστά μας ακόμα. Κατά κάποιο τρόπο η συμμετοχής τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Θα εξαντλήσουμε ότι περιθώρια έχουμε αλλά από την άλλη έχουμε δείξει ότι παρ' όλα τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει αντιδράμε πάρα πολύ σωστά και οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα".

Όταν ρωτήθηκε ποιος από τους δύο (Στολτίδης-Λεντέσμα) έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί, ο Έλληνας τεχνικός είπε: "Θα δούμε. 'Εχουμε δύο μέρες μπροστά μας ακόμα. Κατά κάποιο τρόπο η συμμετοχής τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Θα εξαντλήσουμε ότι περιθώρια έχουμε αλλά από την άλλη έχουμε δείξει ότι παρ' όλα τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει αντιδράμε πάρα πολύ σωστά και οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα".

Ερωτηθείς για το αν θα αλλάξουν τα σχέδια λόγω των τραυματισμών, ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε: "'Ενα πράγμα που δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα είναι η φιλοσοφία μας. Δηλαδή, θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα καθορίσει το ματς. Θέλουμε να τρέξουμε, να πιέσουμε και εν πάση περιπτώσει να κερδίσουμε το παιχνίδι. 'Ισως ο τρόπος παιχνιδιού σε κάποιες θέσεις διαφοροποιηθεί αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα αλλάξουμε και πάρα πολλά πράγματα από το παιχνίδι που παίζουμε ως τώρα".

Κοβάτσεβιτς: "Θα μπούμε για την νίκη..."

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς μετά την παραλαβή του βραβείου του MVP της 15ης αγωνιστικής, από τον Τάσο Μητρόπουλο, μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι: "Είμαστε επαγγελματίες και πάντα προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πάντα περιμένουμε με αγωνία κάθε παιχνίδι και μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό.

Τώρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι καθώς αντίπαλός μας είναι ο Παναθηναϊκός. Και σ' αυτό όπως και στα υπόλοιπα θα μπούμε για να κερδίσουμε".



Μπορεί να διανυεί το 34 έτος της ηλικίας του, όμως ο Σέρβος επιθετικός είναι υπόδειγμα επαγγελματία και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του: "Ελπίζω να συνεχίσω να σκοράρω. Πάνω απ' όλα με ενδιαφέρει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κερδίζει και να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα. Αν και είμαι 34 ετών έχω περιθώρια βελτίωσης και δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου".

Στο μεγάλο λιμάνι λοιπόν, κρατούν μια στάση αναμονής και προσμένουν να έρθει η ώρα που θα αντιμετωπίσουν το "τριφύλλι". Έχει καιρό ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον "αιώνιο" αντίπαλό του, αφού πέρυσι ηττήθηκε και στις δυο αναμετρήσεις. Βέβαια, αν παίρνεις τον τίτλο, δεν θυμάσαι τι έκανες σε ένα ματς!

Έλα όμως, που ο συγκεκριμένος αγώνας, ίσως να είναι και…βαρόμετρο. Βλέπετε, στην λεωφόρο ήρθαν ισόπαλες οι δυο ομάδες και ίσως κριθούν πολλά, από το τι θα γίνει στο Καραϊσκάκη, αν αναλογιστούμε και το ότι η τρίτη της …παρέας, η ΑΕΚ, δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της. ‘Όλα είναι ανοιχτά, ειδικά όταν μιλάμε για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αν μη τι άλλο όμως, στο λιμάνι, θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό και την έδρα τους…

Τι γίνεται στο κέντρο;


Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο , ο Τάκης Λεμονής ίσως θελήσει να βάλει κι ένα κουτί ασπιρίνες στην τσέπη του, αυτός θα είναι για τις απουσίες των Στολτίδη και Λεντέσμα. Το κακό είναι ότι και οι δύο, ούτε στην προπόνηση της Παρασκευής (11/1) κατάφεραν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και πολύ δύσκολα θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για το μεγάλο ντέρμπι.

Πάντως τόσο το τεχνικό όσο και το ιατρικό τιμ θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες, για να μπει έστω ένας εκ των Στολτίδη και Λεντέσμα στην αποστολή.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στο κέντρο και να κυριαρχήσει εκεί. Με τους δυο αυτούς, ο Ολυμπιακός δεν θα ‘χε πρόβλημα, ίσως να μην έχει και τώρα, μα δε γίνεται να μην αναφέρουμε τις απώλειες.

Οι Τζόρτζεβιτς, Τοροσίδης και ένας εκ των Μενδρινού ή Κατσικογιάννη θα αναλάβουν να κινηθούν στην μεσαία γραμμή. Αυτό είναι ένας πρώτο πλάνο του προπονητή, με όλους τους άλλους να είναι γνωστοί. Στο…βάθος των σκέψεων, υπήρχε και είσοδος του Σέζαρ στην ενδεκάδα, μήπως και μετατοπιστεί ο Άντζας, ίσως αυτό όμως να γίνει στην πορεία του παιχνιδιού.

Υπάρχουν ώρες μπόλικες, μέχρι να αποφασίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Αυτό που έχει ζητήσει ο Λεμονής, είναι πάθος, πίστη και καρδιά. Γιατί θα πρέπει να τα έχουν αυτά τα στοιχεία; Θα καταλάβετε πιο κάτω. Εμείς απλά θα προσθέσουμε, άλλο ένα: Την υπομονή…

Φόβοι και για Σέζαρ

Σαν να μην έφταναν τα μέχρι τώρα προβλήματα των τραυματισμών, για τον Τάκη Λεμονή, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα καθώς ο Ζούλιο Σέζαρ, ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό προσαγωγό, γι' αυτό το λόγο ακολούθησε θεραπεία και το Σάββατο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του.

Κατά τα άλλα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν την Παρασκευή στις 17:00, με τους Λεντέσμα, Ντομί και Νε να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο Στολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Σ' ότι αφορά τον Μπελούτσι, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας και στη συνέχεια το ατομικό του πρόγραμμα στο γήπεδο.

Η προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι ολοκληρώνεται για τους ερυθρολεύκους με την προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο (12/1) στις 18:00.

Η τακτική...


Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό, περιμένουν ένα «πονηρό» παιχνίδι. Οι «πράσινοι» σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα κινηθούν στο χορτάρι, όπως περίπου αγωνίστηκαν και στο Βιθέντε Καλντερόν εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θα περιμένουν δηλαδή, για να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό στην κόντρα. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, είναι και ο αγαπημένος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λίγκ. Τώρα όμως, ο κόσμος θα απαιτεί πίεση, έλεγχο του αγώνα και κυριαρχία, μιας και η ομάδα θα παίζει στην έδρα της. Η τακτική του Λεμονή, λογικά θα στηριχθεί στα πλάγια, αφού δύσκολα θα ‘ρθει μια καλή κάθετη πάσα από τον άξονα.

Ο Λουα Λουα με τον Γκαλέτι, αναμένεται να είναι οι δυο «πυρήνες» των «ερυθρόλευκων». Να είστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά, αυτό περιμένει και ο Πεσέιρο άλλωστε , μόνο που στον Πειραιά θα το κάνουν για να πάρουν την πρώτη μπάλα και όχι για να «φάνε» αιφνιδιασμό.

Περί… φακέλου


Ο Σωκράτης Κόκκαλης, λογικά θα μιλήσει στην ομάδα. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε θα περάσει κάποια στιγμή από τους «ερυθρόλευκους» για να πει τα…δικά του. Λογικά θα κάνει και την κλασσική κίνηση με τον φάκελο, που θα ανοίξει σε περίπτωση νίκης.

Βλέπετε, στον Ολυμπιακό, έχουν διαχωρίσει τις δυο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, τούτες τις ώρες, είναι σα να μην υπάρχει πουθενά το ματς κυπέλλου και άπαντες, κοιτάζουν το πώς θα γίνει να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί στο πρωτάθλημα.



















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ