ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ας έρθουν να μας κερδίσουν"

"Ας έρθουν να μας κερδίσουν"
οπαδοί Θρύλου

Ο Τάκης Λεμονής ήταν ξεκάθαρος στους παίκτες του: "Ας έρθουν να μας κερδίσουν". "Παίζεται" μία θέση

" Σίγουρα σε ένα ντέρμπι μετράει πάρα πολύ το κομμάτι της τακτικής, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι και το πώς προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για τέτοια ματς. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους δηλώσεις κάνουν πιο εύκολο το έργο του προπονητή σε αυτόν τον τομέα. Εμείς δεν έχουμε να απαντήσουμε ή να αποδείξουμε τίποτα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε στο γήπεδο και αν οποιαδήποτε ομάδα θεωρεί ότι μπορεί να μας κερδίσει στο γήπεδό μας, ας έρθει να το κάνει. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και ο μεγάλος μας αντίπαλος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μέσα στο Καραϊσκάκη εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε τα παιχνίδια", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

"Παίζεται" μία θέση

Στην προπόνηση της Πέμπτης (10/1), η οποία άρχισε λίγο μετά τις 17:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ραούλ Μπράβο, ενώ οι Ντομί, Λεντέσμα και Νε ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο Στολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο. Ο Παπαδόπουλος ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Μπελούτσι ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο.

Ο Τάκης Λεμονής δείχνει να έχει κατασταλάξει στους 10 από τους 11 παίκτες για το αρχικό σχήμα (σε σύστημα 4-3-3). Αυτοί είναι οι Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς. Μία θέση "παίζεται" στο αρχικό σχήμα ανάμεσα σε Μενδρινό και Κατσικογιάννη, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα, καθώς δοκιμάστηκε στο οικογενειακό διπλό (ο Κατσικογιάννης "άλλαξε" τον Μενδρινό στην πορεία). Είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν υπολογίζονται για τον αγώνα οι Στολτίδης και Λεντέσμα, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη της προπόνησης, ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε στους παίκτες του βίντεο και ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές κάποια πράγματα που αφορούν τον τομέα της τακτικής, ενώ τους επισήμανε και τι πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι του αντιπάλου, ώστε να βγουν νικητές.

Την Παρασκευή (11/1), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 17:00 και η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους του Τύπου. Πριν από την προπόνηση και πιο συγκεκριμένα στις 16:30 θα κάνει δηλώσεις ο Τάκης Λεμονής, ενώ λίγο νωρίτερα (16:15) θα γίνει η βράβευση του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της περασμένης αγωνιστικής (15ης).

*Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Μπεσικτάς ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, Ζούλιο Σέζαρ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2009.

Η απάντηση μέσα στο γήπεδο
Ο... ευσεβής πόθος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προέδρου της Super League, όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, δεν πέρασε απαρατήρητος στον Ολυμπιακό, ούτε έμεινε ασχολίαστος. Οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου, όμως, ενήργησαν ώριμα και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε απάντηση μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να δυναμιτίσουν το κλίμα εν όψει του ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (13/1, 19:00) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (οι διευκρινιστικές δηλώσεις δεν... πείθουν), αλλά στο μεγάλο λιμάνι κοιτάνε την ομάδα τους και πώς ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πανέτοιμος στο Φάληρο προκειμένου να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Έτσι, στον Πειραιά θεωρούν πως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ευνοεί το σύλλογο, γι' αυτό και δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είναι αποφασισμένοι για τη νίκη (μετά το τελευταίο συμβάν η θέληση για το "τρίποντο" είναι ακόμα περισσότερη) και θέλουν να "απαντήσουν" στις πράσινες προκλήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση, που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φιλάθλους του πρωταθλητή Ελλάδας. Γι' αυτό, όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι συσπειρωμένοι...

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα είναι φυσικά κατάμεστο και άπαντες στον Ολυμπιακό ανυπομονούν για τη σέντρα της αναμέτρησης. Πάντως, οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι θα δώσουν το "παρών" στο φαληρικό γήπεδο, πρέπει να προστατέψουν το σύλλογο και να δημιουργήσουν μία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Χωρίς... παρατράγουδα, δίχως κανένα μελανό σημείο. Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και οι φίλοι του πρωταθλητή να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, έχοντας κόσμια συμπεριφορά.

Ασέβεια στην ιστορία του Ολυμπιακού
Όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να υποβαθμίσουν το γεγονός, η ουσία είναι πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος της Super League δεν σεβάστηκε τη μεγαλειώδη ιστορία του Ολυμπιακού και τον πολυπληθή κόσμο του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να "ντοπάρεις" ψυχολογικά τους παίκτες σου, αλλά όχι με υβρεολόγιο. Και πάνω από όλα, χωρίς να θίγεις ένα σύλλογο που έχει φιλάθλους σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στην Ελλάδα, με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα.

Στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, στην προπόνηση της Πέμπτης (10/1), συζητήθηκε έντονα η... προτροπή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τα σχόλια ήταν αρκετά, αλλά άπαντες συμφώνησαν πως έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν ποιος είναι ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο. Και η ευκαιρία αυτή είναι... διπλή. Μέσα σε τέσσερις μέρες, υπάρχουν δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και οι ερυθρόλευκοι (τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι άνθρωποι που στελεχώνουν το τεχνικό επιτελείο της ομάδας) θέλουν το απόλυτο. Δύο νίκες... Για τον Ολυμπιακό, τη διοίκηση, τους εαυτούς τους και φυσικά τους φιλάθλους της πειραϊκής ομάδας.























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ