ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάντος:"Δεν κρίνεται ο τίτλος"

Πάντος:"Δεν κρίνεται ο τίτλος"
πάντος

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή δεν θα κρίνει τον τίτλο, όπως εκτίμησε ο Τάσος Πάντος

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ανέφερε ότι πάντα σε αυτά τα παιχνίδια σημαντικό ρόλο παίζει και το γόητρο ενώ υποστήριξε ότι το παιχνίδι πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο του Κυπέλλου ."Οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική κατάσταση είναι πάντα ντέρμπι, αφού κοντράρονται –ίσως- οι μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες.Είναι παιχνίδια γοήτρου. Το πρωτάθλημα κρίνεται σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και όχι στις συγκεκριμένες συναντήσεις.Είναι εντελώς διαφορετικά τα ματς του πρωταθλήματος από αυτά του κυπέλλου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Στόχος το πρωτάθλημα και καλή πορεία στην Ευρώπη"

Αναφορικά με τους στόχους του Ολυμπιακού, ο Τάσος Πάντος είπε:" Φέτος στοχεύουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε μια καλή πορεία στην Ευρώπη.Στη φάση των “16” του Champions League τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι ομάδες που έχουν απομείνει είναι οι καλύτερες. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά.Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα του Φεβρουαρίου με την Τσέλσι και να καταφέρουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε".

"Καθοριστική η συμβολή του Λεμονή"

Παράλληλα όμως ο αμυντικός των Πειραιωτών, αναφέρθηκε και στη συμβολή του Τάκη Λεμονή." Η συμβολή του είναι καθοριστική. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα με καινούργιους παίκτες. Η φιλοσοφία του, να τοποθετούμε την ομάδα πάνω από όλους και το ενωτικό κλίμα στα αποδυτήρια, συνθέτουν το καινούργιο πρόσωπο του φετινού Ολυμπιακού".

"Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα"

Όσον αφορά στη βία στα γήπεδα εξάλλου, τόνισε:" Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αγωνιζόμαστε για τις ομάδες μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ποδοσφαιριστές των άλλων συλλόγων. Θα έδινα το χέρι μου σε κάθε αντίπαλο.Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται να διασκεδάζει.Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν χώρο στο ποδόσφαιρο.Θέλω να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα έρθουν και στα δύο παιχνίδια.Εύχομαι να είμαστε εμείς οι νικητές".

Ακόμα όταν ρωτήθηκε για τις ομάδες-έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, δήλωσε:" Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης προκαλεί έκπληξη.Ο Άρης δείχνει επίσης από κάποιες εμφανίσεις του πάρα πολύ δυνατός. Είναι όμως πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα".

Τέλος για την ΑΕΚ, υποστήριξε:" Η ΑΕΚ παρουσιάζεται αρκετά δυνατή φέτος. Βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα θα είναι μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιάζεται σε κάθε παιχνίδι πιο δυνατός.Κι από κει και πέρα, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν".

Λεμονής:"Ας έρθουν να μας κερδίσουν"

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στους ποδοσφαιριστές του εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (13/1) και ήταν σαφής: "Ας έρθουν να μας κερδίσουν"! " Σίγουρα σε ένα ντέρμπι μετράει πάρα πολύ το κομμάτι της τακτικής, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι και το πώς προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για τέτοια ματς. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους δηλώσεις κάνουν πιο εύκολο το έργο του προπονητή σε αυτόν τον τομέα.

Εμείς δεν έχουμε να απαντήσουμε ή να αποδείξουμε τίποτα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε στο γήπεδο και αν οποιαδήποτε ομάδα θεωρεί ότι μπορεί να μας κερδίσει στο γήπεδό μας, ας έρθει να το κάνει. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και ο μεγάλος μας αντίπαλος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μέσα στο Καραϊσκάκη εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε τα παιχνίδια", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

"Παίζεται" μία θέση

Στην προπόνηση της Πέμπτης (10/1), η οποία άρχισε λίγο μετά τις 17:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ραούλ Μπράβο, ενώ οι Ντομί, Λεντέσμα και Νε ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο Στολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο. Ο Παπαδόπουλος ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Μπελούτσι ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο.

Ο Τάκης Λεμονής δείχνει να έχει κατασταλάξει στους 10 από τους 11 παίκτες για το αρχικό σχήμα (σε σύστημα 4-3-3). Αυτοί είναι οι Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κοβάτσεβιτς. Μία θέση "παίζεται" στο αρχικό σχήμα ανάμεσα σε Μενδρινό και Κατσικογιάννη, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα, καθώς δοκιμάστηκε στο οικογενειακό διπλό (ο Κατσικογιάννης "άλλαξε" τον Μενδρινό στην πορεία).

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν υπολογίζονται για τον αγώνα οι Στολτίδης και Λεντέσμα, οι οποίοι είναι τραυματίες. Την Παρασκευή (11/1), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 17:00 και η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους του Τύπου. Πριν από την προπόνηση και πιο συγκεκριμένα στις 16:30 θα κάνει δηλώσεις ο Τάκης Λεμονής, ενώ λίγο νωρίτερα (16:15) θα γίνει η βράβευση του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της περασμένης αγωνιστικής (15ης).





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ