ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ευκαιρία του Κατσικογιάννη

Η ευκαιρία του Κατσικογιάννη
Κατσικογιάννης

Δύσκολα θα προλάβουν το ντέρμπι Στολτίδης και Λεντέσμα και ο Kατσικογιάννης περιμένει την ευκαιρία

Οι δύο βασικοί αμυντικοί μέσοι της πειραϊκής ομάδας είναι τραυματίες, ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και μόνο με... θαύμα θα προλάβουν τον αγώνα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον ΠΑΟ. Απομένουν τρεις προπονήσεις μέχρι το ματς με τους πράσινους, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, όμως καλό θα ήταν να περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μήπως και γίνει ανατροπή σκηνικού.
Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, ο Γιώργος Κατσικογιάννης (ο μοναδικός εναπομείναντας κλασικός ανασταλτικός χαφ) θα είναι ο βασικός, καθαρόαιμος, αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 13ης Γενάρη, έχοντας δίπλα του, τους Χρήστο Πατσατζόγλου (δεξιά) και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (αριστερά), στο σύστημα 4-3-3 με το οποίο θα παραταχθεί η πειραϊκή ομάδα. Αυτή είναι η πρόθεση του Τάκη Λεμονή, που έχει στο μυαλό του κι άλλα εναλλακτικά σενάρια για τους τρεις χαφ που θα αγωνιστούν στην ενδεκάδα, αλλά η συγκεκριμένη τριάδα είναι αυτή που έχει το προβάδισμα. Εκτός κι αν ο κόουτς αποφασίσει να μην ρισκάρει τη συμμετοχή στο βασικό σχήμα ενός παίκτη δίχως μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Οπωσδήποτε και αποτελεί ρίσκο η παρουσία ενός 19χρονου (5/9/1988) ποδοσφαιριστή σε έναν κρίσιμο αγώνα, τόσο από βαθμολογικής πλευράς όσο και από θέμα γοήτρου. Ο Τάκης Λεμονής, όμως, έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα νέα παιδιά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Έλληνα αμυντικού μέσου, τον οποίο προορίζει για βασικό στον αγώνα της Κυριακής (13/1) με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Κατσικογιάννης, που προέρχεται από τα "σπλάχνα" του πειραϊκού συλλόγου, όποτε αγωνίστηκε, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Είναι κλασικός "κόφτης" (δεξιοπόδαρος), που διαθέτει όλα τα προσόντα προκειμένου να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό. Έχει τσαμπουκά, καλή κοντινή πάσα, είναι μαχητής, δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος. Λείπει φυσικά από το παιχνίδι του η εμπειρία, αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα 19χρονο παίκτη.

Φυσικά και δεν πρέπει να κριθεί ο Κατσικογιάννης από ένα παιχνίδι (είτε "βγάλει μάτια" είτε απογοητεύσει). Άλλωστε, αν αγωνιστεί, θα είναι το πρώτο του ντέρμπι, ο πρώτος μεγάλος αγώνας της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ίσως αυτή η σκέψη να είναι ο λόγος που ο Τάκης Λεμονής οδηγηθεί στην απόφαση να κρατήσει στον πάγκο τον 19χρονο χαφ. Υπάρχει, όμως και η άλλη σκέψη... Ένας ποδοσφαιριστής γίνεται σπουδαίος μέσα από τα μεγάλα παιχνίδια. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή. Ο Κατσικογιάννης έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα ντέρμπι και θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά. Από την πλευρά του, δεν τίθεται θέμα... Είναι έτοιμος. Αυτό που απομένει είναι ο προπονητής του να εφαρμόσει αυτό που σκέπτεται... Να πάρει το ρίσκο και να χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα τον Γιώργο Κατσικογιάννη.

Αναλυτικά οι έξι συμμετοχές του 19χρονου με την ερυθρόλευκη φανέλα:

Super Cup
31/10/2007: Ολυμπιακός-Λάρισα 1-0 (90 λεπτά)

Κύπελλο Ελλάδας (φάση των "32")
5/12/2007: Διαγόρας Ρόδου-Ολυμπιακός 1-2 (90 λεπτά)

Super League
8/12/2007: Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0 (35 λεπτά)
23/12/2007: Λάρισα-Ολυμπιακός 0-0 (24 λεπτά)
29/12/2007: Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (89 λεπτά)
05/1/2008: Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2 (13 λεπτά)

Λεμονής στους παίκτες: "Γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες"
Πριν από την έναρξη της προπόνησης, την Τετάρτη (9/1), ο Τάκης Λεμονής μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας, αφού καλωσόρισε στην ομάδα τον Φερνάντο Μπελούτσι και του ευχήθηκε να έχει υγεία και να προσφέρει στην ομάδα αυτά που όλοι περιμένουν, τόνισε στους παίκτες:

" Γνωρίζετε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που μετράνε σε αυτά τα ματς, είναι και θέμα γοήτρου για εμάς και τον κόσμο μας να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και πρέπει όχι μόνο να έχουμε πάθος, για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα το δείξουμε, αλλά πάνω απ' όλα μυαλό.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε αρκετά πράγματα, διαφορετικά κάθε ημέρα, που αφορούν πρώτα το δικό μας παιχνίδι και μετά των αντιπάλων μας. Είναι κάποια σημεία του παιχνιδιού μας που πρέπει να βελτιώσουμε πολύ, όπως για παράδειγμα οι στημένες φάσεις, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα μαρκαρίσματά μας και στις κινήσεις μας".

Εργομετρικό έλεγχο ο Μπελούτσι
Στην προπόνηση της Τετάρτης (9/1), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12:00, ο Ιεροκλής Στολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο, ενώ ο Ραούλ Μπράβο ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Παράλληλα, ο Ντομί ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, όπως και οι Λεντέσμα, Νε. Ο Παπαδόπουλος έκανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και την Πέμπτη (10/1) θα μπει στο πρόγραμμα της ομάδας. Όσο για τον Μπελούτσι, ο Αργεντινός άσος πέρασε από εργομετρικό έλεγχο. Την Πέμπτη (10/1), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 17:00.

*Στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, τα "ξένα μάτια" θα είναι πάρα πολλά. Την Τετάρτη (9/1) ακόμα μία ευρωπαϊκή ομάδα ζήτησε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δύο εισιτήρια προκειμένου εκπρόσωποί της να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Ο λόγος για την αγγλική Πόρτσμουθ...
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ