EUROPA LEAGUE

Πανιώνιος-Γαλατασαράι 0-3

Πανιώνιος-Γαλατασαράι 0-3
πανιώνιος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με κορυφαίο τον Ισπανό ρέφερι, ο οποίος... έφτιαξε τα δύο από τα τρία γκολ της, η Γαλατασαράι κέρδισε με 3-0 τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος μπορεί να ήταν κάκιστος για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο, όμως όταν ανέβασε την απόδοσή του στην προσπάθειά του να πάρει το πρώτο του τρίποντο στο φετινό Κύπελλο UEFA, ο Ισπανός διαιτητής της αναμέτρησης τον καταδίκασε.
Ο Αλμπέρτο Μαγιένκο, δεν ακύρωσε όπως θα έπρεπε το τέρμα του Σερκάν στο 50ό λεπτό, όταν ο Τούρκος επιθετικός πήρε τη μπάλα τουλάχιστον 2 μέτρα οφσάιντ και με τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να παραμένουν σαστισμένοι πιστεύοντας ότι ο βοηθός θα υποδείξει το προφανές.

Στο 63ο λεπτό ο Σερκάν και πάλι από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ταμπάση, ο Τούρκος βλέποντας τον Μάκο να τον καταδιώκει έκανε μια μεγαλοπρεπή βουτιά μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον μέσο του Πανιωνίου. Ο Σονγκ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ενώ ο Μαγιένκο σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα στους "κυανέρυθρους, απέβαλε τον Μάκο με δεύτερη κίτρινη μέσα σε ένα λεπτό.

Με παίκτη λιγότερο πλέον, ο Πανιώνιος δέχθηκε και τρίτο τέρμα (το μοναδικό που δεν είχε κάποια παρατυπία) από τον Χακάν Σουκούρ στο 83ο λεπτό και έχασε έτσι έναν αγώνα που ίσως θα μπορούσε να "χτυπήσει", αν ο Ισπανός ρέφερι το επέτρεπε. Παρόλα αυτά, οι "κυανέρυθροι" έχουν ακόμα να δώσουν δύο αγώνες στους οποίους θα μπορέσουν να διεκδίκήσουν την πρόκριση

Άνοστο πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο να διατηρήσουν το "0" στα μετόπισθεν, παρά να αναπτυχθούν ώστε να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Οι αμυντικοί του Πανιωνίου, στις περισσότερες περιπτώσεις να προωθήσουν την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση παρακάμπτοντας τους μέσους της ομάδας, χωρίς βέβαια η συγκεκριμένη τακτική να αποδειχθεί ούτε στο ελάχιστο προσοδοφόρα, καθώς ούτε ο Τζιμπούρ αλλά και ούτε ο Αραβίδης τροφοδοτήθηκαν όπως έπρεπε.΄

Από την άλλη, οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Γαλατά, έπεφταν πάνω στον τοίχο που είχαν στήσει στο κέντρο του γηπέδου, Μάκος και Κουμορτζί, οι οποίοι από τη στιγμή που δεν προωθούνταν ιδιαίτερα είχαν την ευχέρεια αλλά και τη δύναμη να κόψουν τους αντίπαλους μέσους.

Ένα σουτ του Μανιάτη, στο 40ό λεπτό και ένα ακόμα του Ντάριο Φερνάντεζ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, κατέληξαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ελάχιστα άουτ αντίστοιχα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες.

Ο "σφαγέας" της Νέας Σμύρνης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους κυανέρυθρους, οι οποίοι στο 50ό λεπτό της αναμέτρησης, σάστισαν βλέποντας τον Αρντά να πασάρει Σερκάν και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάση, με τον διαιτητή να μην ακυρώνει το γκολ, παρά το γεγονός πως ο Τούρκος επιθετικός ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ (τουλάχιστον δύο μέτρα).

Ο Πανιώνιος στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, στην προσπάθειά του να μπει και πάλι στο κυνήγι της νίκης, όμως ο Ισπανός διαιτητής είχε άλλη άποψη... Σε μια αντεπίθεση της Γαλατασαράι και πάλι ο Σερκάν βρέθηκε απέναντι από τον Ταμπάση και βλέποντας τον Μάκο να τον καταδιώκει, βούτηξε στην περιοχή του Πανιωνίου, με τον Μαγιένκο να δείχνει αμέσως τη "λευκή βούλα", αλλά και την (πρώτη κίτρινη κάρτα στον Μάκο).

Ο Ριγκόμπερτ Σονγκ, ήταν εκείνος που ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και με ωραίο σουτ νίκησε τον Ταμπάση. Αμέσως μετά την εκτέλεση ο Μάκος εκνευρισμένος από την αλλοίωση του αποτελέσματος από τον ρέφερι της αναμέτρησης έτρεξε να διαμαρτυρηθεί και πάλι στον άρχοντα της αναμέτρησης και εκείνος του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε ένα λεπτό, αφήνοντας τους "κυανέρυθρους" με 10 παίκτες και αφαιρώντας τους το δικαίωμα να προσπαθήσουν έστω για τον βαθμό της ισοπαλίας στα 27 εναπομείναντα λεπτά.

Προσπάθησε αλλά...

Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, ακόμα και με 10 παίκτες προσπάθησε να πετύχει το τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, όμως ο εκνευρισμός και η οργή για την διαμόρφωση του αποτελέσματος από τον διαιτητή της αναμέτρησης, δεν άφησε τους γηπεδούχους να βγουν με ψυχραιμία μπροστά. Στο 83ο λεπτό και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γαλατασαράι έβγαλε μια αντεπίθεση, ο Γκιουβέν σέντραρε από αριστερά, ο Χακάν Σουκούρ, έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Χαράλαμπο Ταμπάση, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Ταμπάσης, Μανιάτης, Πλετς, Σπυρόπουλος, Φερνάντες, Μάκος, Κουμορτζί (65΄ Σκούφαλης), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (80΄ Κόντι), Τζιμπούρ, Αραβίδης (66΄ Κουτσόπουλος).

Γαλατασαράι (Καρλ Χάιντς Φέλντκαμπ): Ουρκούν Ουσάκ, Σονγκ, Σερβέτ Τσετίν, Βολκάν Γιαμάν, Λίντεροτ (46΄ Χακάν Σουκούρ), Μεχμέτ Τοπάλ, Ουγκούρ Ουτσάρ, Αρντά Τουράν (80΄ Μεχμέτ Γκιουβέν), Λίνκολν, Χασάν Σας, Σερκάν Τσαλίκ (86΄ Σαμπρί Σαρίογλου)

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κόκκινες: Μάκος (64΄- δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Πλετς, Τζιμπούρ - Μεχμέτ Τοπάλ

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Χέλσινμποργκ 3 7
2. Μπορντό 2 6
3. Γαλατασαράι 3 3
4. Πανιώνιος 2 1
5. Αούστρια Β. 2 0









































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ