ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 0-0

Με υπεροχή, αλλά χωρίς ουσία ο Παναθηναϊκός έμεινε στο -9 από την κορυφή μετά το 0-0 με την ΑΕΚ. Διαμαρτυρίες για πέναλτι από "πράσινους"... και επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

"Λευκή" ισοπαλία... αλλά "σκούρα" τα πράγματα πλέον για τον Παναθηναϊκό που έχασε μια ακόμα ευκαιρία μέσα στην έδρα του κόντρα στην ΑΕΚ. Το τελικό 0-0 πρόσφερε μόνο απογοήτευση στους 45.000 οπαδούς της ομάδας των "πράσινων" οι οποίοι απώλεσαν δύο ακόμα βαθμούς ενώ διαμαρτύρονται και για την διαιτησία.
Η ομάδα του Μπάγεβιτς είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς με το δοκάρι του Κυργιάκου ωστόσο "μοιραίος" παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος είδε την μπάλα να του "σερβίρεται" από τον Σαλπιγγίδη και αντίστοιχα δύο φορές "κλώτσησε" την ευκαιρία να σκοράρει.

Μπορεί το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής να ήταν ήσυχο, ωστόσο επεισόδια έγιναν αρκετή ώρα μετά την λήξη του ματς στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στην περιοχή γύρω από το χώρο που βρισκόταν το γήπεδο της "Ενωσης" είχαν "ευτυχώς" φθορές μόνο υλικές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τα επεισόδια έλαβαν γρήγορα τέλος καθώς υπήρξε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε):Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Γκούμας (λ.τρ. 24' Μελίσσης), Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Γκάμπριελ (57' Ρουκάβινα), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (80' Πετρόπουλος).
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σαχά, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καφές, Ενσαλίβα (75' Μαντούκα), Πλιάτσικας (81' Γεωργέας), Σκόκο, Τζιμπούρ (88' Εντίνιο), Μπλάνκο
Διαιτητής: Βασσάρας Κ. (Θεσ/κης)
Βοηθοί: Χ. Γενναίος - Δ. Μπέρσης
Κίτρινες Κάρτες: Σπυρόπουλος, Μελίσσης, Καραγκούνης / Μπασινάς, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Εντίνιο, Σκόκο.
Με μια ματιά


Χωρίς εκπλήξεις τελικά παρέταξε την ομάδα του ο Χενκ Τεν Κάτε που επανέφερε στο αρχικό σχήμα μετά το ματς με τον ΟΦΗ, τους Μάντζιο και Γκάμπριελ που αποθεραπεύθηκαν. Στα υπόλοιπα πρόσωπα δεν υπήρχε καμία αλλαγή και με σύστημα 4-4-2 και τους Μάντζιο, Σαλπιγγίδη ήθελε να παίξει επιθετικά τον μεγάλο αντίπαλο του.

Στο αντίθετο στρατόπεδο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς "έκρυβε" μια αλλαγή σε πρόσωπα αφού προτίμησε τον Βασίλη Πλιάτσικα αντί του Γκουστάβο Μαντούκα που είχε παίξει στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου. Σε ότι αφορά το σύστημα προτίμησε επίσης να έχει δύο επιθετικούς στο παιχνίδι του με τους Μπλάνκο και Τζιμπούρ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μόλις στο 2' απείλησαν πρώτοι όταν στο 2' ο Μπασινάς επιχείρησε το σουτ αλλά δεν μπόρεσε στην πορεία της μπάλας ο Τζιμπούρ να την προλάβει και να προβολή την στείλει στα δίχτυα. Η φάση αυτή "αφύπνησε" άμεσα τους "πράσινους" που ανέλαβαν την εδαφική υπεροχή αλλά όταν έφταναν στην αντίπαλη περιοχή δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι.

Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, ο Σπυρόπουλος με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη των αμυντικών της ΑΕΚ, αλλά ο διεθνής επιθετικός στο δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Σάχα έδιωξε και ο Κυργιάκος απομάκρυνε πριν πλασάρει ο Μάντζιος, ο οποίος έρχονταν ως "τρέιλερ".

Πεντε λεπτά αργότερα και ενώ ο ρυθμός ήταν γρήγορος με την μπάλα να πηγαίνει από την μια περιοχή στην άλλη, μετά από φάουλ του Σκόκο και σέντρα του, ο Τζιμπούρ γύρισε προς την άμυνα και πριν ο Μπλάνκο απειλήσει ο Ζιλμπέρο Σίλβα απομάκρυνε σωτήρια. Οι φιλοξενούμενοι το διάστημα αυτό έδειξαν ότι ψάχνουν το γκολ που δεν ήρθε και τέσσερα λεπτά αργότερα (19'), όταν μετά το φάουλ του Μπασινά, ο Κυργιάκος πιο ψηλά απ' όλους με κεφαλιά είδε τον Γκαλίνοβιτς να πέφτει στην δεξιά γωνία του και να μπλοκάρει.

Στο 20'... ο Χενκ Τεν Κάτε αναγκάζεται να αλλάξει τα πλάνα του κυρίως σε ότι αφορά τα πρόσωπα της άμυνας, αφού τραυματίστηκε ο Γκούμας σε ένα τάκλιν προς τον Μπλάνκο. Ο αρχηγός των "πράσινων" δεν μπορούσε να συνεχίσει και ζήτησε αλλαγή το ιατρικό τιμ με τον Μελίσση να μπαίνει στο γήπεδο. Η αναγκαστική αλλαγή αυτή άλλαξε και τα πρόσωπα στην άμυνα των γηπεδούχων με τον Βύντρα να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας αντί του Γκούμα.

Ενα λεπτό μετά το ημίωρο (31') και ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τα ηνία του ματς, ο Σκόκο έκανε την σέντρα αλλά ο Σπυρόπουλος με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ πριν ο Μπλάνκο απειλήσει. Το κόρνερ ανέλαβε ο Μπασινάς μετά αποδοκιμασιών... και ο Κυργιάκος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι εκείνο το λεπτό.

Οι παίκτες του Τεν Κάτε θέλοντας να "ισοφαρίσουν" τις μεγάλες ευκαιρίες στο 33' σε ξαφνική αντεπίθεση είδαν τον Σαλπιγγίδη από δεξιάνα πραγματοποιεί την σέντρα και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από το ύψος της μικρής περιοχής και μόνος του έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και με τον Σάχα να είναι εκτός θέσης. Η φάση αυτή ξεσήκωσε τους χιλιάδες οπαδούς του "τριφυλλιού" που συνέχισαν να ζητούν την νίκη από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, και οι οποίοι έχοντας την εδαφική υπεροχή δεν δημιουργούσαν τις κατάλληλες ευκαιρίες.

Στο 41' μετά από κόρνερ του Γκάμπριελ, ο Μαϊστόροβιτς τραβάει τον Βύντρα στην προσπάθεια για κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Ζιλμπέρτο Σίλβα που σουτάρει αλλά ο Αργεντίνος πορτιέρο των "κιτρινων" μπλόκαρε. Μάλιστα μετά το βολέ του και στην αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Μπλάνκο σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο δίλεπτο των καθυστερήσεων, όταν μετά την σέντρα του Μελίσση, ο Μάντζιος έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά και πάλι ο Σάχα μπλόκαρε σταθερά.

Σε μια ανάλογη τροπή όπως στην έναρξη του αγώνα, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς απείλησαν πρώτοι, όταν στο 46' μετά το φάουλ Μπασινά η κεφαλιά του Κυργιάκου πέρασε πάνω από εστία του Γκαλίνοβιτς. Ο Τεν Κάτε βλέποντας από την έναρξη του δευτέρου μέρους τον Γκάμπριελ να μην δείχνει το παλιό καλό του πρόσωπο, τον απέσυρε και "έριξε" στο ματς τον Αντε Ρουκάβινα που αποθεώθηκε από τους φίλους του "τριφυλλιού". Την ίδια ώρα ο Σερβοέλληνας τεχνικός της "Ενωσης" είχε για προθέρμανση τους Εντίνιο, Μαντούκα και Πελετιέρι ωστόσο άλλαξε ρόλους στους Μπασινά και Πλιάτσικα με τον "μικρό" να μαρκάρει τον Κροάτη μεσοεπιθετικό.

Οι γηπεδούχοι με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο και σε μια ανάλογη φάση όπως στο πρώτο 45λεπτο, ο Σαλπιγγίδης από δεξιά έκοψε την μπάλα στο πέναλτι στο 63', αλλά και πάλι ο επερχόμενος Ζιλμπέρτο Σίλβα πλάσαρε άουτ με κακή τοποθέτηση του σώματός του προς γενική απογοήτευση τεχνικής ηγεσίας και οπαδών.

Η πίεση σύνεχίζονταν και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης με δυνατό σουτ είδε τον Σάχα να μπλοκάρει και πάλι ενώ τρία λεπτά μετά και πάλι ο αρχηγός των "πράσινων" με ευθύβολο σουτ είδε την μπάλα να περνάει από την εστία του Αργεντίνου τερματοφύλακα.

Στο τελευταίο 20λεπτο το ματς είχε "ανοίξει" με τους γηπεδούχους να αναζητούν το γκολ και τους "κιτρινους" να θέλουν να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Για τον λόγο αυτό στην σκακιέρα του ματς ο Τεν Κάτε έβαλε τον Πετρόπουλο ενώ ο Μπάγεβιτς τον Μαντούκα και τον Γεωργέα, θέλοντας έτσι να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή αλλά και την άμυνα, αφού δεν ήθελε να δεχθεί και γκολ.

Οι γηπεδούχοι στο 87' διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Βασσάρα για μια ανατροπή του Γεωργέα στον Ρουκάβινα και με τον Θεσαλονικιού ρέφερι να δείχνει να συνεχιστεί το ματς ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ, Εντίνιο λίγο έλειψε να "κλέψει" όλη την δόξα του ματς αλλά δεν τα κατάφερε σε μια προσπάθειά του.

Συνέντευξη Τύπου
Χενκ Τεν Κάτε: Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Είναι απογοητευτικό το ότι δεν κερδίσαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε το γκολ και την βοήθεια από τον διαιτητή. Σήμερα θα έπρεπε να καταλογιστεί τουλάχιστον ένα πέναλτι αλλά έτσι είναι στον Παναθηναϊκό. Ένα πέναλτι σε 16 παιχνίδια. Αν το είδατε και εσείς κάτι θα πρέπει να γράψετε. Θα πρέπει ο διαιτητής να μας πει αν είδε κάτι που δεν είδαμε εμείς. Αλλά επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο καλό θα είναι να σταματήσουμε.

Μετά το παιχνίδι είναι εύκολο να κάνεις κριτική και να λες πράγματα. Ο Μάντζιος είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχουμε στο να υποδέχεται και να κρατάει την μπάλα. Με αυτόν παίζουμε καλύτερα αλλά θα πρέπει να σκοράρει περισσότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ και σε φυσική κατάσταση αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ.







Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Το παιχνίδι ήταν μέτριο και από τις δύο πλευρές, σε έναν αγωνιστικό χώρο πολύ βαρύ. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Είχαμε φάσεις, είχαμε ευκαιρίες. Όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη γκολ θα ήταν η νικήτρια.

Τα προβλήματά μας άρχισαν όταν ο Πλιάτσικας αρχικά τραυματίστηκε και μετά κουράστηκε. Και ο Σκόκο είχε πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός μάς έπαιξε πολύ κοντά στην εστία μας. Κάναμε πολλά λάθη που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να είμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί"

.

Όλα τα λεφτά...
Το πανό αλληλεγγύης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την Παλαιστίνη και όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Ισραήλ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την διαιτησία του κ. Βασσάρα που σταματούσε όπως στο μπάσκετ το παιχνίδι συνεχώς και ανάγκασε μερικούς οπαδούς με την αποχώρησή του να του πετάξουν μπουκάλια με νερό. Ακόμα τις μεγάλες ευκαιρίες του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενός παίκτη κλάσης που έχασε απίστευτες ευκαιρίες να σκοράρει.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Τζιμπούρ, Μπασινάς, Πλιάτσικας, Μπλάνκο, Κυργιάκος, Σκόκο
Η 11άδα των γηπεδούχων Παναθηναϊκός
(Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Καραγκούνης, Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος, Σπυρόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ ΑΕΚ Μπασινάς
Μακρινό και διαγώνιο σουτ του Μπασινά η μπάλα περνά χωρίς να ανησυχήσει τον Γκαλίνοβιτς, άουτ, καθώς κανένας ποδοσφαιριστής της Ένωσης, δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της.
8' Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που πιέζει ψηλά στο γήπεδο μέχρι στιγμής, χωρίς όμως να πατήσει σε καμία περίπτωση στην περιοχή του Σάχα
10' Σουτ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι. Ο Σπυρόπουλος βρίσκει με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ τον Σαλπιγγίδη. Η μπάλα φεύγει αρκετά πλάγια, όμως ο βραχύσωμος φορ γυρίζει όμορφα το σώμα του και σουτάρει συρτά με τον Σάχα να αποκρούει πριν ο Κυργιάκος απομακρύνει.
16' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μπάσινας
17' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
18' Κεφαλιά ΑΕΚ Κυργιάκος
Ο Μπασινάς εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Σωτήρης Κυργιάκος παίρνει την κεφαλιά, όμως ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει έστω και με δεύτερη προσπάθεια.
25' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Μελίσσης παίρνει τη θέση του Γκούμα. Αλλαγή στα πλάνα του Τεν Κάτε, καθώς ο Βύντρα περνάει στο κέντρο της άμυνας και ο νεοεισελθών σε θέση δεξιού μπακ.
26' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Μελίσσης
32' Κεφαλιά ΑΕΚ Κυργιάκος
Ο Μπασινάς εκτελεί το κόρνερ, ο Κυργιάκος πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα σταματά στο αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς πριν οι αμυντικοί του ΠΑΟ απομακρύνουν
33' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ζιλμπέρτο Σίλβα
Ο Γκάμπριελ από δεξιά πασάρει στον Μάντζιο, αυτός με πολύ όμορφη κίνηση βρίσκει τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο τελευταίος σεντράρει παράλληλα για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος μπροστά σε κενή εστία πλασάρει... άουτ!
37' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
41' Σουτ Παναθηναϊκός Ζιλμπέρτο Σίλβα
Ο Γκάμπριελ εκτελεί κόρνερ, η μπάλα περνάει απ' όλους, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει, τον Σάχα όμως να μπλοκάρει έστω και με δυσκολία.
42' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Εξαιρετική ντρίμπλα του Μπλάνκο στον Βύντρα, ο Αργεντίνος μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
54' Σχόλιο
Ούτε υποψία φάσης σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους.
57' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρουκάβινα παίρνει τη θέση του Γκάμπριελ
63' Σουτ Παναθηναϊκός Ζιλμπέρτο Σίλβα
Ο Σαλπιγγίδης από δεξιά μπαίνει στην περιοχή και σπάει την μπάλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος μόνος του από το ύψος του πέναλτι στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
70' Σουτ Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.
73' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα παίρνει τη θέση του Ενσαλίβα
80' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Πετρόπουλος παίρνει τη θέση του Μάντζιου
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γεωργέας παίρνει τη θέση του Πλιάτσικα
82' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
84' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σιμάο
86' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Καραγκούνης
87' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Εντίνιο παίρνει τη θέση του Τζιμπούρ
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
90' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Εντίνιο
90' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
90' Λήξη αγώνα











































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ