ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
ρουκαβινα

Το SPORT 24 αναλύει τις επιδόσεις όλων των παικτών που συμμετείχαν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, του βαθμολογεί και σχολιάζει την απόδοσή τους

AEK

Σεμπάστιαν Σάχα: Δεν υπήρψαν πολλές φάσεις μπροστά στην περιοχή του, ενώ όταν χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με παροιμιώδη ψυχραιμία και σταθερότητα. Ενέπνεε εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του.

Ντανιέλ Μαϊστόροβιτς: Σταθερός και με καίριες επεμβάσεις για ένα ακόμα αγώνα. Έβγαινε πρώτος στη μπάλα και δεν έχει ευθύνη, για τις όποιες ευκαιρίες έφτιαξε ο Παναθηναϊκός καθώς σχεδόν όλες προήλθαν από τις πτέρυγες.

Σωτήρης Κυργιάκος: Πανταχού παρών. Εκτός από τον συνήθη ογκόλιθο στην άμυνα, αποτέλεσε και την μοναδική πηγή κινδύνων για την άμυνα του Παναθηναϊκού, παίρνοντας τρείς κεφαλιές έπειτα από ισάριθμα "γεμίσματα" στην περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Είχε δοκάρι στο 32'.

Χουανφράν: Πολλά προβλήματα ανασταλτικά, καθώς ο Σαλπιγγίδης, ήταν σαφώς ταχύτερος από τον μπακ της Ένωσης και δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Στον δημιουργικό τομέα δεν του δόθηκαν ευκαιρίες, καθώς η ΑΕΚ χτυπούσε κυρίως με αντεπιθέσεις αναπτυσσόμενη από τον άξονα.

Άγγελος Μπασινάς: Αγωνίστηκε και πάλι ως δεξί μπακ και κανείς δεν... εντυπωσιάστηκε από την απόδοσή του. Με τον Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο τα πήγε καλά, όμως με τον Ρουκάβινα στο δεύτερο είχε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Μπάγεβιτς να τον γυρίσει σε δεξί χαφ, γυρίζοντας πίσω τον Πλιάτσικα.

Ταμαντανί Ενσαλίβα: Όχι κακός ανασταλτικά, όμως δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε την ομάδα του. Έκανε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις και συνολικά δεν... πολυφάνηκε στο παιχνίδι.

Παντελής Καφές: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σίγουρα θα ήθελε περισσότερα από τον μέσο της Ένωσης, όμως εκείνος δεν τα έκανε. Έκανε, βέβαια, αθόρυβη δουλειά, όμως σε καμία περίπτωση η απόδοσή του δεν έφτασε τα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει.

Βασίλης Πλιάτσικας: Αγωνίστηκε ως δεξί χαφ, όμως είχε και αυτός σχεδόν αποκλειστικά ανασταλτικό ρόλο. Κατάφερε εν πολλοίς να εξουδετερώσει τον Καραγκούνη, όσο εκείνος αγωνιζόταν αριστερά, όμως δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ράφικ Τζιμπούρ: Κινητικός, όμως τίποτα παραπάνω. Στην συντριπτική πλειοψηφεία των περιπτώσεων δεν κατάφερε να βρει χώρους ώστε να κινηθεί, ενώ και τις ελάχιστες φορές που βρήκε, οι επιλογές του δεν ήταν οι καλύτερες.

Ίσμαελ Μπλάνκο: Ίσως ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ιδιαίτερα κινητικός και με πάθος στο παιχνίδι του ο Αργεντίνος, ο οποίος όμως χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να γυρίσει ακόμα και πίσω από τη σέντρα για να πάρει τη μπάλα. Θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 42'.

Νάτσο Σκόκο: Δεν ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Δεν βοήθησε όσο έχει αποδείξει ότι μπορεί την ομάδα του να βγει μπροστά.

Γκουστάβο Μαντούκα: Μπήκε στη θέση του Ενσαλίβα στο 75' και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να μεταφέρει κάποιες μπάλες στην επίθεση, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Νίκος Γεωργέας: Πέρασε στο 81' στη θέση του Πλιάτσικα, ώστε να μαρκάρει τον Άντε Ρουκάβινα. Ήταν αλάνθαστος μέχρι το 88', όταν και έπεσε στα πόδια του Κροάτη εντός περιοχής, σε μια αμφισβητούμενη φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός ζητάει πέναλτι.

Εντίνιο: Ήρθε σε επαφή με την μπάλα, δύο ή τρείς φορές όμως σε όλες τις περιπτώσεις έχασε το κοντρόλ. Δεν πρόλαβε να μπει στον ρυθμό του αγώνα . Δεν μπορεί όμως να κριθεί καθώς αγωνίστηκε μόλις 4 λεπτά.

Παναθηναϊκός

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Εξαιρετικός στις ελάχιστες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει. Πιο εντυπωσιακή από τις αποκρούσεις του, η... διπλή, στο γυριστό του Μπλάνκο και έπειτα στο τελείωμα του Σκόκο, φάση όμως η οποία θεωρείται ως μη γενόμενη καθώς ο Μπλάνκο ήταν σε θέση οφσάιντ.

Λουκάς Βύντρα: Ξεκίνησε ως δεξί μπακ, όμως αμέσως μετά την είσοδο του Μελίσση στη θέση του τραυματία Γκούμα, πήρε θέση δίπλα στον Γιόσου Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Σταθερός, χωρίς (εξόφθαλμα τουλάχιστον) λάθη.

Νίκος Σπυρόπουλος: Δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά αμυντικά, καθώς ο Βασίλης Πλιάτσικας δεν προωθούταν, όμως δεν βοήθησε δημιουργικά από τη στιγμή που υπήρχε... πολυκοσμία στη δεξιά πλευρά της Ένωσης.

Γιάννης Γκούμας: Ήταν σταθερότατος στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε, μέχρι δηλαδή να αποχωρήσει τραυματίας.

Γιόσου Σαριέγκι: Μαζί με τον Λουκά Βύντρα, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς φρόντισαν για το ήσυχο βράδυ τους, οι Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Γκάμπριελ: Βοήθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ από εκείνον ξεκίνησε και η μοναδική οργανωμένη προσπάθεια του Παναθηναϊκού, που έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 33'.

Γιώργος Καραγκούνης: Κατάφερε να ταλαιπωρήσει για ένα μικρό διάστημα τον Άγγελο Μπασινά, όμως δεν δημιούργησε προβλήματα, έλειψε στον Παναθηναϊκό η πάσα του από τον άξονα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε ένα καλό σουτ, το οποίο όμως απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Σάχα.

Μάτε Σιμάο: "Κυματοθραύστης" των επιθέσεων της ΑΕΚ, ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά και ένας από τους βασικούς λόγους που ο Παναθηναϊκός ειχε την υπεροχή στην μεσαία γραμμή.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Ο Βραζιλιάνος μπορεί να ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή τόσο ανασταλτικά, όσο και με κάποιες μπαλιές προς τους συμπαίκτες του, όμως στο μυαλό όλων θα μείνουν οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο 33' και το 63', που δεν χρειάζεται να είναι δα κανείς στράικερ, για να σκοράρει.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σέρβιρε δύο έτοιμα γκολ, στο 33' και στο 63', όμως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πέταξε και τις δύο ευκαιρίες στα... σκουπίδια.

Βαγγέλης Μάντζιος: Είχε στο ενεργητικό του, την εξαιρετική πάσα στον Σαλπιγγίδη στην φάση του 33', όμως πέραν αυτού ουδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άφαντος και αντικαταστάθηκε στο 80'

Χρήστος Μελίσσης: Μπήκε στη θεση του Γιάννη Γκούμα στο 25' και μόλις ένα λεπτό αργότερα έκανε σκληρό φάουλ στο Χουανφράν, εισπράττοντας την κίτρινη κάρτα. Από εκεί και πέρα ανέβηκε και κάλυψε με επιτυχία τη θέση του δεξιού μπακ, προσπαθώντας σε πολλές περιπτώσεις να ανεβάσει την ομάδα του με κάποιες επιτυχείς κούρσες. Θετικότατη η παρουσία του.

Άντε Ρουκάβινα: Πέρασε στο 57' στο παιχνίδι και από εκείνη την ώρα, ήταν μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο κινητικότερος ποδοσφαιριστής των πράσινων. Παραλίγο να πάρει το πέναλτι στην φάση του 88', όμως ο Γεωργέας πριν τον Κροάτη έχει βρει και την μπάλα.

Αντώνης Πετρόπουλος: Πέρασε στη θέση του Μάντζιου στο 80ο λεπτό, όμως είναι ζήτημα αν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα και δεύτερη φορά. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί.

























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ