ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Μάρκους Μπεργκ, ο ιδανικός άντι- Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ: Μάρκους Μπεργκ, ο ιδανικός άντι- Πρίγιοβιτς
AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Γιατί ο Μάρκους Μπεργκ ξεχωρίζει στη λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ και οι δυσκολίες της υπόθεσης του.

Το γεγονός ότι αμέσως μόλις «έσκασε» η πρόταση της Αλ Ιτιχάντ για τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς το πρώτο όνομα που ακούστηκε στα γραφεία του ΠΑΟΚ ήταν του Μάρκους Μπεργκ δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Κάθε άλλο… Ο Σουηδός έχει πολλούς θαυμαστές στην Τούμπα και σε αυτούς ανήκουν και τα μέλη της οικογένειας Σαββίδη που εκτιμούν τις δυνατότητες του Σουηδού επιθετικού.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Μπεργκ δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό στις προτιμήσεις των ανθρώπων του Δικέφαλου. Και αυτό διότι το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να διαθέτει ο ποδοσφαιριστής που θα αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς, εκτός από την ευχέρεια του στο σκοράρισμα που στην περίπτωση του Μπεργκδεν χρειάζεται να συζητηθεί καν, είναι η δυνατότητα να μπει από νωρίς στην ομάδα, στο κλίμα της Τούμπας και τη ψύχωση που κυριαρχεί για το πρωτάθλημα.

Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν φροντίσει να μάθουν το πιθανό κόστος της απόκτησης του Μάρκους Μπεργκ και σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούν ότι αυτό για τον πρώτο χρόνο μιας ενδεχόμενης συνεργασίας μαζί του και χωρίς να υπολογίζεται η εφορία, μπορεί να ξεπεράσει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, για τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα του.

Το ποσό αυτό δεν φαίνεται να τους «τρομάζει» καθώς θα έχουν ήδη εισπράξει τα 10 εκατομμύρια από την Αλ Ιτιχάντ -από τα οποία βέβαια το ένα εκατομμύριο το δικαιούται η Λέγκια Βαρσοβίας- και θα έχουν εξοικονομήσει και τις ετήσιες αποδοχές που αφήνει στο μπάτζετ του Δικέφαλου ο Πρίγιοβιτς, οι οποίες ήταν κοντά στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα είναι εύκολο να πείσουν την Αλ Αιν που διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη και μπορεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του που εκπνέει στο τέλος της σεζόν. Και πως δύσκολα θα τα καταφέρουν χωρίς να έχουν πρώτα δελεάσει τον ίδιο τον Μπεργκ, για να τον έχουν «σύμμαχο» σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την ομάδα του. Όπως δηλαδή η Αλ Ιτιχάντ είχε σύμμαχο τον Πρίγιοβιτς στην περίπτωση του Σέρβου.

Για να πετύχουν κάτι τέτοιο θα πρέπει, εκτός από το να ικανοποιήσουν τις οικονομικές του απαιτήσεις, να τον πείσουν ότι η προοπτική της επιστροφής του στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ θα είναι ιδανική για τον ίδιο και την οικογένεια του. Να του παρουσιάσουν με λίγα λόγια τις συνθήκες διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη της οικογένειας του φίλου του Πόντους Βέρνμπλουμ για παράδειγμα, για να του δώσουν επιπλέον κίνητρα και να αυξήσουν την ήδη υπαρκτή επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην περίπτωση του Μπεργκ είναι πάντως το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις του ( το συμβόλαιο του με την Αλ Αίν, οι συμφωνίες του με τον Παναθηναϊκό και όλα αυτά που περιπλέκουν την πιθανότητα απόκτησης του) χρειάζονται χρόνο για να επιλυθούν.

Και αυτή τη στιγμή στο θέμα της αντικατάστασης του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ μόνο χρόνο δε διαθέτει αρκετό… Κάτι που είναι προφανές καθώς όπως όλα δείχνουν πως μέσα στο επόμενο δίμηνο μπορεί να έχει κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ