ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η ρήτρα του Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό και τα δύο “αγκάθια”

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη διερευνητική κρούση του ΠΑΟΚ σε και Μπεργκ, τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης για τον Δικέφαλο και η ρήτρα ύψους 5 εκατ. Ευρώ για τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρθηκε και στο “24ο Ευαγγέλιο” από τον Βαγγέλη Μίχο, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει την πρώτη διερευνητική κρούση (και καλά έκανε...) και στην Αλ Αΐν και στην πλευρά των εκπροσώπων του Μάρκους Μπεργκ από την προηγούμενη εβδομάδα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν από την προηγούμενη Πέμπτη.

Τελική κίνηση βεβαίως, δεν μπορεί να κάνει ο ΠΑΟκ προτου ξεκαθαρίσει το θέμα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα (Τρίτη, 8/1), μετά τη συνάντησή του με τον Ιβάν Σαββίδη. Όμως ο ΠΑΟΚ αν θελήσει να αποκτήσει τον 32χρονο πρώην φορ της Αλ Αΐν, θα πρέπει να ικανοποιήσει τρεις πλευρές. Πρώτα τον ίδιο τον παίκτη, εν συνεχεία την ομάδα του και σε τρίτη φάση τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ρήτρα ύψους 5 εκατ. ευρώ, ισχύουσα μέχρι 31/1, σε περίπτωση πώλησης του Μπεργκ σε άλλη ελληνική ομάδα.

Το κατά πόσο αυτή η ρήτρα είναι "εύθραυστη" όπως ακούγεται στα πέριξ του Παναθηναϊκού και μαναζτερικού μικρόκοσμου, θα φανει εν καιρώ. Αν δηλαδή προγηθούν οι συμφωνίες του Δικέφαλου με τον ίδιο τον Μπεργκ και τους διοικούντες την πρωταθλήτρια Η.Α.Ε.

Για να προκύψουν αυτά τα δύo deals ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντιμετωπίσει τα δύο βασικά "αγκάθια" των υποθέσεων.

1. Μπορεί να πειστεί και με πόσα χρήματα για να τον πουλήσει η Αλ Αΐν; Είναι ένας από τους σούπερ σταρ της, πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων εναντίον της Ρεάλ. Και μάχεται για να κρατήσει τα περσινά σκήπτρα της (είναι 3 βαθμούς πίσω από την Al Sharjah, ισόβαθμη με την Al Jazira στη δεύτερη θέση, με ένα ματς λιγότερο). Θα χρειαστεί η πίεση (και) της πλευράς Μπεργκ (εφόσον τα βρει με τον ΠΑΟΚ), καθώς οι Άραβες δεν "καίγονται" να τον πουλήσουν. Δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν θα βρουν εύκολα αντικαταστάτη αυτή την περίοδο. Επίσης έχουν δικαίωμα έως τις 20 Μαρτίου να ενεργοποιήσουν οψιόν μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι, με χρήματα που είχαν συμφωνηθεί από τον Ιούλιο του 2017.

2. Η αμοιβή του Μπεργκ. Το συμβόλαιό του περιλαμβάνει πάγιες απολαβές 3,4 εκατ. €, χωρίς τα υψηλότατα πριμ. Πέρσι πήρε 500.000€ μπόνους για πρωτάθλημα, Κύπελλο, τίτλο πρώτου σκόρερ και εφέτος μόνο για τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων πήρε επιπλέον 200.000€. Για να επιστρέψει στην Ελλάδα θα ήθελε τουλάχιστον 2,5 εκατ. € ετησίως, για συμβόλαιο 2,5 ετών, ασφαλώς με έξτρα αμοιβές “στόχων” (τίτλος, Κύπελλο, όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ). Δηλαδή συνολικό κόστος για τον ΠΑΟΚ περίπου 13 εκατ. Ευρώ μαζί με τους φόρους! Εύκολο; Μάλλον όχι!

Σε κάθε περίπτωση, ας κάνουμε υπομονή. Διότι πρωτίστως πρέπει να "τελειώσει" το θέμα Πρίγιοβιτς. Αν ο Σέρβος αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη, η πόρτα για τον διεθνή Σουηδό είναι ορθάνοιχτη στον ΠΑΟΚ. Όχι, όμως, δίχως εμπόδια. Και με μεγάλο κόστος, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας. Για τον ίδιο, την ομάδα του και τον Παναθηναϊκό...


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ