24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τα 6 εκατομμύρια που θέλει ο Μπεργκ και το κρίσιμο ραντεβού για Φακούντο Φερέιρα!

Τα 6 εκατομμύρια που θέλει ο Μπεργκ και το κρίσιμο ραντεβού για Φακούντο Φερέιρα!

Γιατί αύριο το "Μακεδόνια Παλλάς θα αναστενάξει”; Τι απάντησε η πλευρά Μπέργκ στην βολιδοσκόπηση από ΠΑΟΚ; Γιατί μέχρι 20 Μαρτίου εξαρτάται από την Αλ Αΐν; Πόσες πιθανότητες από Πορτογαλία δίνουν στον “Δικέφαλο” για τον Αργεντινό φορ και τι θα γίνει σήμερα με τη Νις; Το "24ο Ευαγγέλιο" έχει το ρεπορτάζ.

Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δηλαδή σύμφωνα με τους ορθόδοξους χριστιανούς που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο. Και όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στο 24ο Ευαγγέλιο το (στρατηγείο του) "Μακεδονία Παλλάς θα... αναστενάξει"!

Βλέπετε είναι η τελευταία κουβέντα που πρέπει να κάνει το μεγάλο αφεντικό με τον Πρίγιοβιτς, είναι οι συζητήσεις με τα στελέχη του ΠΑΟΚ για τις ουκ ολίγες ανανεώσεις αλλά και το θέμα του "αντι- Πρίγιοβιτς" που ενδεχομένως προκύψει, αν κι εφόσον ο Σέρβος "κίλερ" επιμείνει να πάει στο... παράδεισο των πετροδολαρίων.

Να το επαναλάβουμε για να το... εμπεδώσουν άπαντες: η Αλ Ιτιχάντ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης είχε ενημερώσει επισήμως τον ΠΑΟΚ πως θα κάνει χρήση της ρήτρας αγοράς του Πρίγιοβιτς. Και μπορεί το θέμα να παραμένει ακόμη ανοικτό γιατί τον τελευταίο λόγο τον έχει (πάντα) ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος θέλει να συναντήσει τον "Πριγιογκόλ", αλλά οι υπεύθυνοι του "δικεφάλου" ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα να... ξεσκονίζουν αλλά και να βολιδοσκοπούν περιπτώσεις επιθετικών.

Άλλωστε από την καλοκαιρινή λίστα, όταν πάλι ήταν υπαρκτό το ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή να σκάσει πρόταση στη Τούμπα, για μια... υπερήφανη πώληση του μουντιαλικού Σέρβου, υπάρχουν ακόμη ονόματα τα οποία θεωρητικά θα μπορούσαν να ντιλάρουν τώρα.

Βέβαια επειδή μιλάμε για Γενάρη, ξέρουν πως το Νο 1 ζητούμενο είναι η άμεση προσαρμογή του επιθετικού που θα έρθει. Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να ψάξουν ένα πακέτο που θα συνδυάζει εμπειρία, έφεση και δεινότητα στο γκολ, γνώση του πρωταθλήματος αν είναι κάτι τέτοιο δυνατό, και προσωπικότητα. Επιλογές υπάρχουν, με τον ΠΑΟΚ αν φύγει τελικά ο "Πριγιογκολ" να φέρεται πως μπορεί να προσφέρει από 1 ως 1,8 εκατ. € για συμβόλαιο το χρόνο!!

Ας δούμε όμως και τι λέει το ρεπορτάζ για τα δύο πιο "καυτά" ονόματα "αντι-Πρίγιοβιτς" που έχον γραφτεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά ΜΜΕ:

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΦΕΡΕΙΡΑ: ο Αργεντινός που αποτελούσε την Νο1 επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, είναι δεδομένο πως αρέσει πολύ και στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μετράει άλλωστε πως καριέρα στην Ευρώπη έκανε χάρη στον μπαμπά Λουτσέσκου που τον ανακάλυψε και τον πήρε στην Σαχτάρ.

Η Μπενφίκα τον προσφέρει ακόμη και για δανεισμό 1,5 χρόνων, χωρίς ενοίκιο, με την ομάδα όμως, που τον θέλει να αναλαμβάνει το υψηλό συμβόλαιό του (προσεγγίζει τα 2,5 εκατ. Ετησίως μαζί με τις προμήθειες) και να δέχεται να μπει οψιόν αγοράς τους κοντά στα 7 εκατ. €.

Ο Φακούντο Φερέιρα και οι ατζέντηδες του έχουν ρίξει ήδη ένα... άκυρο στον ΠΑΟΚ, τον περασμένο Ιούνιο ενώ και τώρα οι πιθανότητες που δίνουν απο Πορτογαλία μεριά για να έρθει στην Τούμπα ο Αργεντινός είναι λιγότερες από 3%!

Μάλιστα σήμερα υπάρχει καθοριστικό ραντεβού των ανθρώπων της Μπενφίκα με της Νίς, για να κλείσει στην ομάδα της Νίκαιας (μεγάλο φαβορί). Δεν ξέρουμε αν κάτι σημαίνει αυτό αλλά ο Φακούντο μετά από 4 και πλέον μήνες αγωνίστηκε χθες ξανά στο πρωτάθλημα με τους "αετούς", κόντρα στην Ρίο Άβε( μπήκε αλλαγή στο 72΄ και ήταν καλός)...

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ: ο Σουηδός αποτελεί διαχρονική ποδοσφαιρική καψούρα του Ιβάν Σαββίδη. Στο παρελθόν, σε δυο διαφορετικές εποχές, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν βολιδοσκοπήσει την πλευρά Μπέργκ. Η τελευταία ήταν στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, όταν σύμφωνα με τον αστικό μύθο η Ζοζεφίν Μπέργκ (που μαζί με τον φίλο ατζέντη του Μάρκους τον επηρεάζουν σε καταλυτικό βαθμό για τις αποφάσεις που αφορούν την καριέρα του) είχε επισκεφθεί ως προσκεκλημένη τους Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική...

Ο Μάρκους Μπέργκ μέχρι 20 Μαρτίου... εξαρτάται από την Αλ Αΐν. Με την έννοια πως μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία η ομάδα από τα ΗΑΕ έχει το δικαίωμα/οψιόν της μονομερούς ανανέωσης της συνεργασίας τους με συγκεκριμένους όρους και ποσά. Θυμίζω πως το καλοκαίρι του 2017 πλήρωσε 3,3 εκατ. για να τον αποκτήσει.

Στην Αραβία ο Σουηδός καθαρίζει (χωρίς μπόνους και πριμ) 3,4 εκατ. € ετησίως. Για την σεζόν αυτή, μόνο και μόνο από την συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ο Μπέργκ θα εισπράξει εξτρά ως μπόνους 200.000 €.

Παίρνοντας ως δεδομένο πως ο Μπέργκ μεσούσης της σεζόν δύσκολα θα έκανε άνω κάτω την ζωή του για να αλλάξει ομάδα, χώρα και... ήπειρο (από την άλλη η οικογένειά του λατρεύει την Ελλάδα), στην διεθνή πιάτσα agents υποστηρίζουν πως και βολιδοσκόπηση έγινε ξανά από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Όχι απευθείας στον 32χρονο Σουηδό αλλά σε ανθρώπους του. Με την απάντησή να είναι πως εφόσον τα βρουν με την Αλ Αΐν έρχεται Ελλάδα με κλειστό συμβόλαιο 2,5 χρόνων και συνολικές καθαρές αποδοχές 6 εκατομμύρια €!

Όσον αφορά στην ρήτρα των 5 εκατ. € που έχει ο Παναθηναϊκός για επιστροφή του σε άλλη ελληνική ομάδα πριν από το καλοκαίρι του 2019, έγκυροι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως δεν είναι πλέον και τόσο ισχυρή. Με την έννοια πως κάλλιστα θα μπορούσε να ξεπεραστεί με διάφορα τρικ, εφόσον βέβαια συνεργαστεί και η Αλ Αϊν, με την οποία ήδη ο ΠΑΟΚ έχει κάνει προσέγγιση.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ