ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προτεραιότητα η προστασία των μικρών στον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι Νταμπίζας, Δώνης και όσοι εργάζονται στο "Καλαφάτης", προσπαθούν να κρατήσουν τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού μακριά από τους κινδύνους της υπερέκθεσης.

Το δύσκολο κομμάτι αρχίζει από εδώ και πέρα για τους νεαρούς του Παναθηναϊκού. Ποδοσφαιριστές όπως ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεν έχουν εμπειρία στη διαχείριση της υπερέκθεσης στη δημοσιότητα και είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν. Επομένως, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να καταφέρουν να διατηρήσουν "προσγειωμένους" τους μικρούς.

Ήδη, ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει την κατήχηση στους νεαρούς, ώστε να τους διατηρήσουν προσηλωμένους. Αυτό που τους επαναλαμβάνουν είναι ότι δεν έχουν πετύχει τίποτα και όσο εύκολα έχουν μπει στο επίκεντρο της προσοχής, τόσο εύκολα μπορούν να καταλήξουν στο περιθώριο.

Βέβαια, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κακές συμπεριφορές από τους μικρούς έως τώρα, αλλά το προπονητικό επιτελείο προσέχει για να έχει.

Κυρίως, η πιο ισχυρή γραμμή άμυνας για τους παίκτες από την ακαδημία είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει μάθει να λειτουργεί στο ρόλο του "κακού μπάτσου" και να συγκρατεί όποιον τείνει να πιστέψει ότι βρίσκεται πάνω από την ομάδα. Ο Νταμπίζας έχει αυστηρές αρχές για την πειθαρχία και τον επαγγελματισμό και δεν διστάσει να στείλει στην εξέδρα όποιον τις παραβιάσει.

Έπειτα, υπάρχει ο αντίστροφος κίνδυνος: οι μικροί να λυγίσουν από την πίεση και τις προσδοκίες. Διότι πλέον οι οπαδοί αντιλήφθηκαν το ταλέντο και τις ικανότητες του και θα αρχίσουν να περιμένουν πράγματα στο γήπεδο.

Οι υπεύθυνοι στο "Γεώργιος Καλαφάτης" κατανοούν απόλυτα το κλίμα που διαμορφώνεται και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία "ασπίδα" για τους μικρούς ηλικιακά παίκτες, ώστε να εξελιχθούν ομαλά και με ασφάλεια.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντιαμπατέ και Τραορέ στη λίστα του Νταμπίζα
Δώνης: "Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα"
Άρχισαν τα όργανα
Η αρχή μιας όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας
Γιάννης Μπουζούκης: η φανέλα με το 18
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ