ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιάννης Μπουζούκης: η φανέλα με το 18

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι η αποκάλυψη έως τώρα του φετινού Παναθηναϊκού και το Sport24.gr σας παρουσιάζει 18 λεπτομέρειες από τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Σε αποκάλυψη της φετινής σεζόν με το καλημέρα εξελίσσεται στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Μπουζούκης. Ο 20χρονος μέσος όχι απλά άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Γιώργος Δώνης στην προετοιμασία αλλά έδειξε και στο ματς με τη Ξάνθη πως γνωρίζει καντάρια μπάλα και μπορεί να βοηθήσει άμεσα το τριφύλλι.

Το τρομερό γκολ που πέτυχε αλλά και οι μεταβιβάσεις του έδειξαν πως οι πράσινοι έχουν πολλά να περιμένουν απ' αυτόν. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει 18 (όπως και το νούμερο στη φανέλα του) λεπτομέρειες από τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή.

1) Ο Γιάννης Μπουζούκης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1998, κατάγεται από την Πρέβεζα, και το πατρικό του είναι στο Λούρο του Δήμου Πρέβεζας. Ο Γιάννης έχει το όνομα του παππού του από την πλευρά της μητέρας του Σόφι.

2) Τόσο ο πατέρας του, Τάσος, όσο και η μητέρα του Σόφι, είναι εκπαιδευτικοί. Ο Τάσος Μπουζούκης είναι δάσκαλος σε σχολείο στην Πρέβεζα ενώ η σύζυγός του εργάζεται ως νηπιαγωγός. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει και έναν αδερφό ο οποίος είναι μεγαλύτερος, τον Κώστα.

3) Ο μέσος του Παναθηναϊκού ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην ακαδημία "Αθλόπολις" της Πρέβεζας, η οποία εκείνο το διάστημα ήταν συνεργαζόμενη ακαδημία με τον Παναθηναϊκό και υπό τη σκέπη της GFD (Green Football Development η οποια εξελίχθηκε σε "PAO Soccer Schools").

4) Στο τριφύλλι ήρθε σε ηλικία 14 ετών, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2012. Τότε μάλιστα οι γονείς του είχαν ζητήσει και είχαν πάρει μετάθεση στην Αθήνα για να είναι κοντά στον Γιάννη.

5) Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής των πράσινων έχει τρομερή αδυναμία στην γιαγιά του, Πολυξένη, και δεν χάνει ευκαιρία να βρεθεί δίπλα της όταν πηγαίνει στην Πρέβεζα.

6) Έχει παίξει ήδη σε πέντε ματς με την πρώτη ομάδα σε επίπεδο Super League αλλά για πρώτη φορά κόντρα στην Ξάνθη ήταν στη βασική ενδεκάδα.

7) Το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν το πρώτο του σε επίπεδο ανδρών καθώς τόσο στους Νέους όσο και στους Εφήβους τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνιμα ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ.

8) Το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, διετές, το υπέγραψε το καλοκαίρι του 2016 μαζί με τους Μίγγο, Χατζηγιοβάνη, Παπανικολάου, Τριανταφυλλόπουλο, Σερβιλάκη και Ξηρό. Εκείνο το καλοκαίρι μάλιστα βρέθηκε για πρώτη φορά και σε προετοιμασία του τριφυλλιού.

9) Φέτος το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό καθώς είχε πρόταση από τον Αστέρα. Άλλαξε γνώμη όμως και έμεινε στους πράσινους για δυο χρόνια ακόμα.

10) Στην Ξάνθη βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση τόσο ο πατέρας του, Τάσος Μπουζούκης, όσο και ο πρώτος του προπονητής στην Αθλόπολις Πρέβεζας, Άγγελος Μπέκας.

11) Μέχρι την ακριτική πόλη ταξίδεψαν και δυο οπαδοί από το σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην Πρέβεζα, στους οποίους ο Μπουζούκης έδωσε τη φανέλα του μετά το τέλος του ματς με την Ξάνθη.

12) Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχει φαρμακερό αριστερό πόδι και μετά από ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέρυσι επί της ΑΕΚ είχε αναγκάσει τον Κώστα Φρατζέσκο να πει: "Με το αριστερό πόδι ο Γιάννης μπορεί να στείλει τη μπάλα όπου θέλει".

13) Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού το έχει κάνει στις 24 Οκτωβρίου 2017 στο ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1.

14) Πριν από λίγες μέρες ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αγόρασε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το οποίο τον βοηθάει στις μετακινήσεις του στην Αθήνα.

15) Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και μάλιστα τον περασμένο Μάιο βρέθηκε και στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων που ταξίδεψε σε τουρνουά στο Κίεβο και είναι λογικό με τη φετινή του παρουσία του να γίνει μόνιμο στέλεχος της ομάδας του Αντώνη Νικοπολίδη.

16) Έχει αρκετούς κολλητούς στον Παναθηναϊκό αλλά κάνει περισσότερο παρέα με τους μικρούς και δη τον Χατζηγιοβάνη, Στάικο αλλά και τους μεγαλύτερους Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη, Διούδη.

17) Σε αντίθεση με πολλούς ποδοσφαιριστές στην ηλικία του ο Γιάννης Μπουζούκης δεν έχει μέχρι στιγμής ούτε ένα τατουάζ στο κορμί του.

18) Ο Μπουζούκης επέλεξε να αγωνίζεται με το νούμερο "18" στη φανέλα του, αλλά το αγαπημένο του είναι το "10" (του Μουνιέ), με το οποίο αγωνιζόταν στην U-20 του Παναθηναϊκού.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ