ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλμπουενά - Αραμπί: Το "φονικό" δίδυμο του Ολυμπιακού

Βαλμπουενά - Αραμπί: Το "φονικό" δίδυμο του Ολυμπιακού

Ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν "πιάνεται" στα πέναλτι, έχοντας επτά στα επτά. Ο 35χρονος Γάλλος "ταΐζει" με συνέπεια τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έχοντας συμμετοχή σε 18 γκολ του Ολυμπιακού, σε 20 συμμετοχές. (VIDEO)

Τις εντυπώσεις μετά το 0-4 του Ολυμπιακού στη Λαμία έκλεψε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που απέδειξε μια ακόμα φορά την καταπληκτική του σχέση με τα δίχτυα. Ο Μαροκινός φορ των 18 τερμάτων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι η ομάδα. Θα ήταν η πιο σημαντική, αλλά στη μέση υπάρχει κι ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Τι να πει κανείς γι' αυτόν τον τύπο; Σε ηλικία 35 ετών, τριών μηνών και 16 ημερών ο Γάλλος, συνεχίζει να κάνει θραύση με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Όποτε αγωνίζεται, σπάνια φεύγει από το γήπεδο δίχως να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μιας αναμέτρησης. Είτε θα έχει σκοράρει, είτε ασίστ θα έχει δώσει. Οι φίλοι του Ολυμπιακού τον έχουν βάλει στην καρδιά τους και εκείνος ανταποδίδει στο γήπεδο την αγάπη που έχει εισπράξει.

ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ;

Στις 3 Δεκεμβρίου είχατε διαβάσει στο Sport24.gr κείμενο με τίτλο: " Ο Βαλμπουενά δεν διαβάζεται στα πέναλτι". Ήταν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όταν είχε ισοφαρίσει από τα έντεκα βήματα, έχοντας φτάσει τα έξι γκολ. Όλα από την άσπρη βούλα. Χθες κόντρα στη Λαμία έδωσε συνέχεια στο σερί του, φτάνοντας τα επτά.

Είχαν προηγηθεί αυτά με Μπασακσεχίρ, ΑΕΛ, Βόλο, Τότεναμ και Πανιώνιο. Διαλέγει πάντα διαφορετικές γωνίες. Είτε αριστερά, είτε δεξιά, είτε χαμηλά, είτε ψηλά. Άχαστος ο Γάλλος, ο οποίος είχε αστοχήσει τελευταία φορά στις 9 Νοεμβρίου 2014, στο Ντινάμο Κιέβου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουν περάσει δηλαδή πέντε χρόνια και δύο μήνες από τότε που δεν σκόραρε από το σημείο του πέναλτι.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

Ακόμα καλύτερα από την άσπρη βούλα τα καταφέρνει με τις ασίστ. Στη Λαμία έφτασε τις πέντε σε επίπεδο Super League. Άλλες τόσες μέτρησε στα προκριματικά του Champions League και ακόμη μία στους ομίλους. Με άλλα λόγια, έντεκα ασίστ στις 20 συμμετοχές που έχει πραγματοποιήσει με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ορισμένες από αυτές έχουν αποδειχθεί καθοριστικές. Ασίστ στο 0-1 με τη Μπασακχεχίρ, δύο ασίστ στο 1-2 με την Κράσνονταρ, στο 1-2 με τον Άρη και στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό. Από τα δικά του πόδια, δηλαδή, έχει κατορθώσει ο Ολυμπιακός να αποσπάσει προκρίσεις και να κατακτήσει νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΞΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Το δίδυμο των Βαλμπουενά - Ελ Αραμπί είναι εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από τις πέντε ασίστ που έχει δώσει ο Βαλμπουενά στη Super League, οι τέσσερις είχαν αποδέκτη τον Μαροκινό. Από το δεξί πόδι του Γάλλου έχει μπορέσει να σκοράρει ο Αφρικανός. Και άλλες δύο φορές έχει γίνει το ίδιο στην Ευρώπη. Στη Ρωσία με την Κράσνονταρ.

Παρεμπιπτόντως, στα δύο τελευταία παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" στη Super League είδαμε τη φοβερή τους συνεργασία. Στο 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και στη Λαμία το ίδιο, πάλι στο πρώτο γκολ.

ΣΕ 20 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ, 18 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΓΚΟΛ

Ήταν αναμενόμενο για τον Ματιέ Βαλμπουενά ότι θα χρειαστεί διαχείριση φέτος. Στα 35 του χρόνια, ύστερα από μια καριέρα που ξεκίνησε το 2004, ο Γάλλος έπρεπε να προσεχθεί για να μην... καεί. Μην ξεχνάμε ότι η σεζόν για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε τον Ιούλιο. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν και τραυματισμούς να βγάλει, αλλά και να υπάρξουν ματς στα οποία έπρεπε να μείνει εκτός για να προφυλαχθεί.

Μέχρι σήμερα, έχει κάνει 20 συμμετοχές με τους "ερυθρόλευκους" και 90λεπτο "έβγαλε" μόλις τέσσερις φορές. Το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτές τις 20 παρουσίες, μετρά 18 συμμετοχές σε γκολ του Ολυμπιακού (επτά γκολ, έντεκα ασίστ).

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ - ΑΡΑΜΠΙ

Τόσο η απόκτηση του Βαλμπουενά όσο και εκείνη του Ελ Αραμπί ήταν πανέξυπνες εκ μέρους του Ολυμπιακού. Γιατί ήρθαν ελεύθεροι δύο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που ξεκάθαρα έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη φετινή ομάδα, σε ό,τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο "ναι" του Γάλλου και του Μαροκινού ήταν ο Ζοζέ Ανιγκό. Ο 58χρονος είναι ο ποδοσφαιρικός πατέρας του Βαλμπουενά.

Αυτός τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, παρότι χρειάστηκε ένα δίμηνο. Αυτός ήταν επίσης που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις για τη μεταγραφή του Ελ Αραμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Να είναι καλά ο Μπεργκ
Ο Ελ Αραμπί φώναξε "μένω" με χατ τρικ
Λαμία - Ολυμπιακός 0-4: Τα highlights
Λαμία - Ολυμπιακός 0-4: "Πάρτι" με Αραμπί και Βαλμπουενά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ