OPINIONS

Να είναι καλά ο Μπεργκ

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Αραμπί "εκτελεί" και… σβήνει τον Μάρκους Μπεργκ που ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού το καλοκαίρι! Σκοράρει με όλους τους τρόπους, τι κυνηγάει στη συνέχεια…

«Σιγά τον φορ. Έρχεται τώρα από το Κατάρ, άντε να βγάλεις άκρη». Μία από τις απόψεις, όταν ακουγόταν έντονα το όνομα του Ελ Αραμπί, μεταξύ των υποψηφίων σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός βλέπετε, προέκυψε στην πορεία. Και όπως πήγαν τα πράγματα, ας είναι καλά ο Μάρκους Μπεργκ, που δεν υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους». Γιατί «παιχνίδι» με τον Σουηδό φορ γινόταν και μάλιστα για αρκετό καιρό. Όταν μέσα στον Ιούνιο ζήτησε νέα προθεσμία για να το σκεφτεί, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε στροφή και η εντολή ήταν ξεκάθαρη: «Πάμε γι’ άλλον».

Αυτός που επικράτησε, ήταν ο Ελ Αραμπί. Πολλοί στο άκουσμα της μεταγραφής του, τον αντιμετώπισαν καχύποπτα. Τι και αν στο Κατάρ είχε βάλει 90 γκολ σε 78 ματς, θεωρούσαν πως δεν μπορεί να δώσει αυτό που περίμεναν οι Πειραιώτες. Βλέπετε κουβέντα για τον φορ, γινόταν όλη την περσινή σεζόν. Τότε που ο Χασάν δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται, με την ομάδα να ψάχνει τον κατάλληλο στη λύση του Σολδάνο. Ο Αργεντίνος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά στην αγορά…

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

Βλέποντας κάποιος τα βίντεο που κυκλοφορούσαν με τα γκολ του Ελ Αραμπί, διαπίστωνε πως η εκτελεστική του δεινότητα ήταν απίστευτη. Και αν στο Κατάρ κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει το πρωτάθλημα πιο εύκολο, πιο πολύ στα μέτρα του, ο Μαροκινός «εκτελεστής» είχε δώσει το στίγμα του και στο διάστημα της παρουσίας του στη Γρανάδα. Με 44 γκολ σε τέσσερις σεζόν σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αποτελούσε μια δοκιμασμένη λύση.

ΑΠΟ… ΣΠΟΝΤΑ

Ο Ελ Αραμπί ανακοινώθηκε στις 6 Ιουλίου από τον Ολυμπιακό. Η προετοιμασία της ομάδας ήταν σε εξέλιξη, ο Γκερέρο είχε αρχίσει καλά στα φιλικά και έτσι ο Μαρτίνς στη φάση των προκριματικών εμπιστεύθηκε τον Ισπανό επιθετικό. Από… σπόντα λόγω ενοχλήσεων του Γκερέρο, έπαιξε στη Ρωσία με την Κράσνονταρ και πέτυχε δύο γκολ, σφραγίζοντας την πρόκριση των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League. Τρεις ημέρες νωρίτερα είχε σκοράρει και με τον Αστέρα Τρίπολης από το σημείο του πέναλτι, στο πρώτο του γκολ με τους Πειραιώτες.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ

Κλείνοντας ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό, οι αριθμοί του Ελ Αραμπί «ζαλίζουν». Κλείνει τα 33 του χρόνια σε είκοσι ημέρες, ωστόσο μετράει ήδη 18 γκολ με τον Ολυμπιακό, σε 26 συμμετοχές του, σε όλες τις διοργανώσεις. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα 13 του γκολ είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο να είναι ο Ολυμπιακός στην πρώτη θέση.

Από τις 26 του συμμετοχές, στις 19 ήταν βασικός και στις 7 που μπήκε αλλαγή αξίζει να σημειωθεί πως έπαιξε λιγότερο από 11 λεπτά! Υπολογίστε πως έχει ακόμη τέσσερις ασίστ, δύο κερδισμένα πέναλτι, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι ο φορ του Ολυμπιακού…

Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να καταλάβεις ότι μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Ελ Αραμπί νιώθει καλύτερα και από το σπίτι του. Από τα 18 του γκολ, τα 17 (τα 3 πέναλτι) είναι μέσα από την περιοχή! Εκεί που νιώθει καλύτερα από τον καθένα, γιατί έχει την εμπειρία, την ποιότητα, να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα. Ένα γκολ έχει σημειώσει εκτός μεγάλης περιοχής ο 33χρονος φορ. Αυτό με την Τότεναμ στο Λονδίνο, όταν είχε ανοίξει το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» με αριστερό σουτ και εξαιρετική ατομική ενέργεια…

ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!

Η ποικιλία του στο σκοράρισμα, ξεχωριστή. Με όλους τους τρόπους μπορεί και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ο Ελ Αραμπί. Τα πέντε γκολ του, έχουν έρθει από κεφαλιά! Τα τρία είναι με πέναλτι, ενώ στα άλλα δέκα, τα έξι ήρθαν με σουτ από το δεξί του πόδι και τα τέσσερα από το αριστερό του πόδι. Τα δύο από αυτά, ήρθαν στη Λαμία, όπου έκανε το πρώτο του χατ τρικ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αυτή την ημέρα άλλωστε, δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας και η νίκη με 0-4, ήταν να πάρει για τη συλλογή του την μπάλα! Έβαλε πάνω και υπογραφές των συμπαικτών του και θα είναι μια βραδιά που σίγουρα δεν θα ξεχάσει.

ΤΑ… ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ «ΕΚΤΕΛΕΣΕ»

Έντεκα ομάδες έχουν πέσει ως τώρα θύματα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ας δούμε αναλυτικά, ποιες ήταν αυτές και πως σκόραρε στα ματς ο κορυφαίος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη Λαμία πέτυχε τρία γκολ. Με κεφαλιά και δύο με το αριστερό, με σουτ.

Με τον Παναθηναϊκό, με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή. Με την ΑΕΛ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, ενώ στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα με το δεξί με πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά και με κεφαλιά. Με πέναλτι σκόραρε και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ τα δύο του γκολ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ήρθαν με κεφαλιά και με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο Λονδίνο με την Τότεναμ με αριστερό σουτ είχε πετύχει το μοναδικό του γκολ εκτός μεγάλης περιοχής. Θύμα του και η Μπάγερν, με κεφαλιά. Με τον ίδιο τρόπο είχε σκοράρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, ενώ με δεξί σουτ είχε σκοράρει και στον πρώτο γύρο απέναντι στη Λαμία. Με δεξί σουτ νίκησε και τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, ενώ στη Ρωσία με την Κράσνονταρ είχε σκοράρει τόσο με το αριστερό πόδι όσο και με το δεξί. Με πέναλτι είχε σκοράρει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στο πρώτο του «ερυθρόλευκο» γκολ.

ΠΕΡΑΣΕ ΧΑΣΑΝ, ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΖΙΜΠΟΥΡ, ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!

Επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν περάσει ουκ ολίγα φορ από τον Ολυμπιακό. Πολλά έβαλαν τη σφραγίδα τους και στην κατάκτηση των επτά πρωταθλημάτων. Ο Ελ Αραμπί έχει όλα τα φόντα να γίνει ο πιο αποτελεσματικός φορ! Πως; Σημειώστε ότι έχει ήδη 18 γκολ και σας παραθέτουμε τι είχαν κάνει οι προκάτοχοί του.

Ξεπέρασε ήδη τον Χασάν που πέρσι είχε βάλει 15, με τον Γκερέρο να ακολουθεί με 11.

Ο Ανσαριφάρντ πρόπερσι είχε σημειώσει 18 γκολ. 15 είχε ο Ιντέγε το 2016-17 και στη σεζόν 2015-16, ο Νιγηριανός φορ είχε σημειώσει 13. Ο Μήτρογλου είχε 19 το 2014-15 και 17 στη σεζόν 2013-14. Η πρόκληση του Ελ Αραμπί, είναι οι επιδόσεις της σεζόν 2012-13. Τότε που ο Τζιμπούρ είχε σημειώσει 22 γκολ και ο Μήτρογλου 20. Βέβαια, αν ο Μαροκινός συνεχίσει με το ρυθμό που έχει, είναι θέμα χρόνου να τους ξεπεράσει. Τη σεζόν 2011-12 ο Μιραλάς είχε 20 γκολ με τους Τζιμπούρ και Πάντελιτς να έχουν 16, ενώ στα 14 ήταν ο Μιραλάς και στα 10 ο Πάντελιτς τη σεζόν 2010-11.

Θέμα χρόνου είναι να γίνει ο πιο αποτελεσματικός φορ του Ολυμπιακού επί ημερών Μαρινάκη…

ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ;

Δεν είναι τυχαίο φυσικά που το όνομα του Ελ Αραμπί ακούστηκε ξανά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Πως να μην τον κοιτάζουν από το εξωτερικό; Η Αλ Ιτιχάντ φερόταν να είναι η ομάδα που θέλει να τον αποκτήσει, αλλά εδώ δεν χωράει συζήτηση. Ας είναι καλά ο Μπεργκ που δεν απάντησε θετικά στην πρόταση των Πειραιωτών το καλοκαίρι και αποφάσισε να συνεχίσει στην Κράσνονταρ. Ομάδα που πέταξε εκτός ο Ολυμπιακός από το Champions League.

Και όχι μόνο αυτό, όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους «32» του Europa League, οι Ρώσοι μένουν… Κράσνονταρ αφού αποκλείστηκαν. Με 23 ματς και 5 γκολ απολογισμό ο Μπεργκ, δέχθηκε έντονη κριτική στη Ρωσία και φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι. Σε πολλά ματς άλλωστε κάθεται στον πάγκο! Να είναι καλά λοιπόν που δεν ήρθε, που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ελ Αραμπί και βρήκε τον «εκτελεστή» που αναζητούσε. Λέτε να το μετάνιωσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού; Όχι φυσικά. Ο Μπεργκ ίσως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ