ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα τέσσερα "όχι" του Πέδρο Μαρτίνς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ  /  ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν ήταν μόνο η πρόταση από τη Μέση Ανατολή, ούτε το ενδιαφέρον που έδειξε τις τελευταίες μέρες η Σπόρτινγκ. Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα ο Πέδρο Μαρτίνς είπε ακόμα δύο "όχι", αρνούμενος να μπει σε συζητήσεις.

Στις 9 Απριλίου 2018 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Ο 49χρονος έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, έφτασε με τον Ολυμπιακό στους "32" του Europa League και είχε απολογισμό 34 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" πήρε το καλοκαίρι την απόφαση να πορευτεί με τον Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία. Τον στήριξε, τον πίστεψε καθώς η ομάδα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, και μέχρι σήμερα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη, καθώς επιτεύχθηκε η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ενώ ύστερα από τέσσερα ματς στη Super League η ομάδα είναι στην κορυφή με 10 βαθμούς.

Η πορτογαλική εφημερίδα "Record" φιλοξένησε φωτογραφία του Μαρτίνς στο πρωτοσέλιδο της 25ης Σεπτεμβρίου. Στο ρεπορτάζ αναφερόταν πως ο προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται στη λίστα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία είναι στο ψάξιμο για να καλύψει τη θέση. Στο Sport24.gr διαβάσατε ότι μπορεί τα "λιοντάρια" να έχουν σε εκτίμηση τον 49χρονο, στον οποίο όμως αρέσουν τα μακροχρόνια πρότζεκτ.

Ο Ίβηρας προπονητής του Ολυμπιακού, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αρνήθηκε να συμμετάσχει καν σε συζητήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιουνίου, όπως είχε αποκαλύψει η "A Bola", ο Μαρτίνς δέχτηκε πρόταση ύψους 2.500.000 ευρώ ετησίως, χωρίς τα μπόνους, από ομάδα της Μέσης Ανατολής. Ίδια εξέλιξη και τότε. Ένα "όχι" από τον Πορτογάλο, που έχοντας συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μέχρι το 2020, δεν σκέφτηκε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Σαουδική Αραβία, μένοντας πιστός στο πλάνο του, να οδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, δεν ήταν μόνο οι... κλήσεις από Σαουδική Αραβία και Πορτογαλία για τον τεχνικό των Πειραιωτών. Υπήρξαν άλλες δύο ομάδες που θέλησαν να μάθουν με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον προπονητή από τη Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα. Ομάδα από τη Γαλλία και από την Ουκρανία!

Ο Μαρτίνς θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό τουλάχιστον και την τρέχουσα σεζόν. Περνάει καλά, έχει στόχο το πρωτάθλημα και το κύπελλο, η ομάδα του βρίσκεται στους ομίλους του Champions League, στην ελίτ, έχοντας αποσπάσει το τιμητικό 2-2 με την Τότεναμ, την οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι".

Όπως άλλωστε είχε πει στους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στις 10 Σεπτεμβρίου: "Όταν είμαι κάπου χαρούμενος, μένω και ξεχνάω τα πάντα. Όταν δεν είμαι χαρούμενος, φεύγω". Σε έντεκα φετινά παιχνίδια οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες από την καθοδήγησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Φουλ των αλλαγών
Η Σπόρτινγκ σκέφτεται τον Μαρτίνς και αυτός το μέλλον του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ