ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα ανοιχτά μέτωπα των μεταγραφών

Ολυμπιακός: Τα ανοιχτά μέτωπα των μεταγραφών
EUROKINISSI SPORTS

Δύο ημέρες έμειναν έως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και το Sport24.gr ακτινογραφεί τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού. Τι γίνεται με Φετφατζίδη, Γιαννιώτη, Μιράντα, Ναουέλ, Ανδρούτσο και Κούτρη.

Πέντε προσθήκες "μετράει" έως τώρα ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου. Μόνιμοι κάτοικοι Ρέντη έγιναν οι Μασούρας, Λοντίγκιν, Σολδάνο, Ζιλ Ντίας και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, έχουν υπάρξει και αποχωρήσεις. Ο Γιάγια Τουρέ έμεινε ελεύθερος και ακόμη ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. ο Φελίπε Πάρντο μετακόμισε στην Τολούκα του Μεξικού, ο Σεμπά πήγε στην Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας, ο Βρουσάι δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ. Με ενοίκιο αναχώρησε και ο Δημήτρης Μάνος με προορισμό τα Γιάννενα και τον ΠΑΣ, ενώ ο Δημήτρης Νικολάου, βρίσκεται στην Ιταλία για λογαριασμό της Έμπολι.

Δύο ημέρες, ωστόσο, μέχρι το τέλος του μήνα και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου υπάρχουν κι άλλα ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα που πρέπει να κλείσουν. Αναλυτικά:

1. Ανδρέας Γιαννιώτης: Ο διεθνής κίπερ παραμένει στην... κατάψυξη, αφού δεν τα βρήκε με την ΠΑΕ στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησής του με πώληση, είτε η επέκταση της συνεργασίας, με ανανέωση συμβολαίου, σενάριο που δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες. Από το να μείνει και να κάνει προπονήσεις μόνος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη το πιο πιθανό είναι να αλλάξει φανέλα σήμερα-αύριο.

2. Γιάννης Φετφατζίδης: Εδώ και καιρό έχει ενημερωθεί ότι πρέπει να βρει ομάδα για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η έλευση των Ζιλ Ντίας (αναμένεται να κάνει ντεμπούτο απόψε) και Μασούρα του περιορίζει ούτως ή άλλως την ακτίνα δράσης. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει μείνει εκτός 20άδας από την αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΛ στο Φάληρο. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν δείχνει διάθεση αποχώρησης, άρα οι πιθανότητες μετακίνησής του έχουν περιοριστεί, όπως αναμένεται, άλλωστε, να περιοριστεί και ο χρόνος συμμετοχής του έως το φινάλε της περιόδου, εάν δεν αποχωρήσει.

3. Ρόντερικ Μιράντα: Από την αρχή του μήνα ακουγόταν έντονα πως ο δανεισμός του θα ολοκληρωθεί πρόωρα και θα αποχωρήσει. Τελικά, φαίνεται πως θα συνεχίσει έως το καλοκαίρι, όπως έγινε και με τον Αχμέντ Χασάν. Παρότι αποκτήθηκε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ως εναλλακτική για την άμυνα, ο Πορτογάλος στόπερ μοιάζει αμετακίνητος, όχι μόνο επειδή ο προπονητής τον πιστεύει και του δίνει ευκαιρίες συχνά-πυκνά (σ.σ. σήμερα τον έχει στην "αποστολή"), αλλά κι επειδή αν φύγει μπορεί να δημιουργηθεί θέμα στη λίστα της UEFA (λεπτομέρειες στο τέλος του κειμένου).

4. Ματίας Ναουέλ: Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν θέλει να μείνει ανενεργός έως το καλοκαίρι οπότε θα μετακινηθεί στην Ισπανία με πιθανότερο προορισμό τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ο 22χρονος Ισπανός με καταγωγή από την Αργεντινή "κλείνει" την παρουσία του στον Πειραιά με 11 συμμετοχές.

5. Θανάσης Ανδρούτσος: Τις προηγούμενες ημέρες έκανε προπονήσεις με τον Πανιώνιο, περιμένοντας τη φορολογική ενημερότητα για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του. Όταν φάνηκε ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και σήμερα είναι στην "αποστολή". Ο Πανιώνιος, ωστόσο, ρύθμισε τις οφειλές του σήμερα, πήρε την ενημερότητα, οπότε όπως όλα δείχνουν, ο 21χρονος μέσος θα επιστρέψει άμεσα στην Πλατεία ως δανεικός μέχρι το φινάλε της περιόδου, εκτός κι αν ο Μαρτίνς που τον υπολογίζει υψώσει απαγορευτικό.

6. Λεονάρντο Κούτρης: Οι εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει μεγάλο ντόρο στο εξωτερικό. Μετά τη Τζένοα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της απόκτησής του και η Μαρσέιγ. Φόρμουλα για να αποχωρήσει, ωστόσο, δεν βρέθηκε, ενώ στην Πλατεία Αλεξάνδρας προτιμούν να μείνει τουλάχιστον έως το καλοκαίρι. Μετά και τη χθεσινοβραδινή τοποθέτηση της ΠΑΕ "δεν πουλάμε κανέναν, δεν έρχεται άλλος", η υπόθεση μπαίνει στο συρτάρι μέχρι το τέλος της περιόδου και βλέπουμε, παρότι ο χθεσινός του αποκλεισμός από το αποψινό ματς προκάλεσε σε πολύ κόσμο δεύτερες σκέψεις.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Σε δύο εβδομάδες (14/2) οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν τη Ντιναμό Κιέβου στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των "32" του Europa League. Μέχρι την προσεχή Παρασκευή (1/2) θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τη νέα τους λίστα στην UEFA. Συγκριτικά με την προηγούμενη μπορούν να γίνουν μέχρι τρεις αλλαγές. Η μία θα είναι ο Λοντίγκιν αντί του Γιαννιώτη. Η δεύτερη ο Ζιλ Ντίας, αντί του Ναουέλ.

Την τρίτη διεκδικούν ο Μασούρας με τον Σολδάνο, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, ως πιο έτοιμος συνολικά, χωρίς, όμως, να αποκλείεται και η έκπληξη με τον Αργεντινό επιθετικό. Ο Μιράντα τη... γλιτώνει και γι' αυτό το λόγο. Για να παραμείνει στη λίστα, αφού και να έφευγε, η ΠΑΕ δεν θα είχε δικαίωμα να κάνει τέταρτη αλλαγή, ώστε να προσθέσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ