ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι τέσσερις απαντήσεις για Ματιέ - Ολυμπιακό

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θα μείνει ή θα αποχωρήσει από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ο 35χρονος Γάλλος στόπερ Ζερεμί Ματιέ; Τι πιθανότητες υπάρχουν να υπογράψει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό; Τρεις Πορτογάλοι δημοσιογράφοι απαντούν στο Sport24.gr.

Τα σενάρια για το μέλλον του Ζερεμί Ματιέ δίνουν και παίρνουν. Ειδικά από τη στιγμή που το όνομά του γράφτηκε ότι απασχολεί τον Ολυμπιακό, τα δημοσιεύματα εντός και εκτός των συνόρων ολοένα και αυξάνονται. Ο 35χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός με θητεία σε Σοσό, Τουλούζ, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας φαίνεται ότι δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση σχετικά με τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τρεις ρεπόρτερ στην Πορτογαλία, που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Σπόρτινγκ. Ο Αλεσάντρε Μόιτα της Record, ο Ρουί Μιγκέλ Γκόμεζ της O Jogo και ο Ρουί Μπαϊονέτα της A Bola απαντούν σε τέσσερα βασικά ερωτήματα για τον άλλοτε πρωταθλητή Ισπανίας και κάτοχο του Champions League με τη Μπαρτσελόνα.

Είναι δεδομένη ή όχι η αποχώρησή του από τη Σπόρτινγκ; Τι πιθανότητες υπάρχουν να αποχωρήσει από τη Λισσαβώνα ύστερα από δύο χρόνια και να υπογράψει στον Ολυμπιακό;. Τι χρήματα λάμβανε στα "λιοντάρια". Η ηλικία των 35 ετών επηρέασε φέτος την παρουσία του; Για όλα αυτά οι τρεις Ίβηρες ρεπόρτερ καταθέτουν τις απόψεις τους.

- ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ;

Αλεσάντρε Μόιτα (εφημερίδα Record): "Ο Μαρσέλ Κάιζερ (προπονητής) τον θέλει και για τη νέα σεζόν, αλλά έχει πολύ ακριβό συμβόλαιο. Η διοίκηση ακόμη δεν έχει αποφασίσει, διότι προσπαθούν να φέρουν το μπάτζετ σε πιο χαμηλά επίπεδα και ο Ματιέ αμείβεται με χρήματα που υπερβαίνουν τον στόχο που έχει θέσει η Σπόρτινγκ. Ο Ματιέ περνάει καλά στην ομάδα, νιώθει άνετα, ενώ υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν".

Ρουί Μιγκέλ Γκόμεζ (εφημερίδα O Jogo): "Ναι. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και αυτό που έχει στο μυαλό του είναι να επιστρέψει στη Γαλλία".

Ρουί Μπαϊονέτα (εφημερίδα A Bola): "Την τελευταία λέξη θα πει ο Ματιέ. Εμείς γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα είναι πολύ ευχαριστημένος στη Σπόρτινγκ. Είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες. Η ίδια η ομάδα είναι επίσης πολύ ευχαριστημένη με τον παίκτη. Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τον τελικό του Κυπέλλου με την Πόρτο. Νωρίτερα δεν θα ξέρουμε. Έχει πρόταση από τη Σοσό της χώρας του να λάβει πόστο στην ακαδημία. Οι φίλαθλοι της Σπόρτινγκ τον αγαπάνε πολύ".

- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

Αλεσάντρε Μόιτα (εφημερίδα Record): "Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν έχει στο μυαλό του την προοπτική της Ελλάδας και την προσπάθεια να διεκδικήσει τίτλους, όπως συμβαίνει στον Ολυμπιακό".

Ρουί Μιγκέλ Γκόμεζ (εφημερίδα O Jogo): "Το θεωρώ δύσκολο, γιατί ψάχνει την πιθανότητα να παίξει στη Γαλλία. Πρόσφατα δήλωσε ότι η Σοσό θα ήταν για τον ίδιο καλή επιλογή. Πρόκειται για την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του".

Ρουί Μπαϊονέτα (εφημερίδα A Bola): "Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πιστεύω ότι αν ο Ματιέ θέλει να συνεχίσει την καριέρα του, τότε θα συνεχίσει στη Σπόρτινγκ. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, τα χρήματα είναι σημαντικά και πολλά μπορούν να αλλάξουν γρήγορα".

- ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ;

Αλεσάντρε Μόιτα (εφημερίδα Record): "Δύο εκατομμύρια ευρώ από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω".

Ρουί Μιγκέλ Γκόμεζ (εφημερίδα O Jogo): "Παίρνει 1.800.000€. Είναι πάρα πολλά χρήματα για τη Σπόρτινγκ αυτά".

Ρουί Μπαϊονέτα (εφημερίδα A Bola): "Το συμβόλαιό του ήταν περίπου 2.000.000€ ευρώ το χρόνο".

- Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΦΕΤΟΣ;

Α λεσάντρε Μόιτα (εφημερίδα Record): "Πρέπει να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Αντιμετώπισε ωστόσο ορισμένα προβλήματα τραυματισμών και γι' αυτό η Σπόρτινγκ αγόρασε τον Τιάγκο Ιλόρι τον Ιανουάριο. Επίσης, ο Νέτο της Ζενίτ είναι έτοιμος να συνεχίσει στη Σπόρτινγκ, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα έχει εναλλακτικές για την αποχώρηση του Ματιέ".

Ρουί Μιγκέλ Γκόμεζ (εφημερίδα O Jogo): "Όποτε ήταν διαθέσιμος, έπαιζε καλά. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις και οι πάσες του είναι σωστές τις περισσότερες φορές. Καθώς είναι 35 ετών, δεδομένα η φυσική του κατάσταση έχει επηρεαστεί. Φυσιολογικό. Επίσης, έχει χρόνιο τραυματισμό στην κνήμη πό τον καιρό ακόμα που ήταν στη Μπαρτσελόνα".

Ρουί Μπαϊονέτα (εφημερίδα A Bola): "Με βάση αυτό που έδειξε φέτος, περιμένω ότι μπορεί να συνεχίσει έναν ακόμη χρόνο σε τόσο ψηλό επίπεδο. Κάθε βδομάδα πρέπει να προσέχει όμως, ενώ στην προπόνηση ίσως να μην είναι σε θέση να κάνει αυτό που κάνουν οι άλλοι. Φέτος ήταν πολύ σημαντική μονάδα για τη Σπόρτινγκ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: "Ο Ματιέ είναι κοντά και ενδιαφέρεται για την ευκαιρία"
A Bola: "Ο Μαρτίνς ζήτησε τον Ματιέ"
Ολυμπιακός: Το εμπόδιο για Ματιέ
Ολυμπιακός: Ο ρόλος - κλειδί του Ισά στην υπόθεση Ματιέ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ