ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο ρόλος - κλειδί του Ισά στην υπόθεση Ματιέ

Sporting's Fredy Montero, left, celebrates with Jeremy Mathieu and Bryan Ruiz, right, after scoring the opening goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Sporting CP and FC Viktoria Plzen at the Alvalade stadium in Lisbon, Thursday March 8, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Sporting's Fredy Montero, left, celebrates with Jeremy Mathieu and Bryan Ruiz, right, after scoring the opening goal during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Sporting CP and FC Viktoria Plzen at the Alvalade stadium in Lisbon, Thursday March 8, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP

O άνθρωπος – κλειδί στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φέρει στον Πειραιά τον Ζερεμί Ματιέ δεν είναι άλλος από τον -πολύ γνωστό μας- Πιέρ Ισά που έχει αναλάβει ήδη εκπρόσωπός του Γάλλου στόπερ και κινεί τα νήματα.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Κι όπου υπάρχει μεταγραφή υπάρχει κι ένας ατζέντης. Στο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Ζερεμί Ματιέ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πιέρ Ισά.

Ο πολύ γνωστός μας μάνατζερ, αφού πέρασε και από το μεγάλο λιμάνι ως αθλητικός διευθυντής, εκπροσωπεί -επίσημα- τον τελευταίο καιρό τον πολύπειρο Γάλλο στόπερ και η παρουσία του μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην κατάληξη της ιστορίας.

Είναι πολλές οι δουλειές που έχει κάνει ο πρώην ποδοσφαιριστής ποδοσφαιριστής και νυν agent με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση εκπροσωπεί τέσσερις ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο δυναμικό των "ερυθρολεύκων".

Δύο από αυτούς πρόκειται να πουληθούν και πολύ ακριβά όταν φτάσει εκείνη η ώρα που δεν είναι και πολύ μακριά. Πρόκειται για τους Παπ Αμπού Σισέ και Μαντί Καμαρά. Οι άλλοι δύο είναι οι πιτσιρικάδες Ανδρούτσος και Νικολάου.

Ο Πιέρ Ισά, ο οποίος έκανε και την πρώτη μεταγραφή Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, τον νυν αρχισκάουτερ των "ερυθρολεύκων" Φρανσουά Μοδέστο είναι σε ανοικτή γραμμή με την Πλατεία Αλεξάνδρας εδώ και χρόνια. Αυτός ο δίαυλος δεν έκλεισε ποτέ. "Δικός" του είναι και ο Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος έκλεισε από τον Γενάρη κι έρχεται το καλοκαίρι από τη Γκαζελέκ Αζαξιό.

Η ιστορία του Ζερεμί Ματιέ, όπως σας ενημέρωσε το Sport24.gr, μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά υπάρχει μια πολύ σημαντική παράμετρος. Ο 35χρονος Γάλλος, ο οποίος φέτος μετράει 29 συμμετοχές και τρία γκολ, μένει, όπως όλα δείχνουν, ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.

Η Σπόρτινγκ, τη φανέλα της οποίας φορά για δεύτερη σεζόν, έχει δικαίωμα να του ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, αλλά έως τώρα δεν έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Κι αυτό λέει πολλά, ενώ αφήνει ανοικτό δρόμο για ακόμη περισσότερα.

ΘΥΜΙΖΕΙ... ΑΜΠΙΝΤΑΛ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός πριν από πέντε χρόνια (το καλοκαίρι του 2014) είχε αποκτήσει έναν άλλο διεθνή Γάλλο αριστεροπόδαρο στόπερ, ακόμη πιο διάσημο από τον Ματιέ. Τον Ερίκ Αμπιντάλ. Μπορεί ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μπάρτσα να έμεινε μόλις έξι μήνες στον Πειραιά και να κρέμασε στη συνέχεια τα παπούτσια του, αλλά η ιστορία του με τον Ματιέ έχει πολλά κοινά, πέρα από την ηλικία, καθώς κι εκείνος είχε έρθει στον Πειραιά στην ίδια ηλικία, προερχόμενος από μια σεζόν στη Μονακό.

Από τη στιγμή που ότι ο Ματιέ μένει ελεύθερος και η Σπόρτινγκ με την οποία ο Ολυμπιακός είναι στα δικαστήρια λόγω Ποντένσε, δεν κινείται προς την ανανέωση ο δρόμος είναι ανοικτός για πιθανή συμφωνία, με το ανάλογο τίμημα, καθώς οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι και ο "φευγάτος" Βούκοβιτς, δεν παίρνει πολλά λιγότερα. Το συμβόλαιό του είναι γύρω στις 700.000 € ετησίως.

Και κάτι ακόμη με ιδιαίτερη σημασία. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έδωσε εντολή και για το χθεσινό δείπνο στη Γλυφάδα, προκειμένου να πληρωθούν και τα πρόστιμα που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της σεζόν (σ.σ. αυτή τη φορά δεν κάλυψε ο κόουτς τον λογαριασμό όπως την Μ. Τετάρτη) δουλεύει καιρό τώρα δίδυμο Σισέ – Μεριά για το κέντρο της άμυνας με το μυαλό και στην επόμενη σεζόν.

Αν σε αυτούς τους δύο που θα έχουν υποχρεώσεις και στο "Κόπα Άφρικα" προσθέσει κι έναν πολύ έμπειρο στόπερ με την ποιότητα και τις παραστάσεις του Ματιέ, μπορεί να έχει το κεφάλι του λίγο πιο ήσυχο, μιας και θα "μπαζώσει" ένα από τα μεγαλύτερα κενά στο ρόστερ της ομάδας. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ