ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το εμπόδιο για Ματιέ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το συμβόλαιο του Ζερεμί Ματιέ με την Σπόρτινγκ εκπνέει στο τέλος της σεζόν, τα λιοντάρια θέλουν να τον κρατήσουν αλλά με μειωμένες απολαβές. Το ετήσιο κασέ του Γάλλου, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και το εμπόδιο του επαναπατρισμού.

Ο 35χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός, Ζερεμί Ματιέ, συνεχίζει ν' απασχολεί το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού μετά τ' αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στο εξωτερικό.

Μετά τη γαλλική έκδοση του Yahoo Sport, ήλθε το δημοσίευμα της Abola για τον στόπερ των λιονταριών. Το ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας τιτλοφορείται με τη φράση "Ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε τον Ματιέ για τον Ολυμπιακό" και μέσα αναφέρεται πως θέλει να τον χρίσει αφεντικό της άμυνας, έχοντας μάλιστα κάνει εισήγηση στη διοίκηση να κινηθεί για την απόκτησή του.

Σ' ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Μπορεί στο transfemarkt και σε πολλά ρεπορτάζ ν' αναφέρεται ότι ο Γάλλος έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Λισαβόνας μέχρι το 2020, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ρεπόρτερ της ομάδας στην "O Jogo", Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών οριοθετείται τον επόμενο Ιούνιο.

Ο Ματιέ δηλαδή μένει ελεύθερος στην αρχή της επόμενης (θερινής) μεταγραφικής περιόδου. Ό,τι δηλαδή προβλέφθηκε στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Ιούλιο του 2017, όταν ο Ματιέ έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.

Το μπέρδεμα έγινε γιατί σύμφωνα μα δημοσιεύματα του περασμένου Ιανουαρίου, η Σπόρτινγκ ενεργοποίησε τη ρήτρα μονομερούς ανανέωσης (σε περίπτωση που έπιανε το στόχο συγκεκριμένου αριθμού ματς) της συνεργασίας της με τον Ματιέ μέχρι το 2020. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, σύμφωνα με τον Πορτογάλο ρεπόρτερ της ομάδας δεν έγινε.

Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ

Η Σπόρτινγκ δεδομένα θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της και την επόμενη σεζόν. Παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα σεζόν ήταν μεταβατική - αρκετά στελέχη αποχώρησαν, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τις Μπενφίκα, Πόρτο - ο Ματιέ αποδείχθηκε "κολόνα" για την ομάδας της πρωτεύουσας.

Αγωνίστηκε σε 21 ματς της Primeira Liga, πέτυχε τρία γκολ (με Άβες, Τοντέλα, Νασιονάλ). Ο Ολλανδός τεχνικός, Μάρσελ Κάιζερ, έχει εισηγηθεί την παραμονή του στο ρόστερ. Η διοίκηση των λιονταριών θέλει όμως να μειώσει το κασέ του.

Ο Ματιέ λαμβάνει 1.200.000 ευρώ καθαρά ετησίως τις τελευταίες δύο σεζόν. Δεδομένης της ηλικίας (35 ετών), αλλά και του γενικότερου "συμμαζέματος" στο μπάτζετ του έχει προτείνει μείωση. Ετήσιες απολαβές 1.000.000 ευρώ μάξιμουμ θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τους Ίβηρες.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ

Οι Πορτογάλοι θεωρούν υπαρκτό το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά και δύσκολο ταυτόχρονα να φορέσει ο Ματιέ τα ερυθρόλευκα. Ο Μπρούνο Φερνάντες το εξηγεί, μάλιστα, με βάση τις "σειρήνες" επαναπατρισμού που ηχούν στ' αυτιά του Γάλλου.

Λείπει ήδη δέκα χρόνια από την πατρίδα του. Το 2009 άφησε την Τουλούζ για την Ισπανία. Αρχικά αγωνίστηκε στη Βαλένθια (2009-2014), ενώ ακολούθησε μία τριετία στην Μπαρτσελόνα (2014-2017).

"Το θεωρώ δύσκολο. Η Σπόρτινγκ τον θέλει, αλλά δεν ξέρω εάν θα ρίξει τις απαιτήσεις του. Εάν δεν μείνει, θεωρώ πιθανό να γυρίσει στην πατρίδα του. Εξάλλου υπάρχουν αρκετές ομάδες στο top-8 της Ligue 1 που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ