ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πορεία υποβιβασμού με Σόλσκιερ ως μόνιμο

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer follows the game during the English FA Cup Quarter Final soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Saturday, March 16, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer follows the game during the English FA Cup Quarter Final soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Saturday, March 16, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Από την ημέρα που ο Σόλσκιερ υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πορεία της στο πρωτάθλημα είναι αποκαρδιωτική, μετρώντας μόλις 16 βαθμούς και είναι 13η στην Premier League.

Οι πρώτοι μήνες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ονειρεμένοι. Όταν πήρε τη θέση του Ζοζέ Μουρίνιο, η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο, τα αποτελέσματα έρχονταν το ένα μετά το άλλο και υπήρξε κύμα ενθουσιασμού για τον Νορβηγό, ο οποίος είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός, αλλά κέρδισε με το σπαθί του ένα συμβόλαιο.

Ο άνθρωπος με το "αγγελικό πρόσωπο" ήταν πλέον ο άνθρωπος που θα προσπαθούσε να επαναφέρει τους "κόκκινους διαβόλους" στο δρόμο των επιτυχιών, έχοντας και τον θρύλο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως τον άνθρωπο που θα βρισκόταν στο κατόπι του και θα τον συμβούλευε στο ξεκίνημά του. Τα αποτελέσματα από την ημέρα που υπέγραψε, είναι αποκαρδιωτικά.

ΣΤΗ 13Η ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Με τον Σόλσκιερ ως μόνιμο προπονητή στον πάγκο της, η Γιουνάιτεντ είναι στη 13η θέση της Premier League με μόλις 16 βαθμούς συγκομιδή. Η πορεία της είναι κάκιστη, το ποδόσφαιρο που παίζει είναι μακριά απ' αυτό που άπαντες ονειρεύονταν και το διαζύγιο δεν αποκλείεται να έρθει, αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα, η οποία μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Ομάδες όπως η Κρίσταλ Πάλας, η Γουέστ Χαμ, η Μπερνλι, η Μπόρνμουθ και η Γουλβς τα πηγαίνουν καλύτερα από τη Γιουνάιτεντ αυτό το διάστημα που είναι ο Νορβηγός μόνιμος προπονητής της Γιουνάιτεντ. Φέτος, η ομάδα είναι 8η με μόλις οκτώ βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) και βρίσκεται ήδη στο -10 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

ΟΡΙΑΚΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΑΡΣΕΝΑΛ, Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Στον τελευταίο της αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε 2-0 από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο χάρη στα γκολ των Γιαρμολένκο και Κρέσγουελ, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο Ολντ Τράφορντ. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ως συμπέρασμα πως οι "κόκκινοι διάβολοι" κάνουν πορεία υποβιβασμού από την ημέρα που ο Σόλσκιερ έβαλε την υπογραφή του στο τετραετές συμβόλαιο που έσπευσε να του προσφέρει η διοίκηση.

"H θλιβερή αλήθεια είναι ότι τώρα η Γιουνάιτεντ είναι χειρότερη. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι μου αρέσει η κατάσταση, αλλά δεν μου αρέσει. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπώ μέσα στην ομάδα. Θα είναι δύσκολο όχι μόνο για την τετράδα, αλλά και την εξάδα", υποστήριξε στο Sky ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος απολύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018. Αλήθεια, ποιος μπορεί να του δώσει άδικο;

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ