ΑΕΚ

Το πλάνο για τον "Παράδεισο"

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Ουζουνίδη, για να φύγει η ΑΕΚ απόψε (8/8-21.45) με θετικό αποτέλεσμα από τον... "Παράδεισο", απέναντι στην Σέλτικ.

Για να φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο για το πρώτο αποψινό (8/8 – 21.45) ματς με την Σέλτικ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης το παίδεψε πολύ. Για να πάρει οριστικές αποφάσεις ακόμα περισσότερο. Χρειάστηκε να "διαβάσει" πολύ τον αντίπαλο.

Χρειάστηκε να διαχειριστεί μια μεγάλη ανατροπή όπως η απώλεια του Μάνταλου. Χρειάστηκε ακόμα, ακόμα να μπει στην διαδικασία να πάρει ρίσκα. Όμως ο κύβος ερρίφθη. Ήδη από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αποψινού ματς, ο Ουζουνίδης παραδέχθηκε πως έχει πάρει οριστικές αγωνιστικές αποφάσεις. Μόλις λίγη ώρα μετά, έκανε και την τελευταία του δοκιμή επί… χόρτου.

Στην επιλογή του Λούκας Μπογέ είχε πάει από την πρώτη μέρα που προέκυψε το πρόβλημα του Μάνταλου. Ίσως και ακόμα νωρίτερα, ως σκέψη για μια άλλη θέση στο βασικό σχήμα. Τελικά, όπως διαβάσατε ήδη στοSport24.gr, η απόφαση για Μπογέ στο αριστερό άκρο της επίθεσης "κλείδωσε".

Και αυτή η απόφαση φέρνει και τον πιο συνεπή στα ανασταλτικά του καθήκοντα Χουλτ, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτές είναι δυο αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει ο Ουζουνίδης απόψε στην ενδεκάδα για το ματς με την Σέλτικ, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο φιλικό με την Γαλατασαράι.

Αλλά θα υπάρξει και μια ακόμα. Ο Αλέφ έχει κερδίσει πολύ από τον χαμένο έδαφος στο κομμάτι της ετοιμότητας και ως εκ τούτου κερδίζει μαζί και την θέση στο βασικό σχήμα. Κάτι που επίσης είχατε διαβάσει στοSport24.gr, πως ο Ουζουνίδης το σκεφτόταν καιρό.

Κατά τα άλλα, ο τεχνικός της ΑΕΚ θα επιμείνει στην υλοποίηση της σκέψης για το… τρικ με Κλωναρίδη στο πλευρό του Λιβάγια στην επίθεση. Άλλωστε η πρόβα τζενεράλε αυτού του τρικ με την Γαλατά, ήταν πετυχημένη.

Με τον Μπακασέτα να συμπληρώνει την τετράδα της επίθεσης και τον Μπακάκη την θέση του δεξιού μπακ και τον Οικονόμου να είναι δίδυμο με τον Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Σ’ αυτό το πλάνο οδηγούν όλες οι ενδείξεις. Και δύσκολα θα υπάρξει μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, χωρίς κάτι τέτοιο να μπορεί να αποκλειστεί.

Ωστόσο ο Ουζουνίδης δεν φαίνεται να είναι από τους προπονητής που συνηθίζουν ανατροπές πλάνων στο παραπέντε, όπως ήταν ο Χιμένεθ.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ